papukaijat • suoranokat • kaijuli.fi

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.


Re: lintunne/lintujenne tekemä tuho.
« Vastaus #195 : 17.01.12 - klo:08:34:21 »
Meilläkin kieltämättä täytyy olla tyytyväinen.. Neljä (vieläpä välillä varsin pesintäintoista) neitokakadua ja rakenteeltaan kookkaampi pikkuara saisivat halutessaan melko ikävät jäljet vuokrakämppääni, mutta toistaiseksi lintuhuoneen rakenteet on jätetty kokonaan koskematta. :) Lintuhuoneessa ei tosin onneksi ole tapetteja, mutta "välinekaappi", listat, kattolamppu jne. siellä tietenkin on - toistaiseksi ainakin :P

Ainoat tuhot mitä muistan noiden tehneen oli entisen lintuhuoneen yksi tapetin reuna, joka sijaitsi korkean vaatekaapin päällä, kun sinne jäi n. 10cm rako kaapin ja katon väliin, joka oli mitä oivallisin paikka pesälle, enkä tajununut/osannut tukkia sitä ajoissa. Neitsikoiden lintulampun johto sai myös kyytiä jo toisen kerran täällä, vaikka yritin suojata sitä ensimmäisen kerran jälkeen kaikenmaailman suojaviritelmillä. Olen joutunut paikkaamaan kyseisen lampun johdon sähköteipillä jo kerran, mutta nyt neitsikat olivat tosiaan nakertaneet kovaa muovia olevat suojatkin puhki ja päässeet jopa itse johtoon käsiksi. Nyt on sekä pikkuaralla että neitsikoilla kokonaan metallinen lamppu, ja johto kulkee turvallisesti metalliputken sisällä :)
I'd fly above the trees, over the seas in all degrees.. To anywhere I please.

Re: lintunne/lintujenne tekemä tuho.
« Vastaus #196 : 11.02.13 - klo:16:26:01 »
Tähän asti on saanu olla kaikki rauhassa mutta viimeviikolla pesin ylläri häkin ympäristöä ja pesin seiniä hedelmistä ja KAPPAS oven karmiin oli papu jättänyt parit singeeraukset -.- no onneks nää ei oo kalliita hankkia sit kun muuto joskus sattuu tulemaan :D
Harmaan askelin

Re: lintunne/lintujenne tekemä tuho.
« Vastaus #197 : 11.02.13 - klo:19:42:43 »
Niiden kahden vuoden aikana kun Daltonin veljekset on täällä huseeraneet on sisustus vähäsen laitettu uusiksi..

Kirjat on nykyisin sanomalehtipinojen alla suojassa, varsinkin arvokkammat kirjat ja puutarhakirjat jotka ilmeisesti maistuvat paremmin kun pokkarit tai puhelinluettelot...
Pylväskaktus jonka toin lapsuudenkodistani Suomeen 20+ vuotta sitten oli ensimmäinen huonekasvi (tyhmä minä kuin luulin että linnut eivät istu kaktuksessa), loput kasvit hoidettiin sen jälkeen.
Käsityöt levitellään ja korjaillaan heti kun silmä välttää.
Hedelmäkori on nykyään paremmin vartioitu kun Suomen kultavarastot, silti hedelmiä varastetaan.
Jalkalistoilta on kaikki muovitulpat ruuvien päältä poistetut.
Liesitaso on työn alla, sitä täytyy päästä eroon koska kakarikit laitetaan kaltereiden taakse kun sitä käytetään. Ei liesitasoa = ei vapaudenriistoa.
Parketti on myöskin työn alla. Jos täältä muutetaan parketin voi otta palasina mukaan.

Ei meillä muuta  ::)

Re: lintunne/lintujenne tekemä tuho.
« Vastaus #198 : 24.04.13 - klo:09:08:49 »
Luin koko ketjun ja jäin miettimään että eihän meidän Tico oikeestaan tuhoo... Mutta sit tulin aatelleeks miltä sen huone näyttääkään...  ;D Tapetit on revitty missä vaan on niihin käsiksi päässy, lintulampun johto on pariin otteeseen järsitty, lattiamattoa (muovimatto) on pistänyt silpuksi yhteistuumin kanin kanssa (kani aloitti projektin kun se matto yhdestä kohtaa hiukan repsotti, Tico taisi huomata että onpa kivannäköistä puuhaa...)... Eihän se nyt paljon mitään ole mutta tuli oikeestaan mieleen mun äidin ilme kun se ekaa kertaa kävi meillä Ticon meille muuton jälkeen ja mentiin kattoon Ticoo sen huoneeseen  ;D Hän on semmonen hiukan siistimpi ihminen kuin minä, mua ei haittaa jos ei ihan joka paikka prikulleen järjestykses oo, siis esim. eläinten jäljiltä. Toki se hetken harmittaa kun elukat jotain tuhoa saa aikaseksi, meilläkin kun niitä on monta muutakin kuin Tico, mutta enpä silti yhdestäkään luopuisi  ::) Mun äidin mielestä hän on kylläkin epäonnistunut mun kasvattamisessa täysin, siitä syystä johtuen että haluan elää eläinlauman keskellä, en halua lapsia, enkä siivoa ennen joka vierasta, enkä joka vieraan käynnin jälkeen :D

Re: lintunne/lintujenne tekemä tuho.
« Vastaus #199 : 25.02.14 - klo:16:18:04 »
Meillä agat ovat lähinnä keskittyneet erilaisten viherkasvien maisteluun..sallittua tuhoa..kasvatan lisää myrkyttömistä sitä mukaan kun on tarvis. Yksi kevyemmästä kankaasta tehty t-paita tuli myös tiensä päähän. Tuolin selkänojan yli roikkuva paita kutsui parvea kiipeilemään ja siinä kiipeillessä sitten tuli tehtyä reikiä nokilla.
No agathan ovat aika pieniä, joten tuo nokan suhteellinen teho on pienempi.
Senegalit Helga ja Harald, sekä naamiokaajaiset Viivi, Wesley, Roope ja Kerttu.

Re: lintunne/lintujenne tekemä tuho.
« Vastaus #200 : 11.06.14 - klo:16:56:11 »
Ennen pojan tuloa ei tehty mitään tuhoa. Vain omia keppejä järsittiin. Nyt on iskenyt molemmille mieletön puruvimma. Orsia joutuu vaihtamaan melkein viikoittain.  Eihän siinä mitään.  Hyvä vaan kun viihtyvät. Mutta palatessani viikon reissulta lapista (jonka ajan äitini hoiti unduja), huomasin että kattokruunun johto on joutunut myös pureskelun kohteeksi ja ensimmäinen muovikerros on jo osittain kadonnut.  Ennen tirpat saivat olla 12h/vrk vapaana mutta nyt aika kutistuu vain siihen kun itse olen paikalla valvomassa. Harmi sinänsä :( Pystyisiköhän lintuja opettamaan pois johdon puremisesta tai voisiko johdon suojata jotenkin? Lamppu siis roikkuu ketjussa jonka vieressä johto roikkuu.
Undulaatit Tuittu ja Nyyti sekä perhoskoira Nipsu

Re: lintunne/lintujenne tekemä tuho.
« Vastaus #201 : 11.06.14 - klo:21:00:07 »
Pystyisiköhän lintuja opettamaan pois johdon puremisesta tai voisiko johdon suojata jotenkin? Lamppu siis roikkuu ketjussa jonka vieressä johto roikkuu.

Valitettavasti opettaminen on vaikeaa, sillä johdon pureskelu on linnulle itseäänpalkitsevaa toimintaa. Samoin se on vaarallista, joten johdon pureskelu tulisi saada loppumaan heti, eikä sitten kun vahinkoja tapahtuu. Ei tee myöskään omistajan ja linnun suhteelle hyvää, jos omistaja joutuu hätistämään ja pelottelemaan linnut pois johdon luota.

Johdon kohtaloon voi vaikuttaa muutamalla tavalla. Yksi on järkätä mieluisampia istuskelupaikkoja muualle. Moni lintu tykkää istua verhotangolla verholle kakkien, oven päällä ovenkarmeja pureskellen, tai lampuissa johtojen kimpussa. Näihin on yleensä syynä se, että nämä paikat ovat korkealla, joten linnut viihtyvät niissä. Koeta, auttaisiko hyvin korkealle sijoitettu sallittu istumapaikka.

Johdon voi suojata undulaatin nokalta myös johdon suojalla. Näitä saa joistain yleistarvikaupoista, ja oikeasti ne on tarkoitettu esim. tietokoneen johtojen niputtamiseen. En kuitenkaan ole varma toimiiko tämä lampun johtoon, riippuu hieman johtoniputtimen mekanismista. Jos johdon ympärille mahtuu, voi käyttää myös pitkittäin halkaistua puutarhaletkua, joka teipataan takaisin kiinni.

Re: lintunne/lintujenne tekemä tuho.
« Vastaus #202 : 11.06.14 - klo:21:14:47 »
Sitä tässä juuri eniten ihmettelen että lamppu on viikossa voittanut entisen lempparipaikan eli kaapin päällä katonrajassa olevan oksaständin.  ::) pitääpä värkkäillä sinne uusia leluja ja ehkä pari kokonaan uutta sallittua leikkipaikkaa.
Undulaatit Tuittu ja Nyyti sekä perhoskoira Nipsu

Re: lintunne/lintujenne tekemä tuho.
« Vastaus #203 : 11.06.14 - klo:21:37:38 »
Sellaista johdon suojaa, joka on muovia ja kierretään johdon ympärille en itse voi suositella. Joillain se varmasti toimii, meillä vaan johtoa purtiin kierteiden välistäkin.

Neitsikoiden nokkaa vastaan meillä on oikeastaan toiminut vain erittäin pienellä silmäkoolla varustettu verkko (kulkee vissiin myös nimellä seulakudos), jota saa mm. K-raudasta. Tai jos tahtoo olla varma ettei linnut jää kynsistään siihen kiinni, tai jos johtoa suojataan verkolla paikassa jota ei voi kokoajan vahtia ja linnuilla on sinne vapaa pääsy, voi valita esim. 0,5 tai 1cm:n silmäkoolla varustetun verkon. Sillä pystyy hyvin suojaamaan laajemman alueen, kuten nurkkauksen tai häkin vierustan josta kulkee johtoja. Verkot on usein sinkittyä, mutta todennäköisesti linnut menettävät kiinnostuksensa siihen kun johtoihin ei pääse käsiksi, eivätkä siksi altistu sille.

Toinen on erilaiset taipuisat putket, kuten muoviset sellaiset, tai sitten metallinen käsisuihkuun tarkoitettu letku-osa, joka pitää jo keskikokoisenkin linnun poissa johdoista. Nämä tosin voi asentaa vain sellainen henkilö joka sen varmasti osaa tehdä, mutta moni mies  (tai nainen) joka omaa konettaan tai mopoaan on joskus tuunaillut, osaa varmaan töpselin ottaa irti, pujottaa putken siihen ja asentaa töpselin takaisin paikoilleen. Ei ole mikään vaikea homma ollenkaan, jos tietää mitä tekee. :)
« Viimeksi muokattu: 11.06.14 - klo:21:45:26 kirjoittanut GoldieC »
I'd fly above the trees, over the seas in all degrees.. To anywhere I please.

Re: lintunne/lintujenne tekemä tuho.
« Vastaus #204 : 11.06.14 - klo:22:27:44 »
Kiitos avusta molemmille :)
Undulaatit Tuittu ja Nyyti sekä perhoskoira Nipsu

Vs: lintunne/lintujenne tekemä tuho.
« Vastaus #205 : 20.07.15 - klo:17:49:01 »
nostetaan.