papukaijat • suoranokat • kaijuli.fi

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.


Päällekäyvä amatsoni
« : 12.11.05 - klo:18:01:48 »
Onko kellään kotona amatsonia joka käy päälle lentäen kuin haukka?

Meillä olemmat pojat ovat ruvenneet taas lentämään, kevään siipisulkien leikkausten jälkeen. Stissen olen yleensä leikannut (kuten aikasemmissa jutuissa puhe foorumissa) pari kertaa vuodessa. Dominoakin ovat saksineet saman verran.

Ongelmaksi meillä on viime viikkojen aikana tullut että herra Domino lentää päälleni jos ei herraa miellistytä, tosin laastareita emme ole viellä tarvinneet. Tiedän että tämä on mustasukkaisuutta koska Stisse hyökkäilee avoani vasten ollessani lähellä mutta ei näin pahasti... ( Dominoa en voi vielläkään käsitellä käsin >:(, vain kepin avulla, avoni saa tehä ihan mitä vaan sille :)

Kysyisinkin mielipitetä teiltä että leikkaanko siipisulat ja otan herran maantasolle vai annanko herralle jäähyjä hyökkäyksien jälkeen? Tähän mennessä olen herran "heittänyt" häkkiin vähäksi aikaa ilman Stisseä ja sitten hakenut kepillä ulos (paikasta A paikkaan B), joka toinen kerta onnistuen ja joka toinen herra lentää karkuun kepiltä.

Mielipiteitä kaivaten
Pia ja pojat
Hälsningar från Pia ja keltahuppuamatsoneilta Stisse & Domino

Re: Päällekäyvä amatsoni
« Vastaus #1 : 14.11.05 - klo:09:14:16 »
Kurja homma :( Meillä on pariin kertaa tullut tuota, eikä siinä häkkiin jäähylle laitto ole helppoa ollenkaan, saatikka vaaratonta. Helpoin jäähykonsti on jättää kuumakalle yksin toiseen huoneeseen rauhoittumaan ja lykätä ovi kiinni... Turvallisinta kaikille on koittaa ennakoida ja pitää poika häkissä riskitilanteissa. Tai leikata siivet. Sehän on sitten omistajan valinta.

Milla

Re: Päällekäyvä amatsoni
« Vastaus #2 : 14.11.05 - klo:09:21:18 »
Meillä ei jäähyily auttanut kyseisessä ongelmassa millään lailla. Eikä myöskään tuo ennakointi. Tokihan sitä voi jossain määrin ennakoida ja välttää sellaisia tilanteita, joissa nuo agressiot purkautuvat, mutta oman kokemuksenin mukaan ei ole yhtä tai kahta sellaista asiaa, jotka tuon laukaisevat.

Pitkään yritimme juuri tuota ennakointia ja jäähyjä, mutta viime kevään korvalla homma äityi sellaiseksi, että Nooa syöksyi kimppuun aivan arvaamatta, mitään ennakkoon varoittamatta. Tässä ei ollut kyse linnun "lukemisesta" tai "lukematta jättämisessä". Ikävä kyllä ainoa keino oli siipisulkien leikkaus, joka kyllä auttoi ja tyttö rauhoittui kummasti, eikä ole ainakaan vielä aloittanut uudestaan tuota hyökkäilyä, vaikka siivet jo kantavatkin kiitettävän hyvin. Saapa nähdä mitä tuleman pitää kun pian alkaa pariutumisaika ja kyllähän tuo kevät ja pesimäaikakin ovat täällä taas yllättävän pian.

-WB
The arch rival and nemesis of Young Nasty Man

Re: Päällekäyvä amatsoni
« Vastaus #3 : 14.11.05 - klo:13:06:58 »
Meillä Sodalla on viimeisen parin viikon aikana ollut kunnolla agressiot pinnalla. Ollaan vaimon kanssa molemmat työmatkalla viikolla, joten linnut on hoidossa "mummulassa". Soda on siellä hemmoteltavana olessaan rakastunut tulenpalavasti mummuun.

Seurauksena se nyt hyökkii kaikkien päälle. Viikonloppuna Soda koulutti vaimoa reittämällä posken, huulen ja niskan. Lisäksi herra pommittaa päitä ohi lentäessään ja antaa sormille. Eli nokka on kovassa käytössä. En viitsi vielä leikata siipiä. Katsotaan miten tilanne kehittyy. Mun äitiä kohtaan se on todella hellä, mutta muille osoittaa mieltään tasaisen satunnaisesti. Perrolla ei ole mitään merkkejä agressioista.
« Viimeksi muokattu: 14.11.05 - klo:13:09:12 kirjoittanut Wuolle »
Fishing for sympathy

Re: Päällekäyvä amatsoni
« Vastaus #4 : 14.11.05 - klo:14:23:33 »
Onkos kukaan kokeillut käytännössä sitä, että pidentäisi tällaisessa tilanteessa hormonihyrrän yöt 13 tuntiin? Siis tietty umpipimeät yöt, ja säännöllisesti, tuskin viikko vielä vaikuttaa. Joanie Dossin mukaan se on ainoa keino saada amatsoni rauhoittumaan (ja hänellähän on oletuksena se, että siipisulat napsitaan pois). Mun korvaan kuulostais hyvin inhimilliseltä konstilta. Jos se tosiaankin on niin yksinkertaista.

Milla

Victor

Re: Päällekäyvä amatsoni
« Vastaus #5 : 14.11.05 - klo:17:50:34 »
Polly (10v, keltahuppu naaras) on vähentänyt hyökkäilyjä sillä etten vaan millään lailla reagoinut niihiin. Välillä se yrittää edelleenkin esim pukeutuessani tuota, mut yleensä uhoa vain häkkinsä päältä oman häkin päältä. Tosin vieraiden naisten kanssa ei vieläkään tulla toimeen kamalan hyvin, mutta ei kuitenkaan enää niin pahoja kohtauksia tule. Tässä taannoin, nainen hoiti sitä meillä kotona ja jopa ruokki kädestä.

Re: Päällekäyvä amatsoni
« Vastaus #6 : 14.11.05 - klo:21:45:40 »
Ai niin toi valo  ::)

Itse heitin uuden lintulampun häkin päälle noin 3 viikkoa sitten ja silloin pojat rupesivat myös lentelemään enempi ja vähempi... ettei vaan olisi osa syytä siitäkin. Viime viikon aikana lampu on ollut päällä melkein sen 13H päivässä, muutamia tunteja lukuunottamatta, kun istuvat muualla kuten keittiössä.... täytyy tarkkailla tilannetta.

Oudolta vaan tuntuu jos vaan yhteen lintuun vaikuttaisi noin paljon ??? Jotain hyötyä tuosta kasvatuksesta sentään on ollut, ei ihan mitään riiviöitä heti alkuun, mutta kuka sitä vanhaa koiraa opettaa istumaan 8) Luultavasti minä.

Pia ja siivelliset linnut
Hälsningar från Pia ja keltahuppuamatsoneilta Stisse & Domino

Re: Päällekäyvä amatsoni
« Vastaus #7 : 15.11.05 - klo:10:50:40 »
Oudolta vaan tuntuu jos vaan yhteen lintuun vaikuttaisi noin paljon ???

Kyllä se voi vaikuttaa, riippuen sukupuolesta vielä! Meillä on yöt yli 13 tuntisia ja toistaiseksi menee kohtuullisen hyvin. Siivet on edelleen koskematta (jo pari vuotta)- mutta Urhollahan ei olekaan puolisoa... vielä! Siitä peruskoulutuskaudesta (ekat 3-vuotta leikattuna) taisi olla hyötyä!

Käydään hakemassa Urholle nainen Stockholmasta ensi kuun alussa, näillä näkymin. Saapa nähdä miten herralla vintti pimenee... ;D
Timo

"Pain decreases as nerve damage accumulates" Anonymous physiologist

Re: Päällekäyvä amatsoni
« Vastaus #8 : 15.11.05 - klo:19:12:21 »
vaikuttaako tää syksy tosiaan niin paljon ?. ikinä ennen roosa ei oo uhonnu mulle. nyt se on jotain pari kuukautta pitänyt välillä kauehaa uhomista. ollaan muka hyökäävinään kimpuun , ja yriteetään nokkasta , ja silmät zooma hulluna, kun menee häkin lähelle. ei kuitenkaan nokkase kun vähän ärähtää sille. sitten vähän päästä ollaan pää kallellaan haluamassa rapsutusta.

Re: Päällekäyvä amatsoni
« Vastaus #9 : 16.11.05 - klo:08:34:49 »
vaikuttaako tää syksy tosiaan niin paljon ?

Syksy (lämmitys, keinovalot, kellojen kääntö), Roosan ikä, kaverin läsnäolo... Syitä on vaikka kuinka ;) Kyseessä kun on terve koiraspuolinen amatsoni, niin aina voi odottaa jotakin "sutinaa" vaikka ei kuuluisikaan hot3-porukkaan. Keväällä vielä sitten lisää...

Milla

Re: Päällekäyvä amatsoni
« Vastaus #10 : 18.11.05 - klo:15:20:37 »
keskustelu jatkuu siipisulkien leikkaamisena ja on siirretty omaan viestiketjuunsa

tinttu
The early bird may get the worm, but the second mouse gets the cheese.