papukaijat • suoranokat • kaijuli.fi

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.


Re: Kenellä on Tanimbareja?
« Vastaus #15 : 13.01.09 - klo:16:56:36 »
kävin tossa viimeviikolla jutelemassa kyseissä liikkeesä. jacolle ja kakaduille on tulossa isot häkit. toimittaja vaan ei ole saanut viellä toimitetua niitä. kun häkit tulee ne on kuulemma tarkoitus sisustaa leluilla y.m.s. kun ne häkit tulee niin muillekin on tarkoitus kuulemma hankkia isommat häkit. joku kai vois käydä jutelemassa ja antamassa neuvoja omistajalle. katsotaan sitten mitä tehdä sen jälkeen.

Re: Kenellä on Tanimbareja?
« Vastaus #16 : 13.01.09 - klo:19:14:31 »
Jos ne saavat lintujen olot paranemaan siellä radikaalisti, voisi yhdistys melkeen palkita ne papukaijamerkillä??? Se olisi kerrassaan mainio tunnustus eläinten hyvinvoinnin edistämiseksi. Eläinkaupan hyvä esimerkki kun on erittäin tärkeä asia harrastuksen kannalta....
Käytä vain sulavia sanoja, sillä jo huomenna voit joutua syömään niitä!

Re: Kenellä on Tanimbareja?
« Vastaus #17 : 04.03.09 - klo:13:19:25 »
Täällä Pohjois suomessa, nimittäin Torniossa on myös eläinkauppa, jossa lintujen olot ovat tosi kaameat.
Kävin siellä ennen joulua ja jouduin lähtemään  pois hieman ympärilleni katsottuani.
Liskoilla ja matelioilla oli tilavat terraariot, olisko ne ollut alkuperäinen omistajan harrastuksen aihe.
Mutta linnut...
Omistaja oli varmaan ottanut jouluksi paljon myytävää...  esillä oli mm. pieni häkki, jossa oli toistakymmentä neitokakadua,  osa ei mahtunut edes häkissä oleville orsille ja ne roikkuivat seinässä.
Lisää neitokakaduja oli lattianrajassa olevassa kaapissa, jonka ovissa oli verkot, lintuja oli toistakymmentä ja häkin lattian pinta-ala korkeintaan 40 x 80 cm.   Raukat kyhjöttivät siellä lattianrajassa peloissaan.  En ole toista kertaa liikkeeseen jalallani astunut, mutta mieltäni jäi kalvamaan linturiepujen kohtalo.

Mihin noista epäkohdista voisi ilmoittaa?  Onko se joku terveystarkastaja vai mikä instanssi.

Toisaalta meillä on täällä merilapissa eli Haaparannalla ,samassa kiinteistössä kuin Ikea, erittäin monipuolinen ja hyvinhoidettu eläinkauppa nimeltään Djurmagasinet.   Siellä on hyvä valikoima myös lintutarvikkeita ja ruokia eikä pelkästään koira ja kissatarvikkeita.  Monenlaista erikoiruokaakin löytyy esim. pakastettuja, tuoreita sääskentoukkia, jotka ovat siemensyöjienkin poikasille tarpeellisia.
Eläimiä on myynnissä jonkin verran esim. muutamia peippolajeja, viiriäisiä, undulaatteja, kauluskaijoja, rakkauspaspukaijoja, neitokaduita sekä joitain muita pikkupapukaijoja tai parakiitteja.  Kaikki ovat hyvin hoidettuja.  Henkilökunta puhuu sekä suomea että ruotsia ja on hyvin asiantuntevan oloista ja palvelualtista.

Jossakin kirjoituksessa kyseltiin onko suomessa lintutukkua, sitä en tiedä, mutta Ruotsissa ainakin on ja esim. tuonne em. leläinkauppaan tilataan esim. isot papukaijat asiakkaan toiveen mukaan.  

Mekin olemme suunnitelleet kakadu-vaimon tilausta mutta hieman arveluttaa ostaa "sika säkissä" eli näkemättä lintua etukäteen muuta kuin kuvassa.  Ja ainahan on se ongelma muodostuuko parista onnellinen vai kenties toisiaan vihaava.

Re: Kenellä on Tanimbareja?
« Vastaus #18 : 04.03.09 - klo:16:00:44 »
Ilmoita alueen eläinsuojeluvalvojalle tai eläinsuojeluyhdistykselle.
Re: Kenellä on Tanimbareja?
« Vastaus #19 : 05.03.09 - klo:08:10:33 »
Myös kaijuleilla on eläinsuojeluvastaava, jolle voi ilmoittaa:
elainsuojeluvastaava(at)kaijuli.fi (Leena Glans)

Milla

Re: Kenellä on Tanimbareja?
« Vastaus #20 : 08.03.09 - klo:18:05:02 »
Moi !

Täällä Mäntsäläsä lentelee kodissamme yksi tanimbarityttö Lucky. Ikä arvio  8-10 vuotta. Luckylla "kaverina" Celebesi tyttö Roosa joka 11 vuotias.
Sari
(Kaijulin jäsen)

Re: Kenellä on Tanimbareja?
« Vastaus #21 : 27.03.09 - klo:08:00:39 »
Tanimbari tyttö!...

Meillä on suurinpiirtein samanikäinen poikalintu,  joka kovasti kaipais tyttöystävää.  Olisko teillä minkäänlaista halukkuutta myydä tuota tytteliänne vaimoksi Kallelle????

Vähän tuntuu noita tanimbarin kakaduja olevan myynnissä.  Yksi kasvattaja näkyy tuolla toisilla papukaija sivuilla olevan muttei poikasia ollut  saatavissa.   Kalle joutuu olemaan päivät yksin kun olemme töissä ja sille olisi mukava saada seuraa.  Tietysti voisi hankkia jonkun muunkin kakadun, mutta ne kuulostavat paljon rajukäytöksesimmiltä kun lukee noita ihmisten juttuja.  Kokemusta ei omakohtaisesti kuitenkaan ole kuin tästä omasta ja voihan olla että näillä yksilöidenkin väliset erot on suuria?

Minkälainen teidän tyttönne on luonteeltaan, onko kova huutamaan vai rauhallinen.  Meidän lintu on hyvin helläluonteinen ja se kirkaisee pahemmin vain jossain erikoistilanteessa kuten jos esim näkee petolinnun telkkarissa.  Kova se on kyllä juttelemaan,  se ei puhu ihmis sanoja paitsi nimensä,  mutta sen lurittelu on sen kuuloista niinkuin se puhuisi ihmiskieltä kun äänenpainot ja volyymin vaihtelut ovat ihan kuin ihmispuheessa.


Idonea

Re: Kenellä on Tanimbareja?
« Vastaus #22 : 15.04.09 - klo:11:32:17 »
Jos ne saavat lintujen olot paranemaan siellä radikaalisti, voisi yhdistys melkeen palkita ne papukaijamerkillä??? Se olisi kerrassaan mainio tunnustus eläinten hyvinvoinnin edistämiseksi. Eläinkaupan hyvä esimerkki kun on erittäin tärkeä asia harrastuksen kannalta....


Kyseisen turkulaisliikkeen tanimbari pariskunta on saanut suuren häkin hallintaansa ja lelujen määrä on nyt ihan toinen, samoin vieressä elävä jaco on myös saanut samanlaisen häkin -joten olot ovat nyt parantuneet ...niillä (näitä lintuja minäkin olen surrut jo pitkään). Liikkeen omistaja kertoi että aikoo myös suurentaa eläinten "aluetta" muutenkin liikkeessä.

Re: Kenellä on Tanimbareja?
« Vastaus #23 : 26.11.09 - klo:07:14:21 »
Joo munkin taninbadin kakadu on ottanut mut parikseen  ;) Eikä varmaan hyväksyis toista puolisoa  ::)

Idonea

Re: Kenellä on Tanimbareja?
« Vastaus #24 : 29.01.10 - klo:07:21:29 »
Minulla Roope Tanimbari.
« Viimeksi muokattu: 08.07.10 - klo:18:49:04 kirjoittanut Idonea »

Re: Kenellä on Tanimbareja?
« Vastaus #25 : 08.07.10 - klo:13:53:50 »
Minulla asustelee Iissä kaksi tanimbaria.Stina on ollut jo 16 vuotta ja mie sen puoliso. Keväällä laumaamme liittyi Caroliina,joka on erittäin hauska tapaus. Olohuoneessa asustelevat.Caroliina koko ajan irti.Caro on oikea sisustuslintunen.Tehnyt verhoista hienot kapat ja välioven muotoillut mieleisekseen. Nimestään huolimatta Stina on poika ja ilmeisesti Carokin.Hänellä on tummat silmät.Molemmat ovat n.kolmikymppisiä.

Lisäksi äidilläni haukiputaalla on kaksi Tanimbaria.Ruotsissa syntynyt Remu,nyt 20v. Sekä jostain eläintarhan velkojilta aikoinaan pelastettu Roope.

Re: Kenellä on Tanimbareja?
« Vastaus #26 : 23.07.10 - klo:19:27:21 »
Olen aloittanut kaijulissa ketjun: koffi kadoksissa, jos sinulla tai tutullasi on Tanimbari "tyttö" joka on ostettu Sirpalta Hinnerjoelta, olisin kiitollinen jos kuulusin linnusta jotain, mm sen cites todistus on minulla koska olen sen rekisteröinyt kun se syntyi meillä.

Re: Kenellä on Tanimbareja?
« Vastaus #27 : 29.10.10 - klo:08:24:13 »
 :)Meidän Kallella on nyt tyttökaveri Lucky nimeltään ja kotoisin Mäntsälästä.
Lucy tuli meille 2 kuukautta sitten ja tutustumisessa on nyt edetty siihen pisteeseen, että istuvat jo häkin päällä vierekkäin ja jopa hieman koskettavat toisiaan!

Re: Kenellä on Tanimbareja?
« Vastaus #28 : 31.10.10 - klo:16:16:26 »
Ystävyys tiivistyy edelleen , tänään Kalle ja Lucky kyhnyttävät toisiaan jo jokapuolelta ja nukkuvat kyljet vastakkain.
Olen tosi helpottunut, että kaikki on sujunut hyvin eli heillä on nyt seuraa toisistaan kun olemme töissä,  eikä (niinkuin toisaalta pelotti) meillä ole käsissämme kahta toisiaan sietämätöntä rääkyvää kakadua!

Re: Kenellä on Tanimbareja?
« Vastaus #29 : 11.03.11 - klo:12:26:11 »
Hei,
Minulla on tarimbarin tyttö (näin uskon, sen tyttönä ostaneena) Remu täällä Ulvilassa. Remu on valloittanut sydämen ja kodin kolmisen vuotta sitten ja hajoittanut hermot
saman ajan  ;D. Nyt hänellä on ikää tietääkseni 12-13 vuotta. Remun historiasta en tiedä kuin edellisen omistajan, jolla lintu ei kerinnyt olemaan kuin vuoden päivät. Tähän kaijuli sivuun törmäsin uuden häkin suunnittelun/oston tiimoilta, mukavaa kun löytyi! Mielenkiintoisia juttuja ja mielipiteiden/kokemusten jakamista. Meidän Remulla nyt myös nuo hormoonit jylläävät ja olen miettinyt sulhasen "lainaamista". Remu on pirteä, äänekäs, riesa, rakas ja höpöttelevä otus. Terve, perkele, kultakultakulta, täällä,tuletule, joo, ovat tuttua sanastoa. Riikinkukon huutoa matkitaan myös, tosin siitä ei kuulijat ole kovin mielissään, kun tärykalvot on kovilla.