papukaijat • suoranokat • kaijuli.fi

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.


Re: Ulkoilukausi avattu !
« Vastaus #75 : 25.07.07 - klo:12:01:24 »
Olenkohan voinut kuulla sellaista, että leikattujen siipisulkien tynkiä on jouduttu ihmiskäsin poistamaan jotta uudet sulat pääsevät kasvamaan ??
In magnis et voluisse sat est.

Re: Ulkoilukausi avattu !
« Vastaus #76 : 25.07.07 - klo:12:07:24 »
Täällä foorumillakin on juttu kuvineen siitä, kuinka eläinlääkärillä jouduttiin poistamaan tynkiä... Koitan etsiä...

Milla

Re: Ulkoilukausi avattu !
« Vastaus #77 : 25.07.07 - klo:12:22:50 »
Mikäli muistini toimii Roope on tullut maahan toinen siipi typistettynä kenties -70 luvulla ja silloinen omistaja kertoi siiven kanssa olleen ongelmia, joihin jouduttiin puuttumaan. Siipi saatiin kuntoon, koska lentokyky on ollut vielä -90 luvun puolessa välissä hyvä. Nyt vielä räpiköintiä ja harvoin uskaltautuu yrittämään.

Pihalla ollessa huomaa selvästi kuinka välillä haikailee ylös taivaalle ja korkealle puiden latvoihin. Onneksi on valjaat :)
In magnis et voluisse sat est.

Re: Ulkoilukausi avattu !
« Vastaus #78 : 26.07.07 - klo:00:13:32 »
tuleeko linnulle siinä vaiheessa "ajatus" vapaudesta ja ottaakin hatkat

Ei ole loogista, sillä pari/puoliso/parvi=tärkeä ihminen/ihmiset sijaitsevat kotona. Ei luonnossakaan pariskunnan toinen osapuoli lähde huitelemaan minne sattuu. Yksin jonnekin lähteminen on ennemminkin vaarallista.

Aina kuitenkin totutuksesta huolimatta on riski, että lintu pelästyy jotain ja vaistot menevät päälle(=pakene minkä siivistä pääset). Se on suurin ja melkeinpä ainoa syy, miksi useat linnut ovat karanneet ulkoa omistajansa luota. Useissa karkuutapauksissa lintu ei ole tottunut ulkoympäristöön eikä tunne edes pihapiiriä vaan lähtee ns. sokkona vain johonkin suuntaan. Tottuneella linnulla tietenkin on helpompi löytää takaisin kun se on ulkona tottunut olemaan ja tuntee hieman ympäristöään..

Itse olen kuullut useista linnuista, joita on joka kesä vuosikausia pidetty vapaana..kyllä näillekin on joskus ns. karkuureissuja tapahtunut ja ovat olleet muutamia päiviä hukassa. Tiput ovat yleensä aina joko itse palanneet tai löydetty jostain lähistöltä(ihminen napannut talteen).

sanne
höyhenmäistä elämää...

Re: Ulkoilukausi avattu
« Vastaus #79 : 26.07.07 - klo:08:29:02 »
Miksi lintu edes kaipaisi vapautta jos se saa olla vapaana muutenkin? Olettaen että lintu on koulutettu positiivisella vahvistuksella niin, ettei sillä ole mitään syytä pelätä ja paeta omistajaansa.

Papukaijan ja sen puolison välinen side on elinikäinen, eikä riipu lisääntymiskausista, eli on ympäri vuoden myös niinä vuosina kun eivät pesi. Vahvempaa puolisosidettä ei taida olla millään lajilla? Siltä kantilta katsoen on ihme jos lintu lähtee! Tottumattomalle kuitenkin luonnossa on niin paljon pelottavaa, että siivet tulee alle hyvinkin herkästi pelkästä säikähdyksestä, kuten Sanne sanoikin. Maailman väritkin ovat aivan erit kuin sisältä lasin läpi katsottuna! Ja sitten ei välttämättä osaa enää takaisin vaikka haluaisikin.

Milla

Re: Ulkoilukausi avattu !
« Vastaus #80 : 27.07.07 - klo:23:42:28 »
Täällä foorumillakin on juttu kuvineen siitä, kuinka eläinlääkärillä jouduttiin poistamaan tynkiä... Koitan etsiä...

Milla

**************************************************************************************

Olisikohan kenties tästä aiheesta juttua silloin kerran?
Terv Pia & pojat jotka juuri lähtivät lomalle Ruotsin ja Suomen lappiin

**************************************************************************************

203     Linnut / Amatsonit / Re:Amatsonit ja valjaat
: 29.06.04 - klo:21:36:52
Valjaskeskustelusta siipien typistykseen... Miksi meille valjaat hankittiin... 

Elikkä alusta asti kertoen; Stisseltä kiskottiin väkisin yli 14 siipisulantynkää väkisin maaliskuussa koska olin huomannut niiden jäävän jäljelle, toinen vuosi menossa jo.... Jos sulat on typistetty liian paljon/lyhkäsiksi niin lintu ei niitä koskaan osaa itse ottaa pois sulkasadon aikana. Me autettiin Stisseä tässä hommassa ja nyppästiin irti ne pätkät jotka olivat jäljellä ja 8 viikon jälkeen olivat uudet hienot sulat paikallaan. Noi kuvat ekalla sivulla ovat ensin ja jälkeen kuvia. Huom! Jos linnulta ovat lentosulat leikattu liian lyhyiksi niin vain eläinlääkäri voi leikata/porata ulos ne vanhat sulantupit. Jos vanhat eivät irtoa normaalisti ei ne sieltä koskaan kasva takaisin koska "iho/ruumis" luulee että kokonainen sulka on paikallaan... ( Meniköhän tää juttu ihan ohi asiasta nyt? )   

Terveisiin Pia
Hälsningar från Pia ja keltahuppuamatsoneilta Stisse & Domino

Re: Ulkoilukausi avattu !
« Vastaus #81 : 31.07.07 - klo:10:58:09 »
Lainaus käyttäjältä: JussiM
Aurinkoisella etelärinnetontilla tänään oli olosuhteet OK.

Kiva paikka teillä siellä sitte.
Meinaatko rakentaa Nemolle erillisen ulkohäkin?
Finlandiaa ei pahemmin siirrellä.....
Onhan finlandiassa 6 pyörää, mutta helpommin tuo Neppuli narun jatkona siirtyy
Ei taida mahtuu ovesta? eikös se oo metrin levee?