papukaijat • suoranokat • kaijuli.fi

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.


Re: Lintunne/lintujenne omituiset äänet
« Vastaus #15 : 04.06.07 - klo:20:27:32 »
Totesin eilen ensimmäisen, että Kinda (poicephalus hybridi) pitää tietokoneen näppäimistöä tavoitellessaan sytkäriä muistuttavaa naksumista. Tapa jatkui tällekin päivälle - mikähän lie merkitys silläkin? ::)

Se on myös oppinut kieltämään itseään "Ei!" sanalla usein ennen kielletyn asian (esim. pureminen) tekemistä. Tämä on toki jo ihan loogista ja helppo tapa minun ennaltaehkäistä asoita. Pitää tosin vahtia, ettei aina suuntaa tekemistä kiinnostavampaan tai Kinda oppii vaatimaan tätä ja "Ei!"-sanasta tuleekin nopeasti käsky minulle. Tarkka on oltava, kun toinen on välillä fiksumpi kuin omistajansa.

Muut eivät meillä oikeastaan pidä tiettyihin tilanteisiin liittyen outoja ääniä tai eleitäkään sen puoleen. Niitä tulee vain satunnaisesti pitkin päivää.
Neitokakadujen kasvatusta vuodesta 2005 ja undulaattien vuodesta 2014. :)

Re: Lintunne/lintujenne omituiset äänet
« Vastaus #16 : 05.06.07 - klo:23:20:05 »
Kultaposkemme jupisee pitkin päivää omiaan: kuka te tiellä on (s ei siis onnistu vielä) kuka, kuka... puuteli tuuteli, puuti tuuti, kuka kuka.. ... lurru ... lurru ... ja tämä kaikki tietyllä nuotinnuksella. Ja sitten välillä ihmeissään: huijuijui huijuijui huijuijui.. Ja väsyneenä ennen nukahtamista unijorinana kuullaan jos jonkinlaista pulputusta, kun lintu unohtuu puhelemaan mietteissään.
"Lurrun" se on oppinut sepelaralta, joka huutelee "kukkuluuruu, luuruu luuruu" ja vislailee. Vislaustakin kultaposki haluaisi matkia mutta tällä hetkellä kuullaan lähinnä vislausta muistuttava kimitys.  Kultaposki on ihan innoissaan uusista äänistä. Kun sille toistelee ääniä, se tulee lähelle tuijottamaan suuta.

Re: Lintunne/lintujenne omituiset äänet
« Vastaus #17 : 29.06.07 - klo:03:11:18 »
Toimme lapsukaisemme tässä pariviikoa sitten kotiin. Kyseessä oli sinikelta-ara nuorukainen. Pakkasimme hänet matkahäkkiin. Ensimmäiset 150 kilsaa tuli vissiin elämänkertaa...... aina välillä tauko, jonka jälkeen sanottiin HYVÄ HYVÄ, ja taas jatkettiin elämänkerta.Matkalla tuli selväks et aika ruunekreeni on tullu kyytiin.
Ei tullu kysyttyä hankintavaiheessa puheenlahjoista, kun ei sil oo merkitystä.
Toivottavasti ei kovin suuresti enempää ala lörpöttelemään, tai muilta oppimaan.
« Viimeksi muokattu: 29.06.07 - klo:03:22:50 kirjoittanut JussiM »

Re: Lintunne/lintujenne omituiset äänet
« Vastaus #18 : 29.06.07 - klo:11:18:07 »
Kultaposki Lilon sanavalikoima ei ole suuren suuri - ja tosiaan, ässää sekään ei osaa sanoa :o, oisko moinen vokaali vaikea kultaposkille?

Sen sijaan Lilo viheltää hyvin ja mielelään. Pätkä klassikkoa, Kwai-joen siltaa, sujuu ja samoin Emmerdalen tunnari ;D Kaikenlainen naksutus kielellä kiinnostaa sitä kovasti ja niitä se matkii mielikseen.

"Hauskinta" kyllä on kun se huutaa (täysiä) itsekseen "ole hiijaaaa...ole hiijaaa..." ai miten niin sille on sanottu niin ::) ja omakehu "hyyväää...hyyvää..." on kestosuosikki.

Lilo ei ole niitä lahjakkaimpia puhujia, joten paljon sen "puheesta" jää ymmärtämättä, vaikka se varmaankin toistelee oppimiaan sanoja. Kukkuu nyt on tietty kiva (ja siihen kuuluu myös kurkistelu :)) Lasten nimiä huutelee, omaa nimeään ei ole jostain syystä sanonut aikoihin. Aamuisin kun peitto poistetaan tulee "huomenta", joskin sekin hieman epäselvästi tyyliin "uumenta"

Epe ja OWA Lilo

Tuija

Re: Lintunne/lintujenne omituiset äänet
« Vastaus #19 : 29.06.07 - klo:11:53:42 »
meidän kauluskaija matki meille tullessaan vauvan vinkulelua (tuli lapsiperheestä), mutta onneksi se on tainnut unohtua..

Tädin siniotsa-amatsonilta kysyttiin aina, että "tuleeko otto kyytiin?" (kädelle). Itsekseen Otto joskus juoksi häkin katolla edestakaisin. Kun se lähestyi häkin reunaa, se sanoi "Otto tulee", sitten kääntyi ympäri ja juoksi seinää kohti ja sanoi "Ei tuu". Tätä toisteli useamman kerran peräkkäin.

Re: Lintunne/lintujenne omituiset äänet
« Vastaus #20 : 23.07.07 - klo:00:22:52 »
Mun äiti opetti jonkun ihme ääntelyn mun unduille. Sellasen naksuttelun ääntelyn. Välil menin sekasin ketä siel oikein naksuttelee äiti vai undut jos olin toises huonees.

Re: Lintunne/lintujenne omituiset äänet
« Vastaus #21 : 13.08.07 - klo:00:04:40 »
Moi!
Meidän 9v. sepelara Coco tervehtii herrasmiesmäisellä tyylillä "terve". Se onkin usein toistettu sana.
Kesäpäivisin Coco saa lentää ulos ja nautiskella aurinkoisista päivistä ja miksei sateisistakin...silloin voi kurnuttaa sammakon lailla ja nauttia kun tuuli oksia heiluttaa... ;)

Miehelleni on Coco kerran sanonut "kahville"...mutta se jäi viimeiseksi, harmi!
Muita lintuja tuolla ulkona pitää tervehtiä samaisella tyylillä, mutta jos näkyy kissa tai haukka niin sitä rääkäisyä ei voi olla kuulematta!!!
Silloin joko Coco lehahtaa avoimesta ovesta sisälle tai me mennään katsomaan missä pulassa se lintu taas on.  ;D

Re: Lintunne/lintujenne omituiset äänet
« Vastaus #22 : 17.06.11 - klo:22:47:20 »
Pingulla on välillä jakautunut persoona-kohtaus, jolloin se piipittää normaaleja linnunlaulujaan, mutta sitten kääntää pään toiseen suuntaan ja rääkäisee kuin vihainen varis. Yleensä tässä vaiheessa käännyn katsomaan, jolloin se taas piipittää. Sitten tulee taas toiseen suuntaan rääkäisy. Vihainen varis on siis Pingun toinen persoona, joka puskee läpi muuten niin viattoman pikkulinnun kuoren alta.

Re: Lintunne/lintujenne omituiset äänet
« Vastaus #23 : 18.06.11 - klo:12:15:20 »
Meidän munkit huutelee yhteen ääneen putiputiputiputiput tai kutikutikutikut, välillä myös päristellään ja ravistellaan päätä yhtä aikaa oikein kunnolla. Maiskutusta pidetään myös jos syömme jotain näköpiirissä( pojat kerjää...) :P

Re: Lintunne/lintujenne omituiset äänet
« Vastaus #24 : 18.06.11 - klo:12:28:05 »
Lintujen tuottama ääni tämäkin, meillä on täällä välillä kolme pärinäpoikaa. Neitsikat Speedy, Tepa ja Becky päristävät nokalla jotain pintaa vasten kuin tikat. Aikaisemmin tätä teki vain Speedy, mutta nyt kun parvessa on enää yksi naaras, ovat muutkin innostuneet. Kerran näin pojat kolmestaan kirjahyllyssä pärräämässä. Speedy päristi kirjahyllyn pintaa, Becky koristeautoa ja Tepa keraamista vauvantossua. Jokaisesta tuli erikorkuinen ääni ja pojat vuorotellen niitä päristelivät, prrrrrrrr, prrrrrrr, prrrrrr... prrrrr, prrrrr, prrrrr.... :)
Rosita&Tepa, Harmi&Makkonen, Zelda,Doris,Lola, Mystikko&Aapo, Tauno, Billy,Funny,Jimmy,Ulrik,Klaudia

Re: Lintunne/lintujenne omituiset äänet
« Vastaus #25 : 20.06.11 - klo:15:54:20 »
Senegalinkaija Mailin tämänhetken ehdottomia suosikkeja ovat kaikenlaiset pärinät, esim. pierun matkiminen  ::) (siis en ole kova piereskelemään, mutta vissiin se tarttui aika nopeasti kun päristelin suulla). Yksi hassu on myös talouspaperin repäisyn kaltainen ääni  :D
Zoo: An excellent place to study the habits of human beings. ~Evan Esar

S@ga

Re: Lintunne/lintujenne omituiset äänet
« Vastaus #26 : 13.10.11 - klo:21:37:51 »
Meillä neitokakadupoika Sade huutaa "prrriiiiiuuuuuuuuuuuu!" ja pudistaa päätään yhtä aikaa...ja aamulla sanotaan heti "terve" kun vilttiä otetaan häkin päältä pois. Joskus myös "joojotellaan" (eli sanoo "joo-o") :D ihanan kuuloista....neitsikkatyttö Zicko sen sijaan on lopettanut ääntelyn...silloin tällöin kujertelee ja innostuu joskus kilpahuutoonkin Saden kanssa! :D

Re: Lintunne/lintujenne omituiset äänet
« Vastaus #27 : 17.10.11 - klo:15:42:18 »
Meillä Möykky-neitokakadu pitää joskus jotain ihme itsekeksimäänsä lauluääntä... Kuulostaa pienen apinan ääneltä (tai siis miten vaikka lapsille sanotaan miten apinat ääntelee). En tiedä yhtään mistä se on sen keksinyt, luultavasti se on sen oma versio jostain kuulemastaan, tai sitten vaan improvisoinut. ::) Pitäisi joskus yrittää saada äänitettyä...

Re: Lintunne/lintujenne omituiset äänet
« Vastaus #28 : 18.10.11 - klo:14:11:33 »
Meillä Möykky-neitokakadu pitää joskus jotain ihme itsekeksimäänsä lauluääntä... Kuulostaa pienen apinan ääneltä (tai siis miten vaikka lapsille sanotaan miten apinat ääntelee).

Meilläkin on kotona apina! Se sanoo "huhhuhhuhhuhhuhhuhhu", mutta tietty vähän silleen lintumaisesti.

Re: Lintunne/lintujenne omituiset äänet
« Vastaus #29 : 15.11.11 - klo:20:34:36 »
Edesmennyt vanha undulaattipappa Pulla oli suuri persoona, ja piti erityisesti ja ennen kaikkea valkoviinistä. Annoimme sitä sille lasista kerran vuodessa, syntymäpäivillä, mutta aina nähdessään minkä tahansa pullon se sanoi toiveikkaasti "Plop-pulpulpulpul"
Kun viini hetki vihdoin koitti, Pulla fiilisteli ensin minuutin tai pari pää lasissa pulputellen ja kujerrellen rakastuneesti ja uitellen poskihöyheniä viinissä ja joi vasta sitten. Mieletön kulinaristi.

Nuorempi unduneitomme sen sijaan ei ole älyn jättiläinen, ja on käsinkasvatettuna muutenkin vähän outolintu. Se on omat äänensä ihmisiltä, jotka ovat koittaneet matkia undulaattien ääniä, joten lopputulos on kuin perus-unduäänet rikkinäisen puhelimen läpi kulkeneina. Ongelmia on tuottanut uusien, villimpien lintujen kanssa kommunikointi. Naaras myös matkii suvereenisti urosten elkeitä ja ääniä hämmentäen näitä entisestään.