papukaijat • suoranokat • kaijuli.fi

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.


(Eteisessämme on suuri kasa tasamittaisia saunassa käytettyjä puukeppejä, joista ei turvallisuussyistä ollutkaan kääpiösiilin aidaksi. Olen rakentamassa niistä jonkinlaista kiipeilyhärveliä neitokakaduille, mutta kiinnitysmateriaali mietityttää. Käsillä olisi kuparilankaa (myrkyllistä suurina määrinä), jäykkää sinkittyä? metallilankaa (jos ei haitallista vatsalle niin varpaille), villalankaa (eittämättä menossa vatsaa tukkimaan), ja kas - muovipinnoitettua sähköjohtoa, taipuisaa ja paksuhkoa, sisällä mm. kuparilankaa.

Lintuni kuorivat edellisestä asunnostani kaappien päällä menneet sähköjohdot, joten tämänkin kiinnitysmateriaalikandidaatin kimppuun saatettaisiin käydä. Mutta? Vaikka linnut kuorisivat muovia, sitä tuskin menisi nieluun? Kaipa papukaijat osaavat jättää syömäkelvottomat kuoret - olivat ne sitten siementen tai sähköjohtojen - nielemättä? Narunpätkäthän saattavat väärään paikkaan mennä.

Neitoni eivät ole pitkiä aikoja vapaana valvomatta, joten tilanteeseen tietysti puututtaisiin jo pienimmissäkin jyrsimisissä, kuparilankaan ei nyt varsinkaan päästettäisi käsiksi. Mutta.. ? )

Löysinkin ruuveja ja vanhan nahkaisen koiranhinhan, joilla aion härvelin kiinnittää ja ripustaa.


Mutta nokasta ja materiaaleista edelleen. Mitä kaikkea nieluun saattaa mennä papukaijojen jyrsiessä?
« Viimeksi muokattu: 06.03.09 - klo:13:41:58 kirjoittanut surenkorento »

Vahingossahan nieluun voi omien päätelmieni mukaan mennä mitä vaan, mihin lintu pääsee käsiksi. Meillä linnut ovat kiellettynä jyrsineet pimennysverhon ja valoverhon reunaa, sekä seinää. ::) Paljon on sallittua jyrsittävää, orret kiinnitän ruuveilla ja tietynlaisilla kangassuikaleilla, joista ei lähde ollenkaan naruja, eivätkä linnut niitä jyrsikään.

No dramatiikkaa kerrakseen on kun eräs huono onninen avo kuoli siemeneen tukehtuen   :-[ Toivottavasti lintujen taivaassa siemenetkin tarjotaan kuorettomina...
Käytä vain sulavia sanoja, sillä jo huomenna voit joutua syömään niitä!