papukaijat • suoranokat • kaijuli.fi

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.


Jatkuva kuppien viskely lattialle
« : 12.06.08 - klo:23:12:17 »
Neitokakaduni Tico on nyt jostain syystä kyrsiintynyt hiekka- ja voimaruokakuppeihinsa, eikä anna niiden olla häkkinsä seinällä puolta päivää pidempään. Aiemmin herran kanssa jo olen joutunut laittamaan siemenet posliinikuppiin häkin lattialle kun siemenkuppi ei tahtonut seinällä pysyä. Olisiko kenelläkään mitään vinkkiä, miten muoviset, koikuilla seinälle ripustettavat kupit saisi pysymään paremmin seinällä, vai pitäisikö suosiolla laittaa hiekat ja voimaruoatkin posliinisiin kuppeihin lattialle? Ja osaako kukaan veikata mitään siitä, miksi lintu yhtäkkiä päättää niin hanakasti pitää kupit poissa seiniltä? Kyllä nuo on pitkään saaneet olla ihan rauhassa, ja aiemmin kun kupit on nostanut muutamaan kertaan takaisin seinälle, ne on siellä pysyneetkin, mutta nyt ei...  ::)
Med helmiaratti, 2x neitokakadut ja länsigöötanmaanpystykorva

Re: Jatkuva kuppien viskely lattialle
« Vastaus #1 : 12.06.08 - klo:23:42:11 »
Meillä ara on kans päättäny, että kupit eivät ole koko päivää kiinni... Se osoittaa sillä ärtymystä *kaikki tälle mulle nyt ja heti* , kerjää sillä huomiota ja herkkuja, joita ei kylläkään tule kun tekee pahoja  ;)

Kyllä se varmaan meillä vielä oppii, että kippojen viskelyllä ei saa mitään ...

Re: Jatkuva kuppien viskely lattialle
« Vastaus #2 : 12.06.08 - klo:23:44:35 »
ootkos kokeillut noita metalli kippoja niitä ei saa niin helposti viskattua lattialle.

Re: Jatkuva kuppien viskely lattialle
« Vastaus #3 : 13.06.08 - klo:11:42:17 »
Mulla oli sama ongelma, enkä päässyt kauppaan ostamaan noita metallisia, jotka saa kiinnitettyä (oon vaan löytäny niitä Tapiolan Stockalta, joten täältä on sinne pitkä matka). Tein sitten muovikippoon pienen reiän ja pujotin siitä rautalangan läpi ja häkkiin kiinni. Pitää vaan kattoa ettei ne rautalangan päät jää mitenkään vahingoittamaan lintu(j)a.
Harmaapapukaija, senegalinkaija, 4 undulaattia ja 5 neitokakadua.

Re: Jatkuva kuppien viskely lattialle
« Vastaus #4 : 13.06.08 - klo:20:09:05 »
Meillä tekee yksi undulaatti samaa ja varsinkin jos kyseessä on oranssi kuppi, ne ei kyllä pysy hetkeäkään häkin seinillä. Punaisetkin kyllä toisinaan lentävät lattialle. Ja kaikki oranssi lentää heti lattialle, porkkanat myös. Laitan aina pätkän porkkanaa kattokoukulla kaltereihin roikkumaan ja se oikein kyttää, että menen pois ja sitte alkaa hirveä rynkytys ja hetken päästä se porkkana on lattialla. Joskus laitan sen monta kertaa uudestaan ja aina sama juttu. Kerran kokeiltiin sellaista oranssi muovilusikkaa, laitettiin rautalangalla kiinni ja kyllä se sitä paiskoikin kauan, mutta sitäpä ei saanut irti.  ;D Olen tullut siihen tulokseen et jostain kumman syystä tuo naaras vihaa oranssia.

Re: Jatkuva kuppien viskely lattialle
« Vastaus #5 : 13.06.08 - klo:20:22:01 »
Mun kolmikko undut tekevät samaa, aina kun vaan mahdollista lisäruokakuppi lentää lattialle ja mieluiten juuri kun olen täyttänyt sen ;D Toinen joka lentää meillä lattialle vähintää 10 kertaa viikossa on keinu...sen kanssa pitää kyllä taiteilla vähän pitempää, mutta se on siksi kivempaa :D

-Tatika, Shane, Shaniá ja Starlet-

ruiskukka

Re: Jatkuva kuppien viskely lattialle
« Vastaus #6 : 16.06.08 - klo:19:12:01 »
meilläpäs Tipi heitteli ensin hiekat vauhdilla pohjalla ja lopuksi lensi sitten kuppikin perään ja sitten lirkuteltiin tyytyväisinä orrella.  ;D

Eipäs oo Sini tehny samaa onneksi... Tipi ehtikin tuhota lähemmäs 20 kuppia siinä ajassa minkä meillä vietti. ;D

~Sini&Topi

Re: Jatkuva kuppien viskely lattialle
« Vastaus #7 : 16.06.08 - klo:20:34:05 »
Juu kyllä meilläkin harrastettiin tuota hiekkojen viskelyä silloin joskus kun sitä tarjolla oli. Pirkka oikein kahmaisi nokalla hiekkaa ja heitti reunan yli häkin pohjalle ja katsoi pää vinossa et siellä ne nyt on.  ;D

Re: Jatkuva kuppien viskely lattialle
« Vastaus #8 : 18.06.08 - klo:00:57:25 »
Nuo eivät lennä niin herkästi, tosin senkin kiertäminen onnistuu näppärillä nokilla. Juomavettä voi niissä myös pitää.

Re: Jatkuva kuppien viskely lattialle
« Vastaus #9 : 18.06.08 - klo:12:43:17 »
Meillä Kinda viskoo kaikki pienet kupit lattialle... onneksi vasta sitten, kun syötävää ei enää ole. Mokoma on kyllä kehittänyt hauskan leikin siitä, että hakee kuppeja sieltä pohjalta aikansa kuluksi, ripustelee niitä seinille/kattoon ja täyttää ne leluilla tai jollain muulla. ;D Itsekin jaksaa seurailla pojan touhuja välillä kauan. Ja onhan se helppoa, kun lintu viihtyy itsekseen ja omistaja siinä samalla seuraillessa. ;)
Neitokakadujen kasvatusta vuodesta 2005 ja undulaattien vuodesta 2014. :)

Re: Jatkuva kuppien viskely lattialle
« Vastaus #10 : 19.06.08 - klo:13:18:34 »
 ;D Toihan on ihan eri juttu kuin se vakio "kuppien viskely"!

Re: Jatkuva kuppien viskely lattialle
« Vastaus #11 : 20.06.08 - klo:16:56:45 »
Nuo croc kupit ovat asiallisia kyllä. Meillä kakadulla oli sellanen, mutta eihän se edes yritä viskellä (vaikka sanotaan,että kakadut viskelee), kun taas ara heittelee senkin edestä :P Aran häkki on itsetehty niin siihen on huono tuota crocsia asentaa. Ja kuppeja pidetään niin ylhäällä, että hankala tuota pyöritellä kiinni.

ruiskukka

Re: Jatkuva kuppien viskely lattialle
« Vastaus #12 : 21.06.08 - klo:22:41:31 »
Meillä on ihan tavalliset kupit, eikä ne lentele. On niitä hauska kolluutella häkkiä vasten ja kiva sitten 'naureskella' äänelle. On huvittavaa kun neiti ryskyttää kuppia häkkiä vasten ja huutaa perään että 'hei nyt on hiekka loppu!'

~Sini&Topi

Re: Jatkuva kuppien viskely lattialle
« Vastaus #13 : 28.03.09 - klo:10:59:31 »
Meidän Pallopäät olivat kalustaneet eilen iltana, kun emme olleet kotona.  Seitsemästä kupista kolme oli onnistuttu laittamaan uuteen asentoon: yksi nuriperin lattialle ja kaksi roikkui melkein tyhjinä vain toisesta sakarastaan. 
Pikkuinen, viisas ja rauhallinen Mario-undu oli aamulla tosi häpeissään olevan näköinen: pää nukkuma-asennossa oikein syvällä höyhenissä.  Sieltä se kurkki "alta kulmain", ja kun menin lähemmäksi tai katsoin häntä pitempään, hän painoi aina päänsä entistä syvemmälle höyheniin, ja loi sieltä nopeita vilkaisuja minuun.  Tosi liikuttavan näköinen. Tiesi vissiin, että täällä on nyt tehty rikos! :)

Re: Jatkuva kuppien viskely lattialle
« Vastaus #14 : 29.03.09 - klo:14:34:32 »
Meilläkin undulaatit saavat kupin roikkumaan yhdestä sakarasta tai kokonaan putoamaan maahan. Joskus olen pannut kuminauhan sakarasta toiseen (häkin ulkopuolella), se on riittänyt ettei undulaatti ole saanut kuppia lentämään.