papukaijat • suoranokat • kaijuli.fi

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.


Re: Jatkuva kirkuminen (Yhdisteltyjä viestejä)
« Vastaus #15 : 03.09.02 - klo:21:00:05 »
Tuo käyttäytyminen on ihan tyypillistä jopa kesyille vanhemmille pesimiskautena. Mitään stressaavaa kuten häkin paikan vaihtoa ei pesintäkautena saa tehdä. Mieluummin yrittää puhdistaa häkin ja pöntön, lisätä ruoat jne. mahdollisimman rauhallisesti ja lintuja häiritsemättä. Hoida työ niin, että kätesi ei ole liian lähellä isää, ettei hänen ole tarve sähistä. Pöntön siivous silloin, kun molemmat vanhemmat ovat sieltä pois. Pöntön suulle jokin pahvi tms., joka toimii myös näkösuojana. Pönttöä ei saa irrottaa.

Luottamuksen rakentaminen on Sinun ja poikasten välinen juttu. Ei isällisiä neuvoja ihan todesta oteta ;)Käytä paljon aikaasi poikasten kanssa, he kyllä huomaavat että sähiseminen on turhaa. Kun poikaset n. kuukauden iässä lähtevät pesästä ja oppivat itse syömään ja lentämään, päästä poikaset mahdollisimman usein pois emojen luota. Silloin alat rakentaa luottamusta ihmiseen. Kolhuja voi lentoharjoituksista tulla ja välillä "väkisin" rauhoittaminenkin on tarpeellista. Aikaa kesyttäminen vaatii, ja toinen kesyyntyy helpommalla kuin toinen.

Re: Jatkuva kirkuminen (Yhdisteltyjä viestejä)
« Vastaus #16 : 04.09.02 - klo:10:40:41 »
Kati on aivan oikeassa, mutta asia on kuitenkin hivenen kakspiippuinen juttu. Tietysti varsinainen pesimärauha kannattaa antaa, mutta esimerkiksi juuri paikan vaihdos saa linnun hakemaan 'turvaa' tutuista asioista, vaikkapa ihmisestä....

-mika

Re: Jatkuva kirkuminen (Yhdisteltyjä viestejä)
« Vastaus #17 : 20.09.02 - klo:00:50:29 »
Suurhäkissä elelevän neitokakadukolmikon kanssa on ongelmia. Olen omistanut undulaatteja seitsemisen vuotta mutta neitokakaduharrastuksemme on aivan alussa eli ensimmäiset tuli hankittua puolisen vuotta sitten ja tarvitsisimme neuvoa ettei ihan häätöä vuokra-asunnostamme saada.

Toinen ongelmista selvisi osittain tässä tätä keskustelualuetta lukiessani, eli munansa munineen pariskunnan koiras pitää varoitusääntä naaraan hautoessa munia. Onko tälle varoitusäänelle tehtävissä mitään, koska selvästi se liittyy juuri tähän kuten täällä puhuttiinkin taannoin eli muitten häätämiseen.
Loppuisiko tämä hermoja raastava kirkuminen jos pariskunta siirrettäisiin omiin oloihinsa, toiseen häkkiin, toiseen huoneeseen vai häiritseekö se suhteessa enemmän pesintärauhaa kuin muut häkkitoverit?

Toinen ongelma on varsin pieni- oikeastaan vain kysymys: johtuuko yksittäisen neitokakadun, joka on muodostanut tiukan ystävyyssiteen yhden undulaateistamme kanssa, kiljuminen silloin tällöin jotenkin ruoan loppumisesta? Huudon saa loppumaan puhaltamalla kerran kuoria ruoka-astiasta pois. Ilmoittaako todella muiden edestä tämä lintunen, että ruoka on vähissä tms?

Näitä ääniasioita kysyn oikeastaan siksi, että todella pelottaa vuokrasopimuksen puolesta- niin kimeä ääni kuin näillä on, epäilemättä kuuluu yläkertaan vuokranantajalle ja tahdomme varmistaa selustamme :)

Tätä samaa aihepiiriä sivuten:  kuinka kovaa kuuluu neitokakadun huuto kerrostalossa ylempiin tai alempiin kerroksiin?
Muutto on edessä tästä paritalosta pois, joten joudumme todella pohtimaan että onko mahdollista näitä kakaduja pitää enää silloin. Seitsemän undulaatin pölötys kun ei kuulu tämän talon yläkertaan ja ne aiomme ainakin pitää, mutta miten on nymfien laita?

Re: Jatkuva kirkuminen (Yhdisteltyjä viestejä)
« Vastaus #18 : 20.09.02 - klo:17:31:36 »
Kerrostalosta riippuu miten hyvin kuuluu ja siita missa kohtaa rakennusta oma asunto on. Meilla kuuluu huudot pihalle ja kaytavaan, mutta naapurit vaittaa ettei niille kuulu asuntoon asti. Kukaan ei ainakaan ole koskaan valittanut ja aika ajoin kysymme naapureilta melusta.

Kannattaa kylla jo asuntoa hankiessa tuoda esille etta on lintuja, ettei tule vuokraisannalle yllatyksena. On vahan varmemmalla pohjalla silla tavoin. Samoin kannattaa tutustua naapureihin ja esitella linnut niille. Jos tuntee naapurit ja on niiden kanssa hyvissa valeissa se auttaa paljon.

Meilla on kokolattiamatto omassa asunnossa (ei oma valinta vaan vuokraisanta oli laittanut, taalla on aika yleista) ja tiedan etta alakerrassa on myos. Se vaimentaa kaikenlaista melua. Lisaksi on ylakerran paatyasunto eli vain 2 seinanaapuria (alakerrassa ja sivulla). Jos asunto on keskemmalla on tietysti enemman naapureita.

Joskus seinat on "paperista" (esim. Hesassa joissain vanhoissa taloissa, joissa on jaettu yksi iso asunto moneksi pienemmaksi myohemmin). Sellaisessa asunnossa kuuluu tietysti kaikenlaiset aanet paremmin.

Luulen etta meidan linnut ovat yleensa paivalla aika hiljaa kun olemme poissa kotoa. Tiedan aina jos mies on ehtinyt kotiin ennen minua koska silloin kuulen pihalle lintujen huutoja. Innostuvat kun tulemme kotiin naetsen.

Lintujen aiheuttama melu on niin suhteellista. Unskit ja neitikset ei kuitenkaan onneksi ole niita kovaaanisimpia  ;D
I try to take one day at the time but sometimes several days attack me at once!

Victor

Re: Jatkuva kirkuminen (Yhdisteltyjä viestejä)
« Vastaus #19 : 20.09.02 - klo:21:34:44 »
Meidänkin naapurit eivät valita. Itseasiassa toisinpäin, alakerrassa kuulemma nautitaan niiden "lauluista" (lue- huudoista). Tosin olen jo etukäteen varmistanut asian.  Muutteessa kutsuin naapurit katteleemaan ja tutustumaan. Myös amatsonia ostaessa kysyin että ovatko asiaa vastaan? Nyt jopa kyselevät Pedron vointia ja tuovat kaikkea mahdollista leluiksi ja syötäväksi sopivaa  ;) ;D

Re: Jatkuva kirkuminen (Yhdisteltyjä viestejä)
« Vastaus #20 : 21.09.02 - klo:21:23:15 »
Meillakin isokauluskaijat (ja tietysti neitiksetkin) pitavat aikamoista metelia, mutta ei siita kannata huolestua (ellei se sitten teita hairitse), silla en ole kylla kuullut viela yhtakaan tapausta, jossa neitokakaduista olisi valitettu. Arat saattavat olla eri asia, mutta kannattaa ruveta miettimaan asiaa uudelleen sitten kun se ensimmainen varoituslappu tipahtaa postiluukusta. Koska sita ei luultavasti tapahdu..   ;)

Re: Jatkuva kirkuminen (Yhdisteltyjä viestejä)
« Vastaus #21 : 01.03.03 - klo:17:29:00 »
Mahtaakohan monellakin olla tällainen tapaus kotona?  ;D
Meillä on käynyt näin, että neitsikkapariskuntamme urospuolinen jäsen on ruvennut kukkoilemaan.. No onhan se aina ollut mielestään "muita paremmassa asemassa", mutta nyt kukkoilu on mennyt jo hieman ärsyttävän puolelle..  ::) Niilo (siis tämä "mieshenkilö") alkaa kovan jannaavan kirkumisen heti, kun lähestyn heidän häkkinsä juomakeppua, ruoka-astiaa, hänen vaimoaan tai pönttöään. Ja kiljunta alkaa jos olen lähempänä kuin 1,5 metriä..Muita kukkoilun elkeitä on jäyhevä hyppiminen tasajaloin häkin seinässä, tikkamainen koputus pöntön kattoon, venyttely (aina näyttelemässä niitä niiin upeita siipiään  ;)), ja muutenkin sulat ovat aina suorassa järjestyksessä ja töyhtö järkähtämättömästi pystyssä.. Mutta tämä kirkuminen. Mieleeni tuli jo soittaa jollekkin eläinpsykologille jos sellaista suomesta löytyisi, mutta ajattelin kysyä ensin täältä..:) Sillä tämä "älä koske minun vaimooni! älä tapa minun pönttöäni! älä vie minun viimeistä ruokaani!"- kiljunta kuuluu varmasti todella hyvin naapuriin eikä muutenkaan ole mitenkään nautittavaa katsella heidän elämäänsä kun koko ajan ollaan ajamassa pois...;) Joten, oliskos hyviä neuvoja?  ::)

Re: Jatkuva kirkuminen (Yhdisteltyjä viestejä)
« Vastaus #22 : 01.03.03 - klo:21:04:34 »
Taitaa olla aika tavallista käytöstä pesimisen aikana.
Ainakin meillä Hartsi murisi, kyyristeli ja teki uhkaavia
syöksynokkaisuja kättä kohti... eli jälkikasvuaan
lujasti puolustava uros :) Kirkuminen on tietysti ikävää
kuunneltavaa.

Käytös varmaankin muuttuu kun pesintävire katoaa
aikanaan, poikasten myötä tai ilman. Ehkä uroksesi
rauhoittuu jos pysyttelet vähän kauempana, tai peität
peitolla osan häkkiä. Meillä tuo peittely rauhoitti vähän
tilannetta.

Niina T
Niina T

Re: Jatkuva kirkuminen (Yhdisteltyjä viestejä)
« Vastaus #23 : 04.03.03 - klo:09:20:49 »
No mutta kun tässä on käynyt vähän toisinpäin...Että poikaset juuri pari viikkoa sitten lähtivät kotoa (venys aika pitkä poikasaika, yli ½ vuotta  :)) ja nyt se kiljuminen on siis hurjistunut.  ::)

Re: Jatkuva kirkuminen (Yhdisteltyjä viestejä)
« Vastaus #24 : 10.03.03 - klo:20:21:18 »
ööö.. 8) varauksia kesän poikasille voi tehdä... ::) taas olen joutunut yhdeksi muiden bordellinomistajien joukkkoon.. ;) Eikö kukaan keksi/tiedä vastausta sille miten saan tuon neitopojan asenneongelman katoamaan?!?  :o :)

Re: Jatkuva kirkuminen (Yhdisteltyjä viestejä)
« Vastaus #25 : 24.03.03 - klo:07:25:11 »
Mielenosoitusta, olisiko?

Sähköpostini ei ole vitsi. Sinne kannattaa lähettää mailia jos on asiaa.  (Tämä koko juttu vain siksi, että usein ihmiset epäilevät että pidän heitä pilkkanani)

Re: Jatkuva kirkuminen (Yhdisteltyjä viestejä)
« Vastaus #26 : 27.03.03 - klo:16:26:49 »
no selvää, mutta miten tollasen murkkuiän ongelman saa pois? Nyt se on opettanut jo ennen niin kesyn tyttöneitommekin kiljumaan täyttä kurkkua....

Re: Jatkuva kirkuminen (Yhdisteltyjä viestejä)
« Vastaus #27 : 13.03.04 - klo:09:39:56 »
 >:( En kestä enää kun papukaija huutaa!!! Se vaan kiljuu ja steppaa orrelta orrelle >:( En voi ees olla huoneessani tätä nykyä :-\ Auttakaa mikä sillä vois olla hätänä? Onko ollu samanlaisii kokemuksii kun uusi papukaija on tullut taloon? Kiljunta on sellasta Kriik! Kriik! sitten se lentää toiselle orrelle ja huutaa: Kriik! kriik! en tiedä mitä tehdä kun mikään ei tunnu auttavan paitsi huputus, mutta eihän lintua päiviä öitä voi peiton alla pitää :-\. Tarviin apua jos sitä ei tule täytyy siirtää se kylppäriin(ei kivaa) No kiitokset etukäteen.
« Viimeksi muokattu: 17.11.04 - klo:14:06:55 kirjoittanut Ida-Emilia »

Re: Jatkuva kirkuminen (Yhdisteltyjä viestejä)
« Vastaus #28 : 13.03.04 - klo:10:22:48 »
Joillain muillakin taisi olla sama ongelma. Onko se koiras vai naaras? Onko huuto ns. "hätähuutoa" vai sellaista vaativaa huutoa? Minkä ikäinen se on?
Degut rokkaa.

Re: Jatkuva kirkuminen (Yhdisteltyjä viestejä)
« Vastaus #29 : 13.03.04 - klo:12:04:38 »
Noin vuoden, toisen papukaijan hankkimisesta oli jo joitain ehdotuksia toisella sivulla mutta äiti ei anna :-\