papukaijat • suoranokat • kaijuli.fi

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.


Kenellä on Tanimbareja?
« : 29.03.07 - klo:12:23:51 »
Itselläni on Naaras oikein ihana mutta osaa olla oikea kiukkupussikin (sen huomaa käsistä:P)
Tyttö on ollut meillä nyt suurinpiirtein kuukauden :-*

Millaisia yksilöitä muilla on? Olisi kiinnosta va tietää..:)

Re: Kenellä on Tanimbareja?
« Vastaus #1 : 07.04.07 - klo:23:03:43 »
Vantaalla on kaksi Oskari ja Roosa, Oskari ollut jo yli 12 vuotta meillä ja Roosa on ollut noin 4 vuotta. Eivät ole kavereita keskenään, puuhaavat omissa häkeissään, mitä milloinkin.Ovat kyllä aika paljon vapaana. Varsinkin Roosa on 24 h vapaana . Oskari on syntynyt joskus - 80 luvun alussa ja Roosa on nuorempi, olisiko noin 14 vuotias.Oskarin lempi leikki/puuha on järsiä puun palaisia/palikoita tyhjässä, isossa kukka ruukussa/purkissa. Saamme hyvät saunan sytykkeet, silppua syntyy noin 3-5 litraa viikossa. ;)On kunnon metsuri! ;D. Lisäksi meillä Siniotsa amatzon Olli jonka kanssa Oskari on kaveri, rapsuttavat toisiaan ja lisäksi Jaco poika Jaakko!

Re: Kenellä on Tanimbareja?
« Vastaus #2 : 26.10.07 - klo:19:13:03 »
 :D Mullakin on taninbarin kakadu Caroliina tai pitäis olla tyttö  :-\ mutta sen silmät on niin kovin mustat mutta aurinko jos valaisee silmiin niin silloin näyttäs ruskeammalta. Jaahas tyttö vaiko poika  ;D,kyllä välillä ärhentelee mutta onse jo sellainen vauva. mulla lintu on ollu kesästä.

Re: Kenellä on Tanimbareja?
« Vastaus #3 : 27.10.07 - klo:11:45:07 »
Mites muuten teidän kakadu? Tuntuisko että kaipas niinkuin parittelua  ::) Meinaan vaan että mun tytöllä" jos" se on tyttö niin kaipais parikumppania.vai osaako ne edes lajitoveria kaivata kun tykkää hellyydestä?

Re: Kenellä on Tanimbareja?
« Vastaus #4 : 30.10.07 - klo:21:21:50 »
Tottakai ne kaikki "kaipaa paria", eiköhän geenit pidä huolen että moinen  tarve on olemassa...
Joillekin (varsinkin hemmoteluille) yksilöille se ihminen on sopiva "pari"; ja tästä voi aiheutua ongelmia (mustasukkaisuutta muita ihmisiä kohtaan ym muuta agressiivisuutta).

Lintu kaveriksi voi olla myös ongelmallinen, jollei "homma toimi" yhdessä voipi tulla rumaa jälkeä. (jotkus kakadut jopa voivat päästää päiviltä "puolison" joka ei ole halukas)

Ehkä paritta perempi, varsinkin jollei ole kokemusta pikkuisten kasvattamisesta...

Ja ihmisenä olisi ehkä parempi pitää sellainen suhde tipuun ettei hän saa "vääriä käsityksiä" hyväilyistä, eli vältellä arkoja alueita (mm. siiven aluset, ala-selkä, pyrstö).


Re: Kenellä on Tanimbareja?
« Vastaus #5 : 03.11.07 - klo:10:53:18 »
Kiitti vastauksesta, :) mutta mun lintuni on oppinu entisellä omistajalla kieriskelemään ja että sitä silittelee selältä ja kaulalta.
Nyt ku se on mun sylissä mistä minä sitä silitän?Mulla on kyllä linnuista jotakin kokemuksia ja on poikasista,entiset lintuni poikivat useasti ja sain niistä tosi käsikesyjä,vaikka vanhemmat eivät olleet kesyjä.Mut onhan tuosta tietysti jo aikaa

Re: Kenellä on Tanimbareja?
« Vastaus #6 : 03.11.07 - klo:13:21:59 »
Rapsuttelet päästä..niskasta, poskista jne. Joskus jopa tämäkin voi olla liikaa jos lintu on kiihdyksissään "pesimäaikana". Pitää vain osata lukea lintua ja välttää vääränlaista kosketusta silloin kun on tarve.

sanne
höyhenmäistä elämää...

Re: Kenellä on Tanimbareja?
« Vastaus #7 : 03.11.07 - klo:13:59:00 »
jep kiitti  :)

Re: Kenellä on Tanimbareja?
« Vastaus #8 : 10.01.09 - klo:19:09:19 »
Hei, Meillä on myös tanimbari, Kalle nimentäsä, ikää n 10-11 v.
Kalle on erittäin kesy ja hellä poikamies.   Kovasti olis lemmekäs ja käteni saavat kyytiä jos erehdyn rapsuttelemaan liian intensiivisesti.

Olemmekin miettineet rouvan ottamista Kallelle jos vain löytyisi lempeä ja kaunis tanimbarityttö!?

Re: Kenellä on Tanimbareja?
« Vastaus #9 : 11.01.09 - klo:11:53:24 »
ei kannata edes harkita naaraan ottamista kaveriksi, sillä todennäköisyys, että tulevat toimeen on äärimmäisen pieni, ja saat vain hankaluuksia kahdesta tappelevasta kakadusta... Teidän lintu on selkeästi otanut ihmisen ``puolisokseen´´, ja tuskin koskaan hyväksyy toista lintua edes samaan tilaan itsensä kannsa... Valitettavaa, mutta totta, etenkin käsinkasvatettujen kakadujen kanssa...

Jonne
CAG Ukko, MA Rapa, YNA Nooa, SM:t Clara & Lawrence

Re: Kenellä on Tanimbareja?
« Vastaus #10 : 11.01.09 - klo:12:24:51 »
No taas liikutaan vähän hataralla pohjalla. Tanimbareja kun pidetään melkoisen erilaisina kuin mitä nämä isommat serkut ovat. Eli eipä ihan kannata mennä yleistykseen luottamaan vaan ottaa nimenomaan tanibareihin tutustuneilta harrastajilta vinkkejä vastaan. Itse olen ymmärtänyt että nämä ovat jonkun verrankin sopuisampia kakaduja kuin monet muut....

Ulkomaalaisilla sivustoilla varmasti löytyy enemmän tietämystä, mutta aina kannattaa olla varuillaan niinkuin varmasti ymmärrät... Saatavuus näissä linnuissa on suomessa heikkoa, mutta ei mitenkään mahdoton tehtävä. Pariskuntia muuten löytyy jokunen eläinkaupoista jos jotakuta kiinnistaa... Okalinnussa oli pariskunta ainakin ja Turussa on ollut varmaan kymmeniä vuosia yhdessä eläinkaupassa... Onpa täällä foorumillakin eräällä pariskunta, vaikka ei näytä tähän kyselyyn sitä ilmoittaneen... ;)
Käytä vain sulavia sanoja, sillä jo huomenna voit joutua syömään niitä!

Re: Kenellä on Tanimbareja?
« Vastaus #11 : 11.01.09 - klo:12:36:17 »
Ei tässä nyt missään hataralla pohjalla liikuta, vaan tuo ``parittaminen´´ kun ei ole mikään itsestään selvyys (etenkään isommilla pappreilla, kuten tanimbareilla), kuten ihan hyvin tiedät ja itse siitä olet koko ajan toitottanut....

joo, se turun eläinkaupassa oleva ``pari´´ ei pahemmin tule toimeen. Kyseessä on kaksi koirasta, ja joka kevät vahvempi koiras repii heikommalta pyrstön kokonaan irti ja muutenkin nyppii aika pahasti. Molemmat myös meluavat erittäinkin paljon, ja ovat stressaantuneita (johtuu kyllä toki myös siitä, että elävät pienessä häkissä ilman virikkeitä 24/7, eivätkä koskaan saa nukkua pimeässä, vaan liikkeessä aina valot päällä)... Että eipä se turun ``pariskunta´´ toimeen tule, vaan kyseessä on kaksi lintua, jotka on tunkettu samaan häkkiin, eikä niillä ole edes mahdollisuutta kuin elää samassa tilassa, ja etenkin toinen poloinen saa kyytiä ja paljon, ja on aika kamalan näköinen (ihme, että on ylipäänsä edes elossa, kun on kuunnellut omistajan puheita)...

Ja en kirjoittanut, että olisi mahdoton ajatus ottaa paria, mutta kyseessä on yli 10v lintu, joka elää ihmisen parina, niin todennäköisyys, että tulevat toimeen on äärimmäisen pieni. Ja voi käydä niin, että saat suunnitella eri ulkoilu ajat linnuille, kun muuten käyvät toistensa päälle. Isompi todennäköisyys on, että eivät pariudu kuin, että pariutuvat.
« Viimeksi muokattu: 11.01.09 - klo:12:39:48 kirjoittanut Psittacus »
CAG Ukko, MA Rapa, YNA Nooa, SM:t Clara & Lawrence

Re: Kenellä on Tanimbareja?
« Vastaus #12 : 11.01.09 - klo:12:52:30 »
No sanotaanko niin että se turun kaksikko elää niin pienessä häkissä että olisi ihme jos molemmat olisivat täydessä sulassa... Kakaduilla yleensä tuo toimeentulemattomuus ilmenee jopa sen parin tilsimisellä... kyniminen on siihen nähden pikkujuttu... (ja olen vahvasti sitä mieltä että sieltä liikkeestä pitäisi saada kaikki linnut pois mutta minkäs sille tavallinen kuolevainen voi)

Käsinkasvatetun kanssa voi saada ihan hyvin villimmän tai toisenkin käsinkasvatetun linnun tulemaan toimeen. Ei toki mikään varma nakki mutta ei myöskään sellainen että kannattaa heti heittää kirvestä kaivoon. Tiedän erittäin monia kaksikoita joissa toinen osapuoli on ollut pahastikin ihmiseen leimautunut mutta pikkuhiljaa on siirtynyt toisen linnun kaveriksi. Linnun psyykkeen kannalta ei parempaa asiaa olekaan kuin lajikumppani, joten siihan kannattaa pyrkiä, mutta järki päässä ja tietäen riskit. Eniten noita villi ja umpikesy kaksikoita löytyy minun tuttavapiirissä aroista (jos ei neitoja lasketa lukuun) Tiedän myös aratteja, amatsoneja.... Kakaduissa olen huonompi, koska en ole koskaan tuntenut minkäänlaista vetoa kyseiseen linturyhmään, mutta täältä löytyy kakaduharrastajiakin, ja he jatkakoot lisää aiheesta.

Totta on että kakadut ovat pariskuntina pidettäessä sellaisia missä omistaja saa olla jatkuvasti tuntosarvet ulkona jotta riidat saa haistettua etukäteen eikä kuolemantapauksia pääsisi sattumaan, mutta ei nämä ole mitään erakkolintuja joten lajikumppanin seura on aina parempi kuin ei seuraa ollenkaan...
Käytä vain sulavia sanoja, sillä jo huomenna voit joutua syömään niitä!

Re: Kenellä on Tanimbareja?
« Vastaus #13 : 11.01.09 - klo:13:25:15 »
asiasta kolmanteen, mutta jos jokin asia tarvisi saada aikaan 2009 on saada papukaijat pois kyseisestä eläinkaupasta. Eniten mua v...taa asiassa se, että lintujen omistaja lupasi viedä ne pois kun liike siirtyy muiden omistukseen. No liikehän myytiin loppuvuodesta 2008 ja edelleen papukaijat jäivät maskoteiksi liikkeeseen, eikä niitä viety pois kuten lintujen omistaja lupasi. Isoja sieltä löytyy tosiaan kaksi goffinia pienessä häkissä ja jako, joka myös elää pienessä häkissä ilman virikkeitä, ja kaikilla noilla on ruokana oikeastaan pelkkää siemensekoitusta, että siksikin kaikkien hyöhenpukukin on aika huonossa kunnossa. Ja tosiaan eivät saa nukkua pimeäss, kuten pitäisi saatikaan eivät saa yhtään liikuntaa, kun nököttävät pienissä häkeissä. Sääliksi käy. Eikä myynnissä olevien tirppojen (unduja, nietoja, ja joskus agoja ja kauluskaijoja) olot ole oikeastaan sen paremmat, ja häkit on pieniä.

Mutta tosiaan, minkäs sille voi, tarvii kait jonkun taas ottaa yhteyttä leyseriin, jos hän saisi aikaan jotain, sillä eivätpä häkit taida olla edes lain mukaan sopivan kokoisia (ja laissakin ``sopivan´´ kokoiset häkit ovat aikasta pieniä)...
« Viimeksi muokattu: 11.01.09 - klo:13:27:26 kirjoittanut Psittacus »
CAG Ukko, MA Rapa, YNA Nooa, SM:t Clara & Lawrence

Re: Kenellä on Tanimbareja?
« Vastaus #14 : 12.01.09 - klo:12:52:09 »
Parhaintahan parinetsinnässä yleensä on tiedostaa se, että käsiin voi jäädä kaksi toistensa kanssa toimeentulematonta lintua. Hienoa olisi, jos myyjä pystyisi antamaan linnun koeajalle, jotta näkisi olisiko parilla minkäänmoisia mahdollisuuksia. Toki voi kestää kauankin, ennen kuin näkee mikä todellinen lopputulos on, mutta onhan muutama koekuukausi tyhjääkin parempi.

Toiseksi kannattaa muistaa, että jos linnut pariutuvat, niin pariskunta on täysin eri asia kuin yksinäinen kesy lintu. Pari muuttaa lintua jonkin verran(vaikka kuulemani mukaan kesyt linnut yleensä "unohda" täysin kesyyttään. Alussa kuitenkin voi olla, että kesy jopa välttää ihmisseuraa(näin omalla arapariskunnalla). Tosin parinmuodostamisen kannalta olisikin parempi, että ihminen antaa lintujen rauhassa tutustua toisiinsa eikä mene söhläämään väliin. Varsinkin umpikesy lintu voi olla aika hämillään uuden parinsa ja vanhan "puolisonsa" suhteen.

Ja kun kyseessä on oikea pariskunta(vastakkaiset sukupuolet), pesintäaika sitten on oma lisänsä. Pesää ja reviiriään puolustavat linnut(riippuen lajista) ajavat kyllä tunkeilijat pois, vaikka olisikin kyseessä entinen "puoliso". Tämä kannattaa tilakysymyksessä ja lintujen asuinpaikan sijoituksessa ottaa huomioon.

Siinä joitakin mietteitä mitä tulee mieleen. Kakaduihmiset keskustelkoon tarkemmin asiasta.

sanne
höyhenmäistä elämää...