papukaijat • suoranokat • kaijuli.fi

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.


Kulkuset eivät ole lintujen leluja...
« : 18.02.09 - klo:19:43:14 »
Eli olen itse todennut, ettei kulkusia saisi antaa linnuille missään muodossa leikkikaluiksi, ei edes pienemmille papukaijoille. Meillä oli pari vuotta sitten neitsikoitten häkissä kulkuspallo jolla lintuset saivat leikkiä. Lopulta siinä kävi niin että Salsa pojun nokka jäi kulkuseen jumiin eikä se saanut nokkaansa irti omin avuin. Onneksi lintu oli pieni ja käsiteltävissä, kulkunen irroitettiin nokasta helposti. Sen jälkeen en ole enää neitsikoille antanut kulkuspalloa.

Maanantaina 16.2 Olin menossa treeneihin kun ohimennen huomasin Allu isokauluskaijan alanokassa jotain metallista. Katsoin lähempää ja huomasin että Allu oli onnistunut tunkemaan alanokkansa kulkusen loveen. Kulkunen oli hyvin tiukasti kiinni pojun alanokassa, eikä Allu saanut sitä pois vaikka kuinka hinkkasi nokkaansa pöydän kulmaan ja oksaan. Lisäksi poju oli murskannut kulkusen alanokkaansa kiinni niin syvälle että kulkuseen oli syntynyt halkeama.

Havaintoni jälkeen yritimme paniikissa pyydystää Allua pyyhkeellä ja paksuilla hansikkailla, lintu on lähes käsikesy mutta ei vielä käsiteltävissä. Lopulta tajusimme ettemme millään voi saada kulkusta pois Allun nokasta omin avuin, nokalla on sen verran kokoa ettei kukaan olisi halunnut ottaa kulkusta pois äkäisen isokauluskaijan alanokasta. Äiti soitti eri eläinlääkäreille sillä välin kun houkuttelin Allua kuljetushäkkiin.

Kello oli melkein kuusi illalla eikä yksikään eläinlääkäriklinikka voinut tai suostunut ottamaan Allua sinne. Oli joko liian täyttä eikä uusia potilaita voitu ottaa vastaan tai sitten keksittiin selviä tekosyitä. Äiti soitti erääseen eläinlääkäriklinikkaan toista kertaa ja kertoi heille ettei muuallakaan ollut tilaa. He sitten ottivat Allun sinne vaikka heillä oli ihan yhtä kova kiire ja yhtä täyttä kuin muuallakin. Skippaan yli automatkaosuuden joka meni ihan hyvin, Allu tykkää matkustaa ja taisi nauttia automatkasta. Eläinlääkärissä Allu jouduttiin nukuttamaan kulkusenpoiston ajaksi. Allu oli kuitenkin hereillä koko operaation ajan, ihan hyvä niin. Kulkunen oli ollut todella tiukasti kiinni, sen irroittamiseen tarvittiin kahdet pihdit ja nokkaan jäi pienet naarmut.

Oudointa tässä jutussa on se, että Allu oli saanut kulkusen kulkuspallosta, joka oli yhden kaupasta ostetun lintulelun osa. Poju oli rikkonut kulkusta ympäröivän muovikehikon ja ottanut kulkusen sieltä ja sitten kävi näin. Oli aivan mahtavaa että tämä eläinlääkäriasema/klinikka pystyi sitten lopulta ottamaan Allun sinne, syöminen ei olisi varmastikaan onnistunut kulkunen alanokassa kiinni. Nyt ajattelin sitten heittää kaikki kulkusia sisältävät lelut pois, ne ovat liian "vaarallisia" leluja linnuille.

Re: Kulkuset eivät ole lintujen leluja...
« Vastaus #1 : 19.02.09 - klo:08:47:56 »
Tämä on kyllä omassa tiedossani ollut... Anteeksi jos väärin muistelen, mutta muistaakseni jonkun neitokakadun ylänokka jäi kiinni kulkuseen, muistaakseni lintu oli onneksi kesy, eikä kulkunen ollut kamalan tiukassa, jolloin sen sai käsivoimin irti. Meillä ei ole kulkisille "vapaapääsyä", vaan ne on aina semmoisten pallojen sisällä. Neitokakadun nokka ei liian helposti palloa nopeasti riko, mutta eri asia tosiaankin isommalla linnulla... Onneksi teidän tapaus kuitenkin päättyi hyvin!

Re: Kulkuset eivät ole lintujen leluja...
« Vastaus #2 : 19.02.09 - klo:11:17:23 »
Kun jo kerroin, meillä neitsikan nokka jäi kerran kiinni kulkuseen, joka oli pallon sisällä. Ylänokka upposi siitä kuuluisasta lovesta sisään ja lintu oli suht tiukasti kiinni kulkusessa. Onneksi sitten lähti irti

Re: Kulkuset eivät ole lintujen leluja...
« Vastaus #3 : 22.02.09 - klo:14:09:00 »
Täällä ainoa kulkuskello on erään lelun päällä niin ettei neitsikka kykene koskemaan siihen. Mutta se pitää siitä kun lelua puree kuin hullu tai sitä nokkaisee, se pitää korkeaa kilinää. En edes tiedä onko tuo hupsu edes tajunnut ettei ääntä pidä se lelu, vaan kulkunen siellä ylhäällä ;D ;D
Tämän viestiketjun luettuani varmistin vielä, ettei tipunen kykene kulkusta "työstämään" millään tavalla, edes koskemaan; Lelu kun roikkuu niin kuin se roikkuu, linnun pitäisi kolibrin lailla pysytellä lennossa niin kauan lelun vieressä ennenkuin saisi (linnulle mahdottoman) lukon auki, ja näin pystyisi tiputtamaan kulkusen häkin pohjalle ja siellä saisi nokkansa jumiin.. Mutta hui hitto jos tällainen tapahtuisi täällä :'( :'(
I'd fly above the trees, over the seas in all degrees.. To anywhere I please.