papukaijat • suoranokat • kaijuli.fi

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.


Viehättääkö lintuasi tietynlaiset esineet?
« : 27.08.07 - klo:14:26:49 »
Olen jo pitkän aikaa mietiskellyt Eevin innostusta vesipulloihin. Tytön taustasta ei ole tietoa aivan alkuun asti, mutta se määrä jonka tiedän, ei selitä kummallista intoa vesipulloihin, tyhjiin, puolinaisiin ja täysiin. Janosta ei ole kyse, sillä neiti tulee aina pullon luokse, vaikka olisi juuri juonut tai kylpenyt.

Taannoin kesytin Eevin vesipullon avulla, samaan tapaan kuin voisi kuvitella neitokakadun kulkevan hirssin perässä. Eevi leikkii pulloilla ja osaa myös juoda niistä, mikä on lintupäivillä eduksi. Jyrsijänpullot eivät aiheuta samanlaista ihastusta Eevissä, vain 2-5 dl vesi- tai limupullot. Eevi ei ole muutoin koskaan innostunut leluista tai ihmisistä, joten tämä on ollut hieno tapa yhdistää leikki ja ihmiset Eevin elämään. :)

Kinda taas meillä rakastaa puhelintani yli kaiken, mutta siihen selitys tuntuu hyvin loogiselta. Puhelin saa huomiota ja siitä kuuluu ennenkaikkea aivan ihastuttava ääni Kindan mielestä. ;D Yrittipä poika yhtenä päivänä paritellakin puhelimen kanssa. ::)

Tahtoisinkin nyt kuulla muista tapauksista, joissa lintuja viehättää esineet, jotka eivät ole niille alunalkaen annettu. Hassuja tapauksia varmaan löytyy täältä foorumiltakin.


Neitokakadujen kasvatusta vuodesta 2005 ja undulaattien vuodesta 2014. :)

Re: Viehättääkö lintuasi tietynlaiset esineet?
« Vastaus #1 : 27.08.07 - klo:15:04:08 »
Pessillä on jokin ihme suhde kaukosäätimiin, ne kiinnostavat todella paljon. Lintu jopa kosii välillä niitä, tosin en ole varma ymmärtääkö se ihan mitä koko touhu oikein on. Jos vain sattuu tilaisuus niin se menee istumaan säätimen päälle ja pitää lujasti varpailla siitä kiinni. Tietty tämä on sitä kiellettyä puuhaa, koska en ole varma lähteekö nappulat menemään jos tämä "rakkaussuhde" pääsee etenemään ;)

sanne

höyhenmäistä elämää...

Re: Viehättääkö lintuasi tietynlaiset esineet?
« Vastaus #2 : 27.08.07 - klo:15:58:12 »
Meijän Rolle on kans todella kiinnostunut limppari pulloista,kännyköistä ja kaukosäätimistä varsinkin ;D.
"This is my life"

Re: Viehättääkö lintuasi tietynlaiset esineet?
« Vastaus #3 : 27.08.07 - klo:16:45:42 »
Mun kännykkä jossa on erittäin kiiltävä kansi on tällä hetkellä molempien poikien suosikkipeilikuva ::) Langaton hiiri on Ilkan lemppari tällä hetkellä

julle

Re: Viehättääkö lintuasi tietynlaiset esineet?
« Vastaus #4 : 27.08.07 - klo:23:38:17 »
meillä oikeastaan kaikki linnut vihaavat puhelinta, kun se vie kaiken huomion ;D samoin kaukosäätimien nappulat on kovassa suosiossa, varsinkin ne siniset, punaset, jne... yksi tietokoneen näppiskin on tuhottu, se kun kuuluu niihin kiellettyihin"leluihin"tuossapa kuvakin siitä leikin jälkeen...

Re: Viehättääkö lintuasi tietynlaiset esineet?
« Vastaus #5 : 28.08.07 - klo:12:27:42 »
Siinä on vähän aikaa näpräilty näppistä.. ;D Meillä Tiko syö kaikki vetoketjut ja napit. Varsinkin vetoketjut ovat sille varsinainen intohimo.

-Tanja

Re: Viehättääkö lintuasi tietynlaiset esineet?
« Vastaus #6 : 29.08.07 - klo:09:27:50 »
Papilla on viha-rakkaus suhde kännykkään. Joskus sille lauletaan mitä kauneimpia rakkauslurituksia, yhtäkkiä sitä purraan ja yritetään tiputtaa pöydältä/sohvalta ja jätkä on äkäinen. :P
10 neitoa, OWA, IRN, luumupää, undu, ja 2 agaa langalla.. (Lanka katkeaa..) :D

Re: Viehättääkö lintuasi tietynlaiset esineet?
« Vastaus #7 : 29.08.07 - klo:17:49:59 »
Oho, onneksi mun näppis ei ole ihan tuossa kunnossa vielä. Nappuloita lähtee aina välillä kun silmä välttää, mutta toistaiseksi olen saanut laitettua takaisin kaikki muut paitsi escin, joka on sen verran moneen kertaan varastettu, ettei se enää pysy kiinni.

Re: Viehättääkö lintuasi tietynlaiset esineet?
« Vastaus #8 : 29.08.07 - klo:19:30:26 »
Meillä ukon läppäri on Anan mielestä aivan ihana, näytön päälle pitäis aina päästä istumaan kun koneen ottaa syliin. Ja siinä olevia kuminapukoita pitää irrottaa. Ja myös näppäimistön kaikki nappulat on kivoja, kiva siinä sit yrittää jotain kirjottaa kun lintu tulee kirjoittamaan omaa tekstiä.  ;D Yritän aina kädellä työntää sen pois mut väkisin tunkee melkein vaikka käden läpi.

Re: Viehättääkö lintuasi tietynlaiset esineet?
« Vastaus #9 : 30.08.07 - klo:08:33:45 »
Kaikki työkalut. Ruuvimeisselit on ehdoton hitti, mittanauhat, vasarat, maalarinteippi... ::) Työkalujen perässä menee vaikka mihin. Lattiallekin, joka muuten on tosi pelottava.

Milla


Re: Viehättääkö lintuasi tietynlaiset esineet?
« Vastaus #10 : 01.09.07 - klo:20:51:19 »
Meidän neitokakadu Iida tykkää istuskella olkapäällä ja nyppiä korvakoruja sekä pompuloita. ;)

Re: Viehättääkö lintuasi tietynlaiset esineet?
« Vastaus #11 : 01.09.07 - klo:22:29:21 »
Webbikamera, kaulakorut...vetoketjut, napit... ja kannettavan näytön yläreunassa olevat semmoset kiinnikkeet...

Re: Viehättääkö lintuasi tietynlaiset esineet?
« Vastaus #12 : 07.09.07 - klo:22:21:55 »
Meidän Ticsu tykkää radiosta, tosin sekin taitaa johtua siitä että se näkee sen "näytöstä" oman kuvajaisensa... Ja kuvajaisen kattelun välissä on kiva yrittää vaihtaa kanavaa ja äänen voimakkuutta radion napeista. Lisäksi olen laittanut radioni päälle koristeeksi muovisen puna-aran ja undulaatin (ja turvallisuudesta huolehditaan) joita Tico tykkää yrittää jäystää ja näpertää nokallaan. Myös radion antennia on kiva pureskella ja siihen voi myös kiivetä antennin pystysuorassa olosta huolimatta...
Med helmiaratti, 2x neitokakadut ja länsigöötanmaanpystykorva

Re: Viehättääkö lintuasi tietynlaiset esineet?
« Vastaus #13 : 16.10.07 - klo:16:16:59 »
Kuuluuko tänne vai..... meillä on Pico löytänyt morsiammen? Viehätystä todella.
Pico on rakastunut ..kohde vaan pikkasen kylmä. Viheltää morsiammelle ja mä vislaan takas...Tästä tuli kiva hellu ja ei todella sotke. Ps. jos tarkkaan katsoo niin aika pitkälle samoja värejä hellu-substralissa ...punainen pää ja vihree roppa. Ja nyt on 2 päivää oltu niin vierekkäin että....

Päve

Re: Viehättääkö lintuasi tietynlaiset esineet?
« Vastaus #14 : 16.10.07 - klo:21:27:54 »
Meillä Sidin lemppari on ehdottomasti minun korvakorut!
Aina olallani istuskellessaan nappaa välittömästi korvarenkaisiini kiinni.. Ja välillä kelpaa myös hiuksenikin.. :P