papukaijat • suoranokat • kaijuli.fi

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.


Pyrähdys ulkomaailmaan
« : 15.02.09 - klo:21:34:38 »
Tapahtuipa tämmöinenkin sitten kesä/syksyllä.. huh, ettei päässyt pahemmin käymään.
Tirppani Wille ja Windie olivat lattialla tepastelemassa ja tottakai joku ryntää ulko-ovesta sisälle, linnut toki säikähtävät auki lentävää ovea! Wille lensi suoraan ulko-ovesta ulos, siitä varmaan oli kivaa nähdä ulkomaailma. Se kiersi pienen spurtin siellä ja ihme kyllä suunnisti takaisin samalla pyrähdyksellä ulko-ovesta sisälle.
kyllä säikähdin, olisi voinut lintu jäädä niille teilleen..!
Loppu hyvin kaikki hyvin  ;)
-Marpo & Hugo- 
-Memories: Windie & Wille & Venla-

Re: Pyrähdys ulkomaailmaan
« Vastaus #1 : 15.02.09 - klo:21:47:50 »
Kysäisenpä nyt vielä kun muistiin tuli: Onko teidän linnuillanne tapana tippua orsilta häkin pohjalle? Nimittäin uusin lintuni Hugo näyttää harrastavan tätä monesti päivässä. Se yrittää varmaan lentää kauemmalla olevalle orrelle, tai Windie ei päästä sitä samalle orrelleen kanssaan. (windie sattuu olemaan vähän ärhäkämpää naissorttia). Hugon lentotaidot oli tosi huonossa kunnossa sen tultua minulle eläinkaupasta vuoden 2008 lopulla. Nyt se on päässyt niitä harjoittamaan. jos nostan häkin maahan olohuoneen pöydän viereen, yrittää Hugo lentää sen päälle (monesti on tullut yhteentörmäys lattian kanssa).
Huolestuttaa kuitenkin, oppiiko Hugo koskaan lentämään, ja miksei se edes osaa lentää kunnolla. Olisiko entisessä kodissaan edes lennätetty Hugoa koskaan? Hugo oli tuotu eläinkauppaan jostain eikä sen ikääkään tiedetty. Ei tuo poika kuitenkaan hirveän vanhaltakaan tunnu. Sille myös ilmeni nyt lähiaikoina kalkkijalkapunkki, joka myös vaikutti sen vointiin. Nyt se näyttää olevan jo pirteämpi herra ja lauleskelee innoissaan Windielle, kun käytimme eläinlääkärissä. Nokkakin näyttää jo paremmalta.

Olisiko teillä antaa ihan neuvoja ja vinkkejä miten saisin Hugon parantamaan lentotaitoaan? Windie kun on mahtava lentotaituri ja esittelee Hugolle taitojaan joka päivä, on Hugokin ottanut niistä opikseen ja yrittää epätoivoisesti lentää vaikka yhteentörmäys lattian kanssa on taattu.
Mutta ehkäpä se siitä, täytyy vaan jatkaa sinnikkäästi ja toivoa parasta  :)
-Marpo & Hugo- 
-Memories: Windie & Wille & Venla-

Re: Pyrähdys ulkomaailmaan
« Vastaus #2 : 18.02.09 - klo:11:41:47 »
...Meillä tuo mamma-Elina ei pystynyt kunnolla lentämään kun tuli meille,oli n.3vuotiaana,3v sitten.Alkuun ei uskaltautunut häkistä ulos,ei myös ollut kuulemma kuin kerran käynyt verhotangolla entisessä kodissaan...nyt ei mitään ongelmia,kesti kyllä oman aikansa kunnes luotti siipiinsä.
Tuli omia aikojaan ulos häkistä,itsekseen treenasi ja nyt teki niin hurjan tempun taannoin,että pitää olla varuillaan.Olin  laittamassa ruokaa aviaarioon linnuille,niin kas,mamma-Elina otti ja lähti aviaariosta,lensi suoraan kissan nenän edistse kamarista keittiöön n.puolimetriä lattiasta koko matkan,ei pitänyt edes kiirettä.Kissa käänsi päänsä pois ja jatkoi nukkumista,mamma-Elina istahti kännyn laturin päälle keittiössä ja napitti minua silmiin.
Siitä sitten kiikutin rouvan takaisin omiin ympyröihin.
Ovat nyt talvella sisäaviaariossa kun ulkorakennuksessa on liian kylmä.Kun säät lämpenevät pääsevät oikeaan elementtiinsä lentämään sinne vanhaan karjakeittiöön.Tilaa ja pysähtymispaikkoja pitää olla,että voi treenata lentoa. :D
"Pieni lintu virvoittuu pisarastakin..."