papukaijat • suoranokat • kaijuli.fi

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.


Re: Tyytyäkö neitokakaduun vai hankkiako amatson?
« Vastaus #15 : 13.08.11 - klo:09:43:57 »
Nyt kun on kyseessä aikuinen henkilö jolle keltaotsa olisi unelmien täyttymys uskallan kertoa, että poikkeuksiakin on.
Yksilöllisiä eroja on huikea kirjo. Perusasetelma tietenkin niin, että on varauduttava saamaan se kaikkein kuumin pakkaus.
Poikanenhan voi olla hyvinkin leppoinen ja sukukypsyys sitten saa siittä esiin ne kuumat piirteet. Toisaalta jos saa poikasen
pystyy siitä erittäin hyvällä perehtymisellä ja johdonmukaisella kouluttamisella helpottamaan noita hot-3 lintujen pahimpia juttuja.
Häkkiin ja omalle paikalle meneminen esim. erityisen tärkeitä. Linnun lukeminen myös on opeteltava, että pystyy ennakoimaan ja komentamaan häkkiin ennen kuin kolisee.
Aikuisemman linnun jos löytää, entisen omistajan kanssa keskustelemalla pystyy vähän arvioimaan minkälainen se kyseinen yksilö on luonteeltaan.
Tosin kodin vaihto ja muu stressi saattaa saa aikaiseksi jotain kielteistäkin, mutta todennäköisimmin kuitenkin kotiutumisen myötä se oma
luonne kuitenkin aikaa myöden alkaa näkyä.
Käsittääkseni suurin osa suomessa (tai ainakin tällä foorumilla) olevista keltaotsista on sisaruksia. Tuo linkki johon omassa kirjoituksessa viittaat paljastaa, että samoista
emolinnuista on jälleen kyse. Eli kannattaa keskustella keltaotsan omistajien kanssa. Muistaakseni sinä olet Turusta... Olen tulossa Viki keltaotsan kanssa Kaijuleiden messuosastolle.
Jos kiinnostaa tavata, juttelen mielellään. Tietenkin on jo nyt todettava, että Viki on sieltä lauhkeimmasta päästä... mutta on silläkin omat juttunsa.
Nimimerkillä Meiju taas on Vikin sisko, joka on sitten ihan toista äärilaitaa...
Kannattaa kyllä ihan rauhassa jutella meidän kanssa ja lintujakin mahdollisuuksien mukaan käydä katsomassa- Ihan varmasti voin luvata, että ovet aukeaa... me ollaan tosiaan niin kummallista sakkia :)

Re: Tyytyäkö neitokakaduun vai hankkiako amatson?
« Vastaus #16 : 13.08.11 - klo:21:03:12 »
Millaisellekohan ihmiselle sopii parhaiten amatson ja millaiselle taas jako...? Yksilöerot on tietty suuria, mutta voisko niistä jotain yleispätevää sanoa...? Mietin sitä meille sopivinta papukaijaa... En mä ainakaan semmoisia hot 3:ia uskaltaisi ottaa kun kuitenkin uusia tuttavuuksia nämä isot linnut... Tänään kävin mieheni kanssa ihan nopeasti vilkaisemassa Tintun lintuja (Kiitos Tinttu, oli kiva käydä!) ja hänen amatson oli varsin viehättävä tapaus vaikka ihan pikaisesti vaan käytiinkin :) Tintulle mainitsinkin että jakotkin kovasti kiinnostaa. Olisi kiva tutustua muutamiin yksilöihin kumpaistakin lajia ja kuulla kokemuksia, erityisesti ehkä sellaisilta joilla on omakohtaista kokemusta molemmista... Itse me ollaan tämmöisiä rauhallisia, ei kovin helposti tulistuvia yksilöitä... Meijän kuulo on jotenkin valikoiva  :D lasten aiheuttama mekkala, rakennustyömaat jne. häiritsee, koirien haukku, leikkiärinät ja -örinät jne. ei ollenkaan, vaikka meillä välillä vähän kovempaakin haukutaan (ja haukkujia on neljä) kun menee ohikulkijoita... Nyt ollaan tosiaan muuttamassa isompaan taloon, niin syrjään maalle ettei edes ohikulkijoita ole haukuttavaksi  ;D Mutta tosiaan, eläinten äänet ei oo meijän mielestä yleisesti ottaen epämiellyttäviä, niitä jaksaa yleensä kuunnella vähän isommallakin volyymilla (tosin koirillekin kyllä huomautetaan liian kovasti mekkaloinnista)... En tietystikään mitään huomiohuutajaa linnustakaan halua, mutta saa olla semmoinen laji jolla äänenvoimakkuus välillä vähän enemmänkin nousee.

Jakot tuntuvat (tämän hetkisten lukemisten pohjalta) olevan vähän "herkkiksiä" ehkä? Siis reagoivat ympäristönmuutoksiin jne. muita herkemmin? Onko teijän kokemusten mukaan eroa siinä ottaako jompikumpi herkemmin yhden ihmisen luottoihmisekseen tai hyväksyykö toinen paremmin useammankin ihmisen läheisekseen? (Mieheni tuntien voisi olla hänelle tosi kova paikka jos lintu ei hyväksyisi häntä lähelleen. Linnut ovat hänelle aika lailla uusi tuttavuus, mutta tänään esim. kun oltiin Tintun luona käyty, niin puhui koko kotimatkan linnuista ;D )Nyt on vähän pää sekaisin kun oon niin pitkän aikaa jo tässä koneella kököttänyt ja lueskellut... Asia kovasti kiinnostaa, selvästikin, sillä huomasin juuri etten ole muistanut mitään syödäkään tuntikausiin :D Niin se aika vaan vierähtää mieluisan asian äärellä...

muoks: Jaha, tähän olikin tullut kirjoitus välissä jota en lukenut ennen kuin kirjoitin omani  ;D Yksilöerot tuntuvat todella olevan suuria!

« Viimeksi muokattu: 13.08.11 - klo:21:05:46 kirjoittanut Pilleri82 »

Re: Tyytyäkö neitokakaduun vai hankkiako amatson?
« Vastaus #17 : 14.08.11 - klo:10:42:14 »
en jaksa alkaa kirjoittaa romaania, joten tervetuloa tänne ihan livenä katsomaan... Tarjolla jako (kongolainen), keltaniska-amatsoni, jauhoamatsoni, 2 aikuista kultaposkiamatsonia ja 2 kultaposkiamatsonin 2 kk ikäistä poikasta (tulleet tänään pois pöntöstä, eli ihan natiaisia tarjolla :) ).
CAG Ukko, MA Rapa, YNA Nooa, SM:t Clara & Lawrence