papukaijat • suoranokat • kaijuli.fi

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.


Victor

Re: lintunne/lintujenne tekemä tuho.
« Vastaus #15 : 29.05.03 - klo:17:02:28 »
nArttu (hybridi) on synnynäinen tuholainen, juuri tuhojensa takia on ollut tuomittu häkkielämään piiiiiiitkäksi aikaa. Nyt, uudesa asunnossa yritän saada sen käyttäytymään kunnolla. nArttu on tuhonut mm. suurimman osan kukkasista, uuden kaijuttimen sihen kuntoon että roskiin meni. Tapetit sai kova kyytiä, tosin Sulo ja Sussu (keltatöyhtökakadut) ovat ahkerasti auttaneet repimisessä. Myös hyllystön reunat ovat sen näköiset että huhhuu. Pedro (amatsoni) taas on johtoja repimisää heti kun jossain vaan niitä näkee, hiirikin, varsin se pallo, on kova sana. Pedro myös rakastaa iskän kaa avata aamupostit, onneks on auttamasa mua eikä repimässä itse.

Olen myös antanut linnuille silputavaksi mainoslehdet, se vähensi jonkun verran tapettijen syömistä.

Re: lintunne/lintujenne tekemä tuho.
« Vastaus #16 : 01.06.03 - klo:10:36:33 »
Meidän Syltyn mieluisin tuhoamis "paikka" on kaikki äitylin kuivakukat joita olen kerännyt koko elämäni.  ::) Näistä kukkakimpuista eniten kärsinyt on yksi vauvaonnittelukimppu.  :( Toinen oikein kiva on istua verholaudan päällä ja repiä tapettia. >:( Entisessä kotona S. tuhosi kirjojen kulmia ja kirjahyllyä mutta Meillä osansa saa vain kukat ja tapetit. ;D


M. 8)
A mountain of stone, a door of steel, Can´t stand in my way, I´d go on.

Re: lintunne/lintujenne tekemä tuho.
« Vastaus #17 : 03.06.03 - klo:15:46:37 »
Tuhoja on syntynyt täälläkin  ::)

Muutto on edes tämän kuun aikana, joten ainakin tapetoimaan joutuu, listoja maalaamaan ja kylppärin seiniä hivenen verhoilemaan..  :P

Muita tuhoja:
- johtoja
- kattolamppu (Ama pisti paloiksi, kun olin talvilomalla)
- yks kaijutin (prkl.., varmaan kallein vaurio)
- yks kasvi
- seinävaate
- reikäisiä päiväpeittoja, pyyhkeitä
- kännyköiden antennit
- haarukoita ja veitsiä (Jerryn mielipuuhaa)
- hesaria ei voi jättää sohvalle / pöydälle
- ..ja lukuisia pikkutavaroita, kuten hammasharjoja, kyniä, DVD-koteloita.....

Nyt on kämpässä muutama pahvinen muuttolaatikko ja ne ovat myös hmm.. aika reikäisiä.

-mika


Re: lintunne/lintujenne tekemä tuho.
« Vastaus #18 : 03.06.03 - klo:16:03:48 »
meilläkin on syntynyt tuhoja.Roma pistänyt päreiksi yhden taite oven olkarin ja eteisen välisen,tapetteja revitty myös ja johon on osallistunut myös Olga .
Avion lintulan siivekkäät

http://avion.suntuubi.com

Re: lintunne/lintujenne tekemä tuho.
« Vastaus #19 : 03.06.03 - klo:16:31:54 »
Me ollaan selvitty loppupelissä tosi vähin "taisteluvaurioin":

-Pari sellasta muovista UV-loisteputken kiinnikettä (nyt siinä on rautalankaa) ja samaisen lampun johdon eristeessä muutama kolo (onneksi EI piuhaan saakka :P)

-Unskien UV-lampun piuha (samalla tavalla kun omansa)

-Yks pärekori (oli ennen lelujen pitopaikka, nykyään lelut sellasessa pienessä kulhossa), erinäinen määrä

-Kyniä ym. pientä sälää. (En muista ees kaikkia  ;D)

Re: lintunne/lintujenne tekemä tuho.
« Vastaus #20 : 04.06.03 - klo:11:43:20 »
Onpa teillä hirveitä tuholaisia....! Ei meidän 'Kaisapari'-neitsikat
ole hirveitä saaneet aikana. Ovat oppineet sanan 'EI'. Vauva-aikana katosivat kyllä kaukosäätimien nappulat ja kukkien lehdet olivat rispareunaisia.
Olemme yrittäneet järjestää häkkiin jyrsimishuvit. Lentelevät kyllä joka päivä n. tunnin ajan. Jos antaa pidemmpään luvan leikkiä Hornetteja eivät meinaa suostua sovinnolla takaisin häkkiin.

Lastukopat ovat suosittuja. Sellainen pieni, tuohikontin mallinen, niiniliuskoilla täytettynä on kiva. Siinä voi istua kuin tähystäjä ainakin ja samalla järsiä irti tikkuja... Niinestä valmistetut pannunaluset (Tiimarista) on myös hyviä nakerrettavia.
**Kati

Re: lintunne/lintujenne tekemä tuho.
« Vastaus #21 : 04.06.03 - klo:16:31:09 »
Taas lisäystä listaan... :-[
Ulkoilimme tänään vähän, ja ajattelin laittaa pitkät mustat suorat housuni hänelle pieneksi aurinkosuojaksi häkin päälle... Miten siinä kävikään... Housut saivat olla rauhassa kunnes menin muun porukan kanssa sisälle kahville. Sillä välin rakkaimpiin ja parhaimpiin housuihini oli ilmestynyt arviolta 1500 pientä reikää+muutama käden mentävä aukko lahkeeseen... Siinä meni hyvät housut, ja minä vain hänen parastaan ajattelin kun ne auringonsuojaksi siihen laitoin.. :'(
Käytä vain sulavia sanoja, sillä jo huomenna voit joutua syömään niitä!

Re: lintunne/lintujenne tekemä tuho.
« Vastaus #22 : 05.06.03 - klo:01:30:05 »
Meilla on myos paasty aika vahalla. Seuraavat tulevat nain akkia mieleen:
- Kirjoituspoydan reunus Lontoossa (huom. kalustus kuului vuokraisannalle)
- Erinaiset t-paidat. Linnut, varsinkin Minttu tulevat istumaan olalle ja repivat paidan rei'ille. Jos tahtoo uuden puseron eikun paita paalle ja Minttu olalle  ;D
- Kaukosaatimen nappaimet
- Erinaiset ovenkarmit ja oven ylaosat
- Mika tahansa paperi/lasku/aikakauslehti joka on typerasti jatetty esille
- Suihkuverho nykyisessa asunnossa (huom. myos tama kuuluu vuokraisannalle ja olemme asuneet vasta vajaan 1 kk. Tassa vaiheessa on jo turha ostaa uutta omaa tilalle, ostamme uuden kun muutamme)

Kovaa kyytia sai aikoinaan myos lohikaarmepuu. Latva ja lehdet silputtiin hetkessa pieneksi vihreaksi silpuksi. Ihmeekseni se tosin toipui. Koska kasvi oli nainkin vahva
olen aikeissa ostaa uuden ison ja monihaaraisen lintujen viihdykkeeksi ja -muka- kodin koristeeksi  ;D

Yleinen kiinnostuksen kohde ovat myos erilaiset mukit ja juomalasit. Minttu yrittaa kylpea nesteessa olipa kysymys sitten vedesta tai cokiksesta. Keiko puolestaan "hyokkaa" ja keikauttaa juomat lattialle/kokolattiamatolle.

Yritin seurata Oranssin neuvoja ja tein kummallekin linnulle oman puuhakorin. Koriin laitoin rutistettua sanomalehtipaperia ja kaikenlaisia herkkuja. Minttu repi ohimennen pari minuuttia paperia, mutta kyllastyi hetimiten kun kukaan ei ollutkaan kieltamassa/ ottamassa pois. Keiko ei edes vilkaissut kahta kertaa omaan puuhakoriinsa vaan lensi korista suoraan keittioon repimaan paivan postia ja pudottelemaan poytatasoille jatettyja tavaroita  ;D
I try to take one day at the time but sometimes several days attack me at once!

Re: lintunne/lintujenne tekemä tuho.
« Vastaus #23 : 13.06.03 - klo:10:40:55 »
Meillä agapornikset rakastavat kirjoja.. varsinkin ne kovakantiset jossa on ympärillä paperikuoret.  Luonnosta hankitut koivun ja omenan oksat ovat myös suurta herkkua! Muutamaa huonekasvia ovat kokeilleet (siirretty turvaan toiseen huoneeseen) sekä verhojen nipsut ovat joutuneet koetukselle vaikkeivat niitä tuhotuksi ole saaneetkaan..  

Sabine
There is a very fine line between "hobby" and "mental illness."

Re: lintunne/lintujenne tekemä tuho.
« Vastaus #24 : 11.12.03 - klo:15:15:59 »
Sellaista vaan kyselisin, että mitä tuhoja neitokakadunne on saanut aikaan? Ovatko huonekalut, viherkasvit, tapetit jne. kärsineet? Ois ihan mukava jo näin etukäteen tietää, että osaa valmistautua... Oisko vinkkejä miten minimoida tuhoja?

Re: lintunne/lintujenne tekemä tuho.
« Vastaus #25 : 11.12.03 - klo:15:42:35 »
Kun tässä katselen ympärilleni, on ainakin äidin ostaman jättikokoisen maailmankartan kulma nakerrettu, koska linnut pääsivät hyllyn päälle, josta ylettyivät siihen.

Tapetin boordi on revennyt, koska jostain ihmeen syystä molemmat linnut yrittivät lentää siihen ja tunkea kynsiään sen yläreunaan, kuin olisivat voineet takertua siihen. Samoin ne lensivät erään kauniin seinävaatteen yläreunan päälle tasapainoilemaan niin, että kangas venyi jonkin verran ylhäältä.

Kirjoja närpitään sieltä täältä, jos niihin pääsee käsiksi.

Muuten neitokakaduni ovat olleet mielestäni aika kilttejä, eikä mitään suurtuhoja, toisin kuin harmaapapukaijani, jonka käsissä kiipeilypuukin on nopeasti silppua ja pikkutakin napit revitään pikapikaa :). Lisäksi vaatekomerosta on tullut sille suuri himo, etenkin kun se on kielletty paikka. Siellä jyrsitään kengät ja kokolattiamattokin on saanut kyytiä. Jos suljettu ovi joskus aukeaa, Jaco juoksee sinne niin kovaa, kuin suurilla jaloillaan vaan voi, toisinaan ottaen siivetkin vauhtinsa kohottajiksi. Se on syönyt myös ovia, kaappeja ja seinänkulmia, katkaissut kokonaisen pienen palmun, kun äiti otti päiväunet... ja paljon muuta. Nymfien pieni nokka ei yleensä pääse nakertelemaan suuria tuhoja, mutta kannattaa pitää ainakin tärkeät paperit poissa niiden ulottuvilta.
« Viimeksi muokattu: 11.12.03 - klo:17:41:00 kirjoittanut Ovelus »

Re: lintunne/lintujenne tekemä tuho.
« Vastaus #26 : 12.12.03 - klo:22:06:04 »
 ::) no sattuuhan sitä aina lennellessä jotain pientä. Jokunen kukka kärsinyt uteliaan nokan kosketuksesta, samoin muutama aikakausilehti. suurin (ja harmittavin) on kun investoimme kerrankin oikein kunnolla "taiteeseen" ja hankimme koiramme rodusta tehdyn öljyvärimaalauksen...     :o pari laitonta karkureissua päivisin ja upeassa taulussa menee nyt valkoisia linnunkakka-raitoja :-[. (onko kellään hyvää vinkkiä millä niitä voisi koittaa poistaa...?)

Re: lintunne/lintujenne tekemä tuho.
« Vastaus #27 : 12.12.03 - klo:23:02:56 »
Meillä ollaan selvitty suht vähäisillä tuhoilla, kun vertaa noihin aikaisempiin viesteihin. Taitavat myöskin unskit olla senverran pieniä, ettei esim. huonekalujen silppuaminen niin helposti onnistu. Meillä ovat linnut järsineet ainoastaan bambuverhoja, aina silloin oli muutama niitä tuhoamassa, kun silmä vältti  ::). Tämäkin loppui siihen, kun bambuverhojen tilalle vaihdettiin tavalliset rullaverhot. Viherkasvitkin ovat saaneet olla samassa huoneessa kumman rauhassa (Toivottavasti eivät niitä myöhemminkään keksi maistella.).

Re: lintunne/lintujenne tekemä tuho.
« Vastaus #28 : 19.12.03 - klo:09:58:09 »
Huh, huh... Onpa tuholaisia! Ei silti omat jakoni ovat tehneet myös päänsä edestä tuhoja. Aina muutettaessa on pitänyt fixailla paikkoja, maalailla, korjailla tapetteja ja sen sellaista pientä (?). Varsinkin ovien ylälaidat ovat olleet Olgan nokan jäljiltä aivan kamalat! Ihme etteivät entiset vuokranantajat ole huomanneet mitään. Tosin harva kait ovien ylälaitoja tulee niin tutkineeksikaan. Lintuimmeiset kai niitä enemmän osaa tuijotella. Kahdesta edellisestä asunnosta meni astiakaapin ritilät uuteen kuosiin... Muuttotarkastuksessa olen aina ollut enemmän tai vähemmän kylmä rinki p...een ympärillä, että miten tässä käy. Kaikille vuokranantajille en ole edes sanonut omistavani papukaijoja. Edellinen vuokranantaja kysyi, että onko minulla lemmikkejä. Vastasin siihen, että "Joo, kaksi papukaijaa. Häkkilintuja." Ei kuulemma haitannut kun häkissä ovat... Heh heh! Vai häkissä! Joopa joo! Samaisesta asunnosta Olga söi tiskipöydän kaapin oven ylälaidan todella karmeaan kuntoon. Hommasin kaappien oviin metalliset listat ja ovet näyttivät taas ihan hyviltä. Muuttaessani jätin listat sattuneesta syystä paikoilleen... Ei ole vuokranantaja perään soitellut!

Tutu taas on intohimoinen huonekalumuotoilija. Sohva on saanut kyytiä. Aika mielenkiintoisen näköistä designia... Turha haaveillakaan uudesta sohvasta. Kun sohva on tarpeeksi kamalan näköinen ompelen siihen uuden vaihtopäällisen. Jonkun aikaa Tutu aina kunnioittaa uutta päällistä, mutta parin viikon kuluttua on tahti entinen... Edellisellä omistajalla Tutu oli kuulemma pistänyt joutessaan koko rottinkikaluston säleiksi! No, tuohon voisi sanoa, että mitäs piti lintua irti kun itse ei ollut paikalla! En voisi kuvitellakaan, että jättäisin linnut irti kun en itse ole paikalla. Kokemuksesta tiedän, että silloin ne pahimmat vahingot tapahtuu ja silloin on kirjahylly paras paikka! Voitte vain kuvitella mitä kivaa kirjahyllyssä on ja mitä kaksi papukaijan nokkaa saakaan siellä aikaiseksi!

Vaikka olenkin pitänyt lintujani täystuholaisina ja termiitteinä on asuntoni loppujen lopuksi selvinnyt yllättävänkin vähillä vaurioilla teidän kokemuksiinne verrattuna! No, suihkuverho on säpäleinä, kaiuttimien kankaat meni roskiin, korurasia säpäleinä, parista paitapuserosta kaulus irti (no, se oli luvan varaista), keittiön lampun johto on täynnä pieniä nokan jälkiä, pikkupöydän reunat nokan jälkiä täynnä, kesämökin keittiökomeron väliseinä purtu puhki, roskaposti saa kyytiä (no, saa saadakin), vanhempieni asunnon kristallikruunun sähköjohto poikki ja "kristallin" palat lenteli ympäri olohuonetta (loppujen lopuksi kruunu oli aika riisutun näköinen) jne.  

Tuhoihin on kait pakko tottua. Ei aina voi olla vahtimassa ja kieltäminen on aika usein sama asia kuin käskeminen! Kun jostakin kieltää sitten se vasta kiinnostaakin sitäkin enemmän!

MerviJ


Re: lintunne/lintujenne tekemä tuho.
« Vastaus #29 : 20.12.03 - klo:19:50:21 »
Mun kanariani nakestaa seinien maaleja! Aina pitää kattoo ettei häkki oo niin lähellä seinää, että ylettyy sitä nakertaa :D
Pauliina
~Viuhtia rakkaudella muistaen... <3 ~