papukaijat • suoranokat • kaijuli.fi

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.


Re: "Liian" rauhallinen amatsoni? Uusi
« Vastaus #15 : 13.03.07 - klo:09:12:18 »
aku sai uuden häkin ja paljon leluja viikonloppuna. lisäksi sillä on orsia ympäri olohuonetta. sain kynnet leikattua kun se hytisi häkkinsä kaltereissa kiinni. se lensi mun kädelle kutsuttaessa lennettyään ensin seinää päin. se oppi viikonloppuna tähtäämään omalle orrelle lentäessään kun aijemmin se on mätkähtänyt maahan. Että jotain positiivista. Sen pitäis tottua sen häkkiin että sais syötyä ja juotuakin. se pelkää sitä häkkiä ja on paastonnut sen takia.

Älä laita väkisin uuteen häkkiin jos lintu pelkää!!! Anna olla vanhassa kunnes menee tutkimaan uutta vapaaehtoisesti. Häkin kuuluu olla turvapaikka, ja häkin vaihdon (väkisin) aiheuttama stressi voi aiheuttaa mm. sairauden puhkeamisen. Varsinkin jos se aiheuttaa paastoamista, niin voi olla jopa kohtalokasta.

Äkkiä nyt siis vanha häkki takaisin kunnes lintu tottuu uuteen. Anna sen vapaana ollessaan mennä kaikessa rauhassa tutustumaan, ja tarjoa herkkuja uuden häkin lähistöllä. Ennen kaikkea pyri lukemaan linnun eleitä, jos se osoittaa pelkoa, älä vie lähemmäksi pelon aiheuttajaa ennen kun on rauhoittunut. Oli vanha sitten kuinka pieni ja surkea hyvänsä, niin se on linnun mielestä turvallinen.

Milla
« Viimeksi muokattu: 13.03.07 - klo:09:14:11 kirjoittanut milla »