papukaijat • suoranokat • kaijuli.fi

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.


"Taistelut" nukkumaorresta
« : 03.10.07 - klo:18:26:52 »
Pari iltaa sitten Iines on alkanut ajamaan Samaran pois nukkumaorrelta... Kuvassa vihreällä Iineksen nukkumapaikka ja turkoosilla Samaran entinen nukkumapaikka.. Orrella on siis mittaa n. 150 cm, aviaariossa kun on. Nykyään iltaisin kun olen menossa sammuttamaan linnuilta valoja, Samara ei ole koskaan valmiiksi yläorrella, minne menevät nukkumaan, vaan se on roikkunut verkossa. Ihmettelin tätä aluksi hieman, että varmaan viimehetken lennot menossa ja laskeutunut verkkoon. Kun napautin verkkoa, mikä sai Samaran lähtemään lentoon ja laskeutumaan yläorrelle kauemmas Iineksestä (pinkki piste kuvassa). Samara kuitenkin näköjään haluaa mennä nukkumaan siihen kohtaan missä se on ennenkin nukkunut, joten se yrittää kävellä Iinestä päin. Iines kuitenkin singahtaa Samaraa päin siivet levällään ja sähähtäen ja Samara lähtee lentoon laskeutuen verkkoon. :-\ Mikäköhän sen Iineksen ongelma nyt sitten on? Tähän asti ovat nukkuneet ihan sovussa. Pinkkiä pistettä lähemmäs Iines ei Samaraa iltaisin päästä. Olen ratkaissut tämän nyt parina iltana (jolloin tätä on esiintynyt) niin, että kunhan Samara on laskeutunut ja hieman rentoutunut lennosta, muttei ole vielä lähtenyt kävelemään Iinestä kohti, sammutan valot. Pimeän turvin voi kuulla pienten askeleiden kipityksen, ehkä Samara kävelee Iinestä kohti. Aamulla ne ovat jälleen sovussa, lähempänä toisiaan kuin valojen sammuessa. Kunhan valot syttyvät, linnut venyttelevät, eikä mitään hyökkäävyyttä esiinny. Päivisinkin ne elelevät sovussa ja iltaisinkin muuten paitsi ihan ennen nukkumaan menoa... Mitäs tässä voisi tehdä, vai jatkanko samaan malliin valojen sammuttamisen kannalta? :-\

Re: "Taistelut" nukkumaorresta
« Vastaus #1 : 03.10.07 - klo:18:41:54 »
Syytä en tuohon tiedä, mutta meillä on ihan samanlaista  ;D
Kaikki neljä neitoa tappelee nukkumaoksista, mitkä on takaseinässä (3kpl, pituutta joku 15cm) pähinää, sähinää, piippausta ja toisen nokkailua kuuluu iltasin valojen sammutesten jälkeen. Meillä ratkastiin ongelma niin että nostetaan kaikki omalle paikalle, Poju jää alaoksalle "vartioon" siihen ne rauhoittuu ja alkaa nukkumaan. Aamulla ne löytää samoilta paikoilta.
Kummallisia kavereita  ;D Mistä lie sitten johtuu  ???
"Nauru pidentää ikää"

Neitokakadut Poju, Typy, Vauva

Re: "Taistelut" nukkumaorresta
« Vastaus #2 : 03.10.07 - klo:18:59:23 »
Meillä ei lintuja kovin nostella, ovat sen verta villejä tosiaan.. Kuten tuossa kuvassa näkyy, orressa on myös toinen haara jos haluaisi tulla verkon viereen nukkumaan (kuva on siis ylhäältä päin kuvattuna, ylhäällä seinää ja alhaalla verkkoa)... ::)

Re: "Taistelut" nukkumaorresta
« Vastaus #3 : 11.10.07 - klo:09:31:00 »
täälläkin havaittavissa samantyylistä käyttäytymistä naaraalta.... ;D
rukia ja jiraya(naamiokaijaset) nukkuvat nykyään yönsä katonrajassa kaiuttimen päällä.välillä rukia(naaras) antaa kyytiä jirayalle(koiras) eli ei päästä nukkumaan sinne päälle.välillä kuuluu pojan valitusta kun toinen "kurittaa" eli retuuttaa jalasta tms.rukia tottui olemaan yksin niin sillä taitaa olla hieman opettelemista tavaroiden,paikkojejn ja ruuan jakamisen suhteen.onneksi on toinenkin kaiutin jonka päälle voi lentää mutta tietty jiraya haluaisi olla ruksun kanssa samassa "pesässä".

nämäkin istuvat välillä sukimassa toisiaan oikein rakkauspapukaijamaiseen tyyliin,ja toisinaan saa poika kyytiä,nuorempikin kun vielä on(ja pienempi,meidän tyttö on aika pullea ;D  )

Re: "Taistelut" nukkumaorresta
« Vastaus #4 : 11.10.07 - klo:09:53:40 »
Yhdelle orrelle mahtuu nukkumaan vain yksi pariskunta. Joten lisäsin lyhyitä orsia ja keinuja häkin taka-ylä-reunaan. Poikaset istuvat vierekkäin samalla orrella ja yksinäiset aikuiset vaativat ikioman. Nymfeille 30 cm, ruusunassuille 20 cm, vorpuille 12-15 cm, jne. Tietty omissa häkeissään.