papukaijat • suoranokat • kaijuli.fi

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.


Lintujen älynväläykset
« : 04.02.08 - klo:14:13:42 »
ajattelin aloittaa nyt sitten tällaisen aiheen, kun Ukko onnistui tuossa muutama päivä sitten taas vaihteeksi oikein ihmetyttämään...Eli tähän voisi keräillä niin sanottuja jakojen ``älynväläyksiä´´...

niin kaikki alkoi kun lueskelin tenttiin olohuoneen sohvalla, ja Ukko oli jo muutaman tunnin leikkinyt yksin vapaana ollessaan, kun päätti että nyt haluaa leikkiseuraa... no aluksi lensi vain päälleni ja yritti kaikin keinoin saada pilkottua tentti kirjat paperi silpuksi, no kun estelin jonkin aikaa, niin kyllästyi ``leikkiin´´ ja lensi häkin päälle leikkimään pienellä helisevällä muovipallolla ( ollaan leikitty pallolla niin, että heitän sen pöydälle tai lattialle ja Ukko säntää pallon perään ja käy hakemassa sen, no suht. usein jopa tuo pallon takaisin, linnussa on hieman noutajan vikaa ;)) no yhtäkkiä lintu lennähti häkin päältä sohvalle ja istui jalkani päälle ja viskasi pallon menemään ja jäi katsomaan mua päin... no en edelleen reagoinutlinnun yrityksiin leikkiä, joten Ukko kävi itse hakemassa pallon ja tuli takaisin jalalleni ja viskasi pallon menemään ja jäi odottamaan reaktiotani, no nuosin ylös ja hain pallon josta lintu riemastui ja viskasi sen taas menemään, ja lopulta tajusin että harmaa pölypallo oli saanut huijattua minut nuotamaan palloa linnulle, ja menin pallon perässä kuin kultainennoutaja konsanaan, pisti hieman hymyilyttämään, että ei p...kle tämähän menee juuri väärin päin,että itse kirmaan pitkin laittiota kun lintu heittelee palloa mulle :D hupinsa kullakin ja Ukko keksi, miten saan hieman jumppaa kesken lukemisen, etten vallan sohvalle kangistu...
« Viimeksi muokattu: 04.02.08 - klo:14:15:40 kirjoittanut Psittacus »
CAG Ukko, MA Rapa, YNA Nooa, SM:t Clara & Lawrence

Re: Lintujen älynväläykset
« Vastaus #1 : 05.02.08 - klo:09:09:14 »
Eilen kyllä sattui taas nauruhermoja kutkuttava tapaus ;D

Istuin sohvalla ja Peikko leikki siinä vieressä sohvatyynyllä naputellen ikkunaa. Yhtäkkiä lintu peruutti sohvan reunalla ja väänsi löysät kakat lattialle. Ja samantien perään se huudahti " VOI V###U!" ja nauroi räkäisesti :o

En voinut itselleni mitään vaan repesin totaalisesti tässä kohdassa nauramaan(niih, ei mikään hyvä homma kun on yrittänyt opettaa moisia törkeyksiä pois :P). *Huokaus* tuon törkyturvan kanssa ::)

sanne
höyhenmäistä elämää...

Re: Lintujen älynväläykset
« Vastaus #2 : 06.02.08 - klo:11:27:33 »
Täälläkin löytyy vastaavia mitä Sanne kertoo (onneksi ei kuitenkaan kiroile).

Eräänä kertana kun lintu tuli yllätettyä pahan teosta ja toruin sitä, lentää lintu omalle paikalleen ja ottaa kummallisen ilmeen ja sanoo *äärettömän* suloisella äänellä ujosti "elä huua". Mitäpä siinä sitten voi kun olla huutamatta.

Älä huuda pohjautuu siihen kun lintu olkapäällä viheltelee liian voimakkaalla äänellä. Sattuu luonnollisesti aika inhottavasti korvaan. Tullut muutaman kerran komennettua lintua olla huutamatta. Eli selvästikin yhdistää nämä kaksi asiaa toisiinsa ja näin ollen kykenee johtamaan yhteyden uuteen tilanteeseen(?).

Välillä tuntuu, että oppimiskyky on uskomaton. Etenkin mitä tulee aisoihin joita ei haluaisi sen oppivan. Väsäilin hetki sitten lelun jonka kiinikkeissä on mutteri. Lintu seurasi hirvittävällä kiinnostuksella koko sen ajan kun rakentelen lelua ja tämä mutteri kohta kiinnosti erityisesti. Nyttemin jokainen mutteri on kierrettävä auki. Siitä onkin tullut hyvää puuhaa häkissä ollessa.
« Viimeksi muokattu: 06.02.08 - klo:11:55:45 kirjoittanut RoopeB »

Re: Lintujen älynväläykset
« Vastaus #3 : 06.02.08 - klo:13:19:54 »
Tuosta roopen jutusta tuli mieleen kohtaus yhdeltä illalta. Istuttiin Jussin kanssa molemmat lukemassa jotakin siinä ja Peikko melskasi menemään omiaan keinussaan.

Tuli periteiset rääkynät ja päälle huutoja "nyt taavi hiljaa" jne. Loppuun kuitenkin tuli aivan uusi toteamus: Todella kärsivällä äänellä "Älä ny viitti" ;D Olen joskus todennut peikolle näin sen ollessa oikein hankala tai mölyäväisenä.

sanne
höyhenmäistä elämää...

Re: Lintujen älynväläykset
« Vastaus #4 : 06.02.08 - klo:13:43:58 »
Joku pv aamulla avasin Pollyn häkin ja annoin sille lanttupalan (kädessä oli Vanja varteen toinen), Vanja tosin ei jasanut odottaa vaan totesti samantien "reiluu" :D
Iloa, surua - ikuista draamaa!

Re: Lintujen älynväläykset
« Vastaus #5 : 06.02.08 - klo:15:58:25 »
olen kanssa koittanut olla kiroilematta kauheasti linnun kuullessa (tulee kiroiltua vahingossa aivan liikaa) ettei Ukko oppisi juuri noita v...u, p...e, s...a-riimityksiä, kun ara oppi jo lapsuuden kodissa ihan tarpeeksi... sinikelta-ara on käynyt kouluilla ja päiväkodeissa silloin tällöin, kun on ollut sellaisia eläin/lemmikki teema päiviä... no muutama vuosi sitten oli erään päiväkodin lemmikki päivä, ja Mertsi vietiin, jotta lapset näkevät minkälaisia ne papukaijat ihan oikeasti ovat... no terve-sana kuului jo aiemmin sanavarastoon ja isäni käyttää p***ele-sanaa jonkin verran kiihtyessään/suuttuessaan, ja eräs kaunis päivä Mertsi meni ja oppi kyseisen sanan ja alkoi huutamaan perkele, kun aiemmin hoki terve-sanaa, no ensimmäinen sana tietenkin minkä päästi kun oltiin juuri saatu lintu päiväkodin laulu/leikkihuoneeseen, jossa lapset odottelivat oli P***ELE, ja erittäin kovaa ja jatkoi sen hokemista muutamaan otteeseen, ja lopulta lintupäivästä tulikin luento, että mitkä sanat ovat pahoja sanoja ja miksi ei saa kiroilla ;)

ja toinen rasittava tapa, jonka Ukko huomasi pari viikkoa sitten on, että aiemmin ei ole mennyt minnekään jossa kissamme (kissa pelkää jakoa aikas paljon ja koittaa vältellä sitä) no kissa makaili keittiön pöydällä ja Ukko oli ilmeisesti päättänyt lentää häkin päältä pöydälle leikkimään ja huomasi liian myöhässä kesken laskeutumisen, että kissa olipöydällä ja lensi täysilläpäin Äijää (kissan nimi) no äijä tippui oikein kaaressa lattialle, ja oli varmaankin saada sydärin kyseisestä tapahtumasta... no nyt jo muutamaan otteeseen Ukko on toistanut tuon päin lento tekniikan kun on halunnut kissan pois pöydältä, pesukoneen päältä etc... nyt tarvisi keksiä jopkin keino, että tuo loppuisi...


Edit: Sensuroitu. ;) -Jonna
« Viimeksi muokattu: 06.02.08 - klo:16:36:09 kirjoittanut hengeton »
CAG Ukko, MA Rapa, YNA Nooa, SM:t Clara & Lawrence

Re: Lintujen älynväläykset
« Vastaus #6 : 07.02.08 - klo:09:12:31 »
Pakko laittaa tää..

Istuskelin pive-aran kanssa olohuoneessa, ara katonrajassa keinussa. Ara katseli mua ja alkoi hokemaan ”näytä kotka!, näytä kotka”, katselin araa ja sanoin sille: ”no, näytä kotka” ara vaan jankkasi killittäen mua koko ajan ”näytä kotka” ja kun mitään ei tapahtunut komensi mua tiukkaan ääneen: ”NÄYTÄ KOTKA”

Huokaisten sitten nostin kädet ylös ”siinä sulle kotka”

Johon Ara: ”HYYYYVVVVÄ! HIIIEENOSSSTI!!”

Helvata, miten voi olo tuntua huijatulta… ::) ;D

tinttu
The early bird may get the worm, but the second mouse gets the cheese.

Re: Lintujen älynväläykset
« Vastaus #7 : 07.02.08 - klo:10:17:11 »
Kauan sitten asuessamme Lahdessa rivitalossa, oli naapurimme päätyhuoneiston pihalla seisomassa saunasta vain pyyhe yllään vilvoittelemaan tullut heillä kylässä ollut mies. Piha rajoittui jalkakäytävään. Jalkakäytävällä kulki juuri vilvoittelijan kohdalla vanhempi mies. Pihallamme paljon aikaansa viettävä harmaapapukaijamme Muru päätti juuri silloin päästää ilmoille oikein kovaa ja korkealta ja suurelle tunteella vihellyksensä FITFIUUUUU. Siis sama vihellys jota miehet viheltelevät hameenhelmojen perään. Vanhempi mies katseli hämmentyneenä ympärilleen, kun vilvoittelijaa lukuun ottamatta muita ihmisiä ei näkynyt, loi hän tyrmistyneen katseensa vain pyyhkeellä verhoutuneeseen nolostuneeseen nuoreen mieheen. Hetken toisiaan tuijotettuaan, nuorimies pakeni kiireesti sisälle. Jälkeenpäin kuulin sen olevan erittäin nolo kokemus. ;)
BFA&TAG

Re: Lintujen älynväläykset
« Vastaus #8 : 07.02.08 - klo:10:45:58 »
Hehee... Pive pirulainen osasi tuon tilannekomiikan myös taatusti tietämättään kun ekrran oltiin pärssisillä saunomassa. Tulin saunasta pyyhe päällä olohuoneeseen jossa pive istui orrellaan, niinkuin aina. Poikakaverini tietysti päätti napata takalistostani kiinni kun ei ollut muita lähettyvillä...

Samantien kuului katonrajasta rähähdys "PERVO"

Pivehän EI osaa sanaa pervo eikä voi sitä siis mitenkään yhdistää mihinkään, mutta sen sijaan sana terve ja muutama muu on tuttuja ja sopivasti just siihen tilanteeseen omalla kantavalla äänellään väänsi terve ja ehkä moro sanan yhteen "tervo".

Aina kun lintu onnistuu sanomaan jonkun sanan oikeaan kohtaan, tulee siitä todella outo olo. Alkaa heti miettimään voiko se oikeesti ymmärtää!

Just tuo tee temppu tee tee... ja sitten kun ihminen tekee niin kehutaan päälle. Se on ihan oikeasti sitä että lintu tietää käskyn ja kehun merkityksen ainakin jossain määrin. Pellekin tietää tasan mikä on kiellettyä ja osaa sanan ei oikein hyvin. Joskus jopa kieltää itse itseään tekemästä jotain (kuten tietokonehiiren hyväksikäyttö). Kiellettyä mutta niin syntisen kivaa? Kö?
Käytä vain sulavia sanoja, sillä jo huomenna voit joutua syömään niitä!

Re: Lintujen älynväläykset
« Vastaus #9 : 14.02.08 - klo:13:34:42 »
Tolstoi (BFA 5 v naaras) on tosi huvittava, kun se purtuaan toteaa oikein vihaisella äänellä "kuka puree häh!?" tai "EI PURE!"
Siinä ei meinaa pystyä olemaan nauramatta vaikka tietysti pitäisi.
Tuntuu tosiaan välillä että linnut ymmärtää puhetta. Toissailtana Tolstoi oli kiipeilypuussaan ja minä samassa huoneessa tietokoneella. Sanoin sitten Tolstoille rauhallisella äänellä "nyt nukkumaan", ja samassa kaija meni häkkiinsä nukkumapaikalleen!
Aamuisin Tolstoi toivottaa minulle "huomenta" ja kotiin tultuani "terve, mitä kuuluu?".

Re: Lintujen älynväläykset
« Vastaus #10 : 14.02.08 - klo:13:44:35 »
Peikko taas jatkaa törkeilyään :P

Riffan reissun takia meille tuli muutama hoitolintu ja senegali jade sitten möykkäili oikein kunnolla vapaana ollessaan. Pessi istuskeli hiljaa eteisessä ja aikansa kuunneltuaan kaikasi sieltä ärsyyntynyt huuto " Voi v***u ole jo hiljaa!" :o

Ja kyllähän se jade hiljeni...ainakin hetkeksi. Ensimmäinen kerta kun kuulin pessin yhdistävän oppimiaan sanoja lauseeksi. Toivottavasti vaan kaikki eivät nyt luule meidän jatkuvasti vaan kiroilevan kotona, vaikka pessi nyt näyttää niin kovin olevan ihastunut tähän sanamuotoon :P

sanne
höyhenmäistä elämää...

Re: Lintujen älynväläykset
« Vastaus #11 : 14.02.08 - klo:14:08:20 »
Pakko laittaa tää..

Istuskelin pive-aran kanssa olohuoneessa, ara katonrajassa keinussa. Ara katseli mua ja alkoi hokemaan ”näytä kotka!, näytä kotka”, katselin araa ja sanoin sille: ”no, näytä kotka” ara vaan jankkasi killittäen mua koko ajan ”näytä kotka” ja kun mitään ei tapahtunut komensi mua tiukkaan ääneen: ”NÄYTÄ KOTKA”

Huokaisten sitten nostin kädet ylös ”siinä sulle kotka”

Johon Ara: ”HYYYYVVVVÄ! HIIIEENOSSSTI!!”

Helvata, miten voi olo tuntua huijatulta… ::) ;D


Hmm... ja jotkut sanoo että ei linnut osaa puhua, matkii vaan :)
Uskomattoman oikeisiin tilanteisiin sit matkivat. Aroilla on järkee paljon enemmän kuin monet kuvittelee.
Ruokaa ne kommentoi hyvin nopeasti, standardiruuansuhteen on hiljaista, mutta jotain erikoisen hyvää saadessaan kuuluu "hyvää" toteamus useeseenkin kertaan.

Muutama päivä sitten kävin yhdessä puutarhassa, josta sain "matkaevääks" suoraan kasvualustalta jääsälaattia reilun 2 kassillista. Nyt kun linnut näkee että mä alan sitä tarjoilemaan, on "hyvää" huuto kolmesta kurkusta.
Eipähän huuda sitä kaupan puoliksi nuutuneelle salaatille.Lainaus

Re: Lintujen älynväläykset
« Vastaus #12 : 14.02.08 - klo:15:25:43 »
Heh, meillä sinikelta-ara Lulu oli välkky. Oltiin kaverini kanssa meillä vanhempien kotona kaksistaan ja sekä Kerttu että Lulu alko möykkäämään. Lulu alko huuteleen tule tule tule. Tietenkään en hypi sen pillin mukaan, kun se oli tota huomiohuutoa. Aikansa huudettuaan se rääkääs tuu nyt p***ele ÄÄÄääää! Kaveri meinas tukehtua nauruunsa :D Lulu osaa myös nauraa mukana. Jos on vieraita kylässä ja nauretaan niin Lulu usein on isän olkapäällä ja nyökyttelee hehhehheh voi että! :D Kerttu ei oo yhtä välkky näissä asioissa, mutta ah niin ihana sekin, hokee kaikille vieraille terve terve :)
« Viimeksi muokattu: 14.02.08 - klo:15:52:56 kirjoittanut hengeton »

Re: Lintujen älynväläykset
« Vastaus #13 : 14.02.08 - klo:15:50:05 »
Heh, meillä sinikelta-ara Lulu oli välkky. Oltiin kaverini kanssa meillä vanhempien kotona kaksistaan ja sekä Kerttu että Lulu alko möykkäämään. Lulu alko huuteleen tule tule tule. Tietenkään en hypi sen pillin mukaan, kun se oli tota huomiohuutoa. Aikansa huudettuaan se rääkääs tuu nyt perkele ÄÄÄääää! Kaveri meinas tukehtua nauruunsa :D Lulu osaa myös nauraa mukana. Jos on vieraita kylässä ja nauretaan niin Lulu usein on isän olkapäällä ja nyökyttelee hehhehheh voi että! :D Kerttu ei oo yhtä välkky näissä asioissa, mutta ah niin ihana sekin, hokee kaikille vieraille terve terve :)

Niih... eihän arat osaa puhua, sattuu vaan osumaan oikeaan kohtaan. Kohta tähänkin ketjuun tulee vauhtia, kun noi asiantuntijat herää. Oma kantani on kuiteskin että osaavat ihan oikeasti puhua !!!
Liian paljon sattumia, jos ei kaija tietäis mitä se tarkoittaa.

Re: Lintujen älynväläykset
« Vastaus #14 : 14.02.08 - klo:16:06:45 »
Heh, meillä sinikelta-ara Lulu oli välkky. Oltiin kaverini kanssa meillä vanhempien kotona kaksistaan ja sekä Kerttu että Lulu alko möykkäämään. Lulu alko huuteleen tule tule tule. Tietenkään en hypi sen pillin mukaan, kun se oli tota huomiohuutoa. Aikansa huudettuaan se rääkääs tuu nyt perkele ÄÄÄääää! Kaveri meinas tukehtua nauruunsa :D Lulu osaa myös nauraa mukana. Jos on vieraita kylässä ja nauretaan niin Lulu usein on isän olkapäällä ja nyökyttelee hehhehheh voi että! :D Kerttu ei oo yhtä välkky näissä asioissa, mutta ah niin ihana sekin, hokee kaikille vieraille terve terve :)

Niih... eihän arat osaa puhua, sattuu vaan osumaan oikeaan kohtaan. Kohta tähänkin ketjuun tulee vauhtia, kun noi asiantuntijat herää. Oma kantani on kuiteskin että osaavat ihan oikeasti puhua !!!
Liian paljon sattumia, jos ei kaija tietäis mitä se tarkoittaa.


Kyllähän se on ihan tieteellisesti mun käsittääkseni todistettu, että nämä osaa yhdistää sanat tilanteisiin(esim. 13vk) ;) Meillä näitä juttuja mölytään väliin ilman merkitystä ihan lämpimikseen, mutta väliin kyllä sitten ihan selvästi tilanteisiin käytetään.

Tervehtiminen on taitaa olla yksi yleisimmistä kohdatessa. Meillä temputetaan itse itseä, kiroillaan kun ärsyttää, komennetaan olemaan hiljaa kun möykätään jne.  ;D Ja kyllä sitä saa usein nauraa vatsa kippuralla noita juttuja ;D ;D

sanne
höyhenmäistä elämää...