papukaijat • suoranokat • kaijuli.fi

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.


Re:Huuto ongelmana
« Vastaus #15 : 25.05.03 - klo:14:38:31 »
Inhottava ongelma sinulla. Meillä on hiukan samankaltaisia ongelmia meidän oranssiipi Papun kanssa. Meillä ongelma esiintyy aina aamuisin, kun lintu ilmeisesti ymmärtää meidän lähtevän töihin. Olemme saaneet tätä vähenemään yksinkertaisesti siten, että ammulla lintu saa rapsuttelua ja tervehdykset aina ensimmäisenä. Sitten olemme antaneet jotain linnulle suuhun, jolloin sillä on tekemistä kun valmistaudumme töihin lähtöön. Silti Papu huutaa välillä kun menemme toiseen huoneeseen. Tällöin emme anna sille minkäänlaista siis ei minkäänlaista huomiota. Kun lintu hiljenee, palkitsemme sen menemällä sen luokse ja rapsuttelemme. Mikäli lintu alkaa taas kiekua, lähdemme eleettömästi heti pois, kun lintu hiljenee palkitsemme taas, pikku hiljaa tämä on auttanut. Tosin ongelma ei ole poistunut kokonaan. Linnultahan voi tietenkin odottaa laulelua aika paljonkin päivän aikana ilman että se on epänormaalia, tämä kuuluu linnun omistajan eloon, mutta sinun kohdalla tämä ei liene mitään normaalia kiekumista.

Maailmalta löytyy paljon tietoa lintujen käyttäytymisongelmista, joten en tähän rupea niitä kaikkia kirjoittamaan vaan laitan tähän muutamia hyviä linkkejä joista apua varmasti löytyy. Mukana on hyviä ohjeita ongeman syiden selvittämiseen, mikä on aina tärkeätä kun linnun käyttäymisongelmiin pureudutaan. Tulevaisuudessa minun on tarkoitus näitäkin artikkeleita suomentaa, jolloin tieto aukeaa helposti niillekkin joilta "Lontoo" ei suju niin hyvin. Tällä hetkellä työn alla on hiukan muita lintuaiheisia juttuja. Käyttäytymisongelmista myöhemmin siis.

Tässä linkkejä:

http://www.silvio-co.com/cps/articles/1999/1999lwilson1.htm

http://www.realmacaw.com/pages/parrbehav.html

http://www.junglenest.com/behavior-lib.html

http://www.naturalencounters.com/aav2.html

http://www.toolady.com/monthlycolumns/screaming.htm

Artikkeleissa on eri lintuja esimerkkeinä (kuten kakaduita), mutta syyt linnun kirkumiseen ovat usein samat linnun "merkistä" riippumatta, joillain se on vaan yleisempää.

Toivotaan, että näistä olisi apua, muut jatkanevat vinkkailua tähän alle..eiks vaan?

-Nalo- ;D


Edit: Tuli miukumaun nimimerkillä vahingossa, mutta kirjoittajana tietenkin Kai Nalo... ;)
« Viimeksi muokattu: 25.05.03 - klo:14:39:41 kirjoittanut miukumau »

Kai Nalo

Re:Huuto ongelmana
« Vastaus #16 : 26.05.03 - klo:11:08:52 »
Haa, löysimpäs vielä yhden keskustelun täältä foorumien aiemmista jutuista..

http://www.papukaijat.net/forum/index.php?board=7;action=display;threadid=475

Lukaseppas siitä..

Nyt tuli siten jopa omalla nimmarilla... ;)

-Nalo- ;D

Re:Huuto ongelmana
« Vastaus #17 : 17.06.03 - klo:10:47:51 »
Kuulostaa jotenkin hyvin samanlaiselta tuo tilanne kuin meillä. Ongelmana on kuitenkin meillä ehkä se, ettei linnut tunnu viihtyvän keskenään. Jos toinen kitisee, toinen huutaa, ja päinvastoin.

Kyllä hermot menee kun alakerrassa pitää aina vaan pyytää vieraita kuiskimaan ettei erityisesti Taavi saa yläkerrassa raivokohtausta. Ja jos ei heti mene sen luo, se nappaa kaltereista kiinni, räpyttelee ja rääkyy sellaisella voimalla että naapuritkin on jo asiasta huomauttaneet.  >:( Asumme rivitalossa, joten kovin montaa naapuria ei tule onneksi häirittyä.

Kun Taavin sitten ottaa ulos häkistä ja tulee kädelle, se enimmäkseen repii hihaa ja puree kättä, paitsi silloin kun se on väsynyt. Väsyneenä se on sitten taas oikein hellyyttävä. Kiipeää olalle ja vaatii huomiota, silitystä ja rapsutusta. Samalla se uikuttaa kuin pikkuvauva.

parin tunnin poissaolo saa Taavin aivan erikoiseen tilaan. Kun tulen kotiin, se alkaa "kokkailemaan" ruoka-annoksia mulle, silmät ovat kuin tikut ja höyhenet pystyssä. Samalla kuuluu ähinää ja puhinaa, se on siis aivan erityisen iloinen. Jos olen viikonlopun poissa (muut perheenjäsenet kotona) se ei syö oikeastaan mitään. Mököttää vaan. Huutokaan ei oikein lopu ennen kuin minä saavun paikalle. Miten saisi Taavin hyväksymään myös muut perheenjäsenet?

 1/2 vuoden aikana se ei ole antanut muiden silittää kertaakaan, ei tullut muiden kädelle, nokkinut ja kiukutellut. Mutta kun minä saavun paikalle, lintu esittää oikeaa enkeliä  ???