papukaijat • suoranokat • kaijuli.fi

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.


Parittelu äiti+poika
« : 07.09.07 - klo:19:59:14 »
Tänään huomasin, että Nemo kiipesi Iineksen selkään... Kerran päivällä ja nyt äsken tässä illalla, ja sen takia tulinkin uudestaan koneelle. Ensin luulin, että kyse oli vain Nemon haluista, mutta nyt illalla Iines alkoi ensin puputtamisen ja meni orrella vaaka-asentoon, jolloin Nemo kiipesi selkään. ::) Hätistin linnut erilleen, kun mitään selkään kiipeämistä vakavampaa ei ehtinyt vielä tapahtua.

Mutta enpä ole erottamassa niitä silloin kun olen koulussa tai muuten vain muualla kuin lintuhuoneessa.. Pitääkö niiden sallia paritella myös vaikka näen, vaikka ne ovat sukua (äiti ja poika)? Tiedän, ettei parittelusta aina seuraa munia, ja Iines on siitä kovin mukava, ettei ole edes Legolaksen kanssa yrittänyt vääntää poikasia häkin pohjalle, vaikka monesti näin tai kuulin niiden parittelevan entisessä kodissaan (kun Nemo ehkä Legolaksen takia tyytyi vain harrastamaan "omaa kivaa" orren kanssa ::) ).

Kylläpäs minullekin sattui hienot linnut. ::)

Re: Parittelu äiti+poika
« Vastaus #1 : 07.09.07 - klo:20:13:27 »
Meilläkin viimeksi tänään nähtiin kolminpeliä Eevin, Devilin (äiti ja poika) sekä Eetun kanssa. Parittelivat vuorotellen kaikki keskenään ja yrittivät pysyä orrella myös kolmin, mutta se onnistui vähän huonommin..

Tämän takia on toisinaan ongelmia, kun Eetu nyppii tätä nykyä Eeviä, mutten voi ottaa Eetua erilleen, koska tällöin Eevi muodostaa parin poikansa kanssa. Jos taas erotan Eevin yksin, se alkaa tapansa mukaan rakentaa yksin pesää ja pojat eivät tule kaksin toimeen, vaikka kolmin tulevatkin. Devilin parvesta poistaminen taas ei vaikuta mitenkään muuten kuin lisää minun työtäni. Vaikeaa. Jos olisi joskus osannut miettiä asioita kunnolla, olisi jättänyt naaraspoikasen kotiin. Devil on kuitenkin rakas eikä siitä, kuten Eetusta tai Eevistäkään voi kuvitellakaan luopuvansa vielä tällaisen takia. Tarve olisi siis periaatteessa sotkea pareja neljännen linnun avulla, mutta toistaiseksi näinkään ei voi tehdä, vaikka se oli alkuperäinen ajatus kun kolmannen neitsikan jätin kotiin.  :-\ Hyviä ideoita otetaan siis tästäkin vastaan, itsellä kun on ideat toistaiseksi vähän hukassa..
Neitokakadujen kasvatusta vuodesta 2005 ja undulaattien vuodesta 2014. :)