papukaijat • suoranokat • kaijuli.fi

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.


Re:Kuopsuttelu
« Vastaus #15 : 10.11.03 - klo:15:45:38 »
Joko pikku-Otto on kotiutunut uuteen häkkiin? Voin kyllä kuvitella sitä pulssin laukkaa minkä häkin pohjalla liikkumatta makaava lintu saa aikaan..! Ja toinen onkin vaan tutimassa.

Kakassa tallustelu ei ainakaan meillä ole ollut ongelma: kasat kierretään kaukaa - mitä nyt joskus harvoin innonpuuskan tai säikähdyksen takia sattuu vahinko. Silloin pitää mennä suihkupullon kanssa kaveriksi varpaan pesulle.
jaana
The truth is out there? Does anyone know the URL?

Re:Kuopsuttelu
« Vastaus #16 : 10.11.03 - klo:17:21:24 »
Uusi häkki on alkanut ilmeisesti tuntua enemmän kodilta. Nyt ainakin nukutaan taas orrella. Orret ovat muutenkin enemmän käytössä, ja uusi sisäkeinukin. Aiemmin oli vain häkin ulkopuolella keinu, kun ei mahtunut sisäpuolelle. Otto ei sinänsä viihdy häkissä juurikaan, ei myöskään siinä vanhassa. Kyllä se siellä ollessaan touhuilee ja pölpöttelee, mutta jos jotenkin on ulkopuolelle päässyt, niin vapaaehtoisesti ei mene sisään. Luukkua avatessa, esim ruokaa laittaessa, ei niin pientä rakoa olekaan, ettei Otto pääsisi luikertelemaan ulos pakoon. Illat lintusemme on vapaana, mutta annas olla, jos vaikka aamulla pääsee livahtamaan karkuun, niin pikku kiirus tulee ehtiä töihin. Otto leikkii häkin katolla ja ulos käännettävällä parvekkeella, mutta ei mene sisään häkkiin leikkimään, ei myöskään syömään. Vesi- ja ruokakupit ovat häkissä, mutta syömässä ei käydä, ellei lukita häkkiin. Illalla esim ruokakippojen äärellä kuluu melkoinen aika. Yhden kupin pellettejä laitoin nyt ulkopuolelle, josko niitä söisi. Pelletit eivät oikein maistu, kahta laatua on tarjolla. Oisko neuvoja, miten pellettejä saisi menemään? Merkin vaihto? Muun sapuskan (vihannekset ja hedelmät) pois jättö joksikin aikaa? Poikasruoka lakkasi maistumasta jokin aika sitten (ikää 4 kk ja risat) Entäs muu syöminen? Kai ruokakupit pitäisi kuitenkin olla häkin sisäpuolella.
"Harvat ymmärtävät miten paljon on ymmärrettävä voidakseen ymmärtää ettei ymmärrä kovinkaan paljoa"

Re:Kuopsuttelu
« Vastaus #17 : 12.11.03 - klo:13:02:32 »
Pelletithän ne taitaisivat olla ravintoarvoltaan (laadukkaat sellaiset siis) linnulle parasta perusmuonaa, joten jatka sisukkaasti niiden tarjoamista. Poista vaikka muut ruuat viikoksi-pariksi. Tästä aiheesta taitaa löytyä useampikin keskustelu tuolla hoitopuolella.

Mukava kuulla, että häkki ei enää hirvitä. Jossakin vaiheessa teillä taitaa olla esissä häkkiinmenokoulutus, vai kuinka?   ;D
Olenkohan minä jo sulle suositellut Mattie Sue Athanin kirjoja papukaijan kasvatuksesta? (Todennäköisesti, kenellekäs en olisi!) Guide to a well-behaved parrot tai Guide to companion parrot behaviour sekä African Grey Parrot Handbook ovat niitä must-opuksia, joiden ansiosta ymmärrän nyt Oton käytöstä paljon paremmin - ja pystyn myös ohjailemaan ja kouluttamaan sitä helpommin kuin ennen.
jaana
The truth is out there? Does anyone know the URL?

Re:Kuopsuttelu
« Vastaus #18 : 12.11.03 - klo:13:20:35 »
Muutama kirja meillä on, mutta mistäs niitä käytösoppaita saa? En ole löytänyt mistään tähän mennessä, tosin netistä en ole katsonut.  Kirjoista on löytynyt monta kullanarvoista tietoa. Häkkiinmenokoulutus on koko ajan meneillään. Joka kerran selitän Otolle, että nyt mennään häkkiin ja syyn siihen (mennään nukkumaan/ toiset lähtee töihin ja kouluun, mennään kauppaan ym) ja että ovi sitten taas avataan myöhemmin. Kerran hän meni oma-aloitteisesti häkkiin illalla. Muuten ollaan kyllä linjalla "linnusta molemmin käsin kiinni ja luukusta sisään". Jos hän on kädellä ja häkkiä lähestytään, niin lentoon lähtee ja kurvaa yleensä talon toiseen päähän keittiöön oven päälle. Häkissä sitten kuitenkin on heti ihan tyytyväinen ja puuhakas, alkaa syödä ja leikkiä niinkuin se olisi maailman kivoin paikka. Ei murjota eikä muuten osoita mieltään. Ei kai siitä häkkielämästä sitten mitään traumoja ole tullut :). Meidän entinen amatsoni meni aina kiltisti häkkiin, kun vain pari kertaa sanoi, että "Aatu häkkiin". Tähän tietysti pyritään.
"Harvat ymmärtävät miten paljon on ymmärrettävä voidakseen ymmärtää ettei ymmärrä kovinkaan paljoa"

Re:Kuopsuttelu
« Vastaus #19 : 12.11.03 - klo:14:27:28 »
Tipsu
ootko koittanu pikku herkkupalaa häkkiin laiton yhteydessä?
Nami käteen ja lintu samalle kädelle siitä sitten häkkiin ja palkkoiksi saa sen namin.
Meillä se toimii loistavasti sillon kun ei olla samaa mieltä mökkiin menemisestä.
Yleensä Rosa kömpii omatoimisesti nukkumaan vähän yli 21 kun tulee hämärää ja nälkä.
Ystävät ovat suklaahippuja elämän keksissä.

Re:Kuopsuttelu
« Vastaus #20 : 12.11.03 - klo:17:35:35 »
Eipä ole tullut mieleen tehdä sitä noin. Olemme hieman tyhmästi antaneet herkun vasta häkkiin palkkioksi. Ehkä Otto ei ymmärrä asioiden yhteyttä näin toimien. Kokeillaanpa uutta konstia heti tänä iltana.
"Harvat ymmärtävät miten paljon on ymmärrettävä voidakseen ymmärtää ettei ymmärrä kovinkaan paljoa"

Re:Kuopsuttelu
« Vastaus #21 : 14.11.03 - klo:16:44:06 »
Mulla on vähän sellainen kuva, että ei näiden koukkunokkien ymmärryksessä ole mitään vikaa - päin vastoin ne ovat keksineet häkkiinmenorituaalista oivan tavan kääntää huomio just tasan itseensä eikä mihinkään muuhun. Leikkivät mokomat meidän kustannuksellamme! Kun tajuavat, että kah, nyt sillä taitaa olla kiire töihin, niin silloin alkaa kauhea vatulehtaminen häkkiin menon kanssa. Tietää nimimerkki Kokemusta on.

Kirjoista: omat linturaamattuni tilasin netistä, mutta esim. Suomalaiseenkin niitä saa tilaamalla.
jaana
The truth is out there? Does anyone know the URL?