papukaijat • suoranokat • kaijuli.fi

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.


Valkokakadujen lukumäärä Suomessa
« : 11.08.06 - klo:15:47:01 »
 :) Siitä asti, kun Jade (valkokakadu)  tuli meille, olen halunnut tietää paljonko valkokakaduja on Suomessa. Kasvattaja ei aivan varmuudella  osannut vastata tähän kysymykseen muuta kuin arviomäärän. Siihen olen tyytynyt. Nyt kuitenkin tuli mieleeni, että voisikohan ikään kuin tämän forumin kautta saada asiaan vielä jonkinlaista valaistusta. Eli. Pyytäisin kaikkia niitä ihmisiä, joilla on valkokakadu, "ilmoittamaan" siitä minulle.  ;D

Kiitos!

Re: Valkokakadujen lukumäärä Suomessa
« Vastaus #1 : 11.08.06 - klo:17:00:23 »
No hyvä aloittaa tästä...

Roopa ja Linda ( Påppa ja mamma )
Vilma ja Jorma ( kotona )

ja sitt pesästä lentäneet

Alma
Aku
Kerttu
Leevi
Kaapo
Bella
Jade (whitelady)
Tahvo
Nimetön tyttö


Re: Valkokakadujen lukumäärä Suomessa
« Vastaus #2 : 11.08.06 - klo:20:52:10 »
täällä 1kpl. :)

Eli Coco ja 09-alue.koiras 5vee.täysin käsikesy hömppä huomionkipeä yksilö.tullut mulle okalinnun kautta 3 1/2v sitten.
« Viimeksi muokattu: 12.08.06 - klo:11:55:53 kirjoittanut Sabinefeh »

Re: Valkokakadujen lukumäärä Suomessa
« Vastaus #3 : 12.08.06 - klo:03:57:00 »
 ;D Hei Monna!  Kartoituksen kannalta olisi tärkeää tietää vielä MISSÄ päin Suomea asutte ja MINKÄ niminen kakadusi on? Tämä sama kaikille, jotka viitsivät ilmoittaa kakadunsa minulle. Kiitos  ;D (ps. tämä siitä syystä, että kaikkien kakadujen tiedot olisivat löydettävissä heti tästä viestiketjusta, ettei tarvitsisi koota niitä erikseen aina jostain. Edelleen kiitos)  ;D
« Viimeksi muokattu: 12.08.06 - klo:04:02:12 kirjoittanut whitelady »

Re: Valkokakadujen lukumäärä Suomessa
« Vastaus #4 : 12.08.06 - klo:11:32:59 »
Kaksi valkokakadua löytyy Haminasta:

Aku ja Impi :D

Molemmat noin 16 vuotiaita ja Aku ainakin naaras, Impiä alan epäilemään koiraaksi...testin paikka!
Tai sitten Impi on vain ottanut 'miehen roolin'?
« Viimeksi muokattu: 12.08.06 - klo:11:36:20 kirjoittanut Heljä »

Re: Valkokakadujen lukumäärä Suomessa
« Vastaus #5 : 13.08.06 - klo:20:23:36 »
Kouvolasta löytyy 12v poika, LAKU. Tuli meille n. 4v sitten, ollaan jo neljännet omistajat kasvattajan (Timo Vellamo, Outokumpu) jälkeen.
Laku on aika veijari, tosi seurankipeä, välillä ihan ylikiltti ja välillä taas täysin arvaamaton tekemisissään. Ei uskalleta enää pitää häkistä ulkona kun on vieraita, saattaa käydä puremassa jalasta tms. Isäntääkin on purrut monet kerrat, vaikka oli välillä ihan kaveriakin sylissä. Enää isäntä ei ota Lakua "kyytiin", mutta muuten rapsuttelee ja pelailee sen kanssa häkin läpi, uskoo isäntää hyvin nykyisin (ovat ottaneet monta matsia ennenkuin tähän on tultu). Minä olen sitten ainoa joka Lakua käsittelee ja pyörittelee, antaa pukea valjaat hyvin yms. Minun syli tai olkapää on Lakun lempipaikka. Mulle taas sitten kyllä äkäillään häkistä kun se huomaa et olen lähdössä jonnekin, esim. aamuisin töihin lähtiessä.
-Satu-
Valkokakadu LAKU

Re: Valkokakadujen lukumäärä Suomessa
« Vastaus #6 : 06.09.06 - klo:19:11:26 »
Meille tulossa valkokakadu Eemeli poika  (ei dna testattu,mutta testataa heti kun on mahdollisuus), ja Kärkölässä asutaan  :)

Re: Valkokakadujen lukumäärä Suomessa
« Vastaus #7 : 02.10.06 - klo:10:47:00 »
Täällä Pukkilassa asustelee 5 -6 vuotias Valkokakaduherra Rellu. Todella hienoluonteinen, mutta hieman arka. Entinen elämä ei ole ollut kovin sopivaa kakadulle. Mutta aika parantaa. Erityisen ihastunut on uuteen häkkiinsä, ja sen varusteisiin. Tuhoomisvimma on käsittämätön, mutta ei aiheuta ongelmia, koska häkissä on luvallista jyrsittävää yllinkyllin. Isännän matkavarustuksiinkin on jo kiinteästi kuulunut saha. Orsia ja palikoita kun pitää olla paaaaljon.  On todella ilo nähdä lintunsa viihtyvän. On vapaana, kuten muutkin linnut lähes kokopäivän. Tulee toimeen muiden lintujen kanssa erittäin hyvin. Kauluskaijanaaras tosin taitaa olla lintuparven pomo. Valkkaria ei kannata hankkia mielenjohteesta, vaan ennen sitä pitää tietää mihin ryhtyy. Oikein hoidettuna valkkari on varmasti yksi parhaista linnuista mitä olla voi. Väärin hoidettuna varmasti tulee isoja ongelmia. Valkkari ei oikein taida sopia perheelle, jossa on normaalit 8-16 työajat. Itte käyn töissä joka toinen arki, tosin silloin hyvin pitkän vuoron, emäntä vuorotyössä. Aikaa riittää siis lintujen tarpeeksikin.
En mitenkään mainosta, mutta Espoon eläinkeskuksesta saa isoillekin linnuille sopivia häkkejä ihan euroopan tasoisiin hintoihin, ellei jopa halvemmalla . Itte ostin sieltä emperor mallin, ja siitä Rellu tykkää. On se omaankin silmään ihan hieno. 
http://www.elainkeskus.net/index.php?page=shop.browse&category_id=130&option=com_virtuemart&Itemid=1

Re: Valkokakadujen lukumäärä Suomessa
« Vastaus #8 : 28.07.08 - klo:20:20:25 »
Kaksi valkokakadua löytyy Haminasta:

Aku ja Impi :D

Molemmat noin 16 vuotiaita ja Aku ainakin naaras, Impiä alan epäilemään koiraaksi...testin paikka!
Tai sitten Impi on vain ottanut 'miehen roolin'?

Onkohan kyseessä sama Impi, jonka ostin viikko sitten Vantaalta? Tämä valkokakadu oli ollut Akun kaverina myös ja iäksi sanottiin noin 20-v, ollut ennenkin Kaijulien kautta myynnissä? Ilolla kuulisin Impistä kaiken mahdollisen.
Nyt tämä Impi asuu Kiteellä (Joensuun ja Savonlinnan välillä) ja yritetään saada siihen kiiltoa ja komeutta. Tämä Impi viihtyy olkapäällä, kulkee mukana joka paikkaan ja lentää (vaikka näin ei pitänyt olla).
Kertokaa ihmeellä Impistä vaikka e-mailiini ja muutenkin uutena tulokkaana kuulen innolla toisten kokemuksia kakaduista.
« Viimeksi muokattu: 28.07.08 - klo:21:16:26 kirjoittanut make »

Re: Valkokakadujen lukumäärä Suomessa
« Vastaus #9 : 28.07.08 - klo:21:10:44 »
No sama Impihän se  :D. Toivottavasti pääsi vihdoin pysyvään kotiin, siinä on niin lempeä ja hyväntahtoinen kakadu. Nauttii varmasti enemmän ihmisten seurasta kuin muiden lintujen, kerrohan aina välillä Impin kuulumisia lisää vaikka täällä foorumilla. Meillä on vielä tallella vanhat kotisivutkin Akusta ja Impistä, käyppä siellä katsomassa Impin tietoja  ;).

Re: Valkokakadujen lukumäärä Suomessa
« Vastaus #10 : 10.08.08 - klo:16:32:42 »
Täällä Carlos n.20-21v. Pojan kloppi. Paikkakunta Parikkala. Kitee tuos mei yläpuolella  ;) Imatra alapuolella.
Tellu

Re: Valkokakadujen lukumäärä Suomessa
« Vastaus #11 : 29.09.08 - klo:20:23:50 »
Meillä Kafu niminen "poika". Kotkassa. Kafu on meille vielä uusi tapaus, ihana joka tapauksessa. Aloimme avokin kanssa epäillä sukupuolta, kun käyttäytyy kun naaras paritteluaikana  ::)

Re: Valkokakadujen lukumäärä Suomessa
« Vastaus #12 : 12.03.10 - klo:04:48:22 »
hello whitelady ja muut albojen ystävät! parempi ehkä myöhään kuin ei milloinkaan pompsauttaa listalle pk seudulta koiras Kapteeni Kapu 12v sekä tänään 14v synttäreitään  viettävä ex tyttöystävänsä Doris Tipitii. Päivänsankarilta Extra terveiset kasvattajilleen Vellamoille Outokumpuun ja veljelleen Lakulle Kouvolaan joka oli jo aienmin tällä listalla ilmoitettuna

Re: Valkokakadujen lukumäärä Suomessa
« Vastaus #13 : 02.05.10 - klo:14:03:53 »
Voisiko joku kertoa edes yhden valkokakadun kasvattajan?
Joka päivä lennellään,mutta kun alkaa väsyttää niin lennetään höyhensaarille.

Re: Valkokakadujen lukumäärä Suomessa
« Vastaus #14 : 02.05.10 - klo:14:26:07 »
Etkö juuri ole hankkimassa harmaita?? Jos niin, älä vaan nyt haali heti hirveää määrää lintuja, vaan opettele nyt ensin olemaan harmaasi kanssa. Joten parempi ettet tiedä edes yhtään valkkarien kasvattajaa... Muutoinkin, jos sulla ei ole kokemusta papukaijoista, niin valkkari ei todellakaan ole sulle sopiva lintu, vaikka ei jakokaan kyllä ole siitä helposta päästä, eikä sekään mikään aloittajan lintu kyllä ole. Nyt vaan sinun kannattaisi haalia mahd paljon tietoa ylipäänsä papukaijoista, lajeista ja niiden pidosta. Tuolla vauhdilla ei tule hyvää jälkeä, ja nyt kun haalit läjän lintuja, niin takuuvarmasti kohta on kaikki myynnisä, ja ongelmilta et tule välttymään, joten aloita nyt alkuun siitä yhdestä....

On ehkä yksi tyhmimmistä ideoista hankkia alkuun eri lajeja ja monta poikasta kerralla, etenkin kun kokemus on kutakuinkin nolla, sillä ongelmilta ei tule välttymään...
« Viimeksi muokattu: 02.05.10 - klo:14:30:26 kirjoittanut Jonne »
CAG Ukko, MA Rapa, YNA Nooa, SM:t Clara & Lawrence