Lemmikkilinnut Kaijuli ry. > Tapahtumat

Ulkoimailta tuotujen lintujen karenssi tapahtumissa

(1/4) > >>

milla:
Täytyypä nyt tännekin mainita ja muistuttaa, ettei kukaan toisi tapahtumaan vastikään ulkomailta tuotuja lintuja...

6kk karenssiaika koskee kaiketi virallisesti vain lintupäiviä, mutta tuolla mökillä linnut todennäköisesti ovat vapaanakin keskenään, joten riskitkin kasvavat. Näin ollen jokaisen osallistujan pitäisi tuntea vastuunsa siitä, että paikalle tuodaan vain ehdottoman terveitä lintuja.

Mielestäni tuo 6kk on hyvä karenssiaika maahantuonnin jälkeen. Mahdollisten tautien eristämisen lisäksi se on hyvä myös linnun muuttostressin poistamiseen.

Täällä on muistutus siitä, että kurjiakin juttuja joskus tapahtuu... :-\

Milla

julle:
mutta eikös karanteeni aika osallistumisiin ole 4kk nykyään, näin meille on vast ikään kerrottu???

tinttu:

--- Lainaus käyttäjältä: milla - 24.09.07 - klo:08:58:02 ---Mielestäni tuo 6kk on hyvä karenssiaika maahantuonnin jälkeen. Mahdollisten tautien eristämisen lisäksi se on hyvä myös linnun muuttostressin poistamiseen.
--- Lainaus päättyy ---

Muuttostressi on aiheellista tosiaankin ottaa huomioon.


--- Lainaus ---Täällä on muistutus siitä, että kurjiakin juttuja joskus tapahtuu... :-\

--- Lainaus päättyy ---

pitää kuitenkin muistaa, että kyseinen tapahtuma oli Teneriffalla, mikä ei tietenkään poissulje sitä, etteikö Suomessa voisi tapahtua, mutta kuitenkin  ;)


--- Lainaus käyttäjältä: julle - 24.09.07 - klo:13:06:49 ---mutta eikös karanteeni aika osallistumisiin ole 4kk nykyään, näin meille on vast ikään kerrottu???

--- Lainaus päättyy ---

mitään muutoksia ei yhdistyksen sisällä ole tuohon 6 kk:een ole tehty. asiasta mainitaan mm. kohdassa Ohjeita lintupäiville

tinttu

milla:

--- Lainaus käyttäjältä: tinttu - 24.09.07 - klo:13:32:26 ---pitää kuitenkin muistaa, että kyseinen tapahtuma oli Teneriffalla, mikä ei tietenkään poissulje sitä, etteikö Suomessa voisi tapahtua, mutta kuitenkin  ;)

--- Lainaus päättyy ---

Kyseinen lintu oli tuotu Hollannista, mikä onkin jo paljon lähempänä... :-\

Tämä on kyllä minun mielestä sellainen juttu, millä ei sopis leikkiä. Sen tietäen, ettei vientien/tuontien yhteydessä tapahtuvat eläinlääkäritarkastukset ole kovinkaan hyviä. Ainakin Suomen päässä tilanne on käsittääkseni sellainen, että kunnan eläinlääkäri kurkkii häkin takaa, että "hengissä on ja orrella pysyy" -> terveen paperit.

Lähtömaassahan tehdään verikokeita (newcastle), mutta entäs esim PBFD? Käsittääkseni joissain tapauksissa riittää, ettei kyseiseltä tarhalta ole kuukauteen tavattu tauteja... :P Saatikka sitten jos linnut on tuotu vähemmän virallisesti, eli kaupassa ei ole annettu papereita mukaan.

Ei tarvita kuin yksi PBFD-tapaus, niin yhdistyksen tapahtumat loppuu siihen. Mun osalta loppuu jo ensimmäiseen PBFD-epäilyyn tapahtuman yhteydessä. Joku voisi sanoa vainoharhaiseksi, mutta globalisaatio tekee sen, että myös taudit kulkee, valitettavasti.

Milla

milla:
Olipa hyvä että tuli taas puheeksi. Käytännössähän se on vain ajan kysymys, kun PBFD rantautuu Suomeenkin.

Samaan syssyyn voisin kysellä maahantuojilta, pidättekö karanteenia kotosalla vanhojen ja juuri tulleiden lintujen välillä? Sehän ei kaiketi ole pykälien mukaan pakollista, mutta voisi ehkä olla järkevää... Sen verran tiedän, että Ida-Emilia piti Saksasta tuomansa nymfit eri huoneessa pidemmänkin aikaa.

Milla

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta