papukaijat • suoranokat • kaijuli.fi

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.


Re:mitä maksaa??
« Vastaus #15 : 17.06.04 - klo:23:20:16 »
- kallis
- vaikeahoitoinen
- elää pitkään eli kymmeniä vuosia ja nuoren elämäntilanteet muuttuu moneen oteeseen, opiskelu, seurustelu, perheen perustaminen, lasten hankinta...
- linnun metelöintiin ja roskaamiseen kyllästyminen, jolloin hoito jää väkisinkin vanhempien vastuulle

Justiinsa näin. Minä en suosittele lapselle/ teini-ikäiselle MITÄÄN -enkä varsinkaan hyvin vaativaa- eläintä. Joo olen tiukkapipo ja poikkeuksia nuorissa TIETENKIN on. Olen vain hyvin (liian) paljon törmännyt eläimiin, jotka kyhjöttävät syrjässä vailla riittävää huolenpitoa, kun lapsukaisen innostus on yhtäkkiä laantunut. Ja kyllä se "ysiläisenkin" elämä on seuraavina vuosina varsin tuulista muutosten rumbaa, että mitenhän se kakadu vaativine elämäntapoineen siihen kuvioon mukaan mahtuu. Jo ihan yksinkertaisesti lyhyetkin lomat aiheuttavat "päänvaivaa". Lintu todellakin on kuin pieni lapsi (ja riiviö sellainen) koko ikänsä. Unohda kuva sievästi olalla istuvasta kauniista linnusta, tai ainakin lisää kuvaan kova meteli(kenties aamuyöstä), lika ja roska mitä eläin aiheuttaa.

Sinuna miettisin ja miettisin ja vielä sittenkin miettisin. Kyllä se neitsikkakin viettää sinun kanssasi pitkästi yli kymmenen vuotta, kakadusta puhumattakaan. Se on nuoren ihmisen elämässä pitkä aika.

Re:mitä maksaa??
« Vastaus #16 : 18.06.04 - klo:08:41:16 »
Raven:
Itse olen 17v ja hankin oranssisiipiamazonin vuosi sitten. Yritin kyllä kanssa etsiä tietoa etukäteen, mutta harmikseni löysin vain Suomen toisen papukaijayhdistyksen silloiset sivut, joissa ei ollut vielä forumia...Oli minulla sentään hiukan aavistusta mihin ryhdyn, sillä meillä on kotona ollut useamman vuoden sinikelta-ara, joka on kyllä paljastanut niin papukaijojen hyvät kuin huonotkin puolensa. Onneksi tulit etsimään tietoa tänne. Omakohtaisten kokemusteni perusteella suosittelisin ehdottomasti aloittajalle neitoa tai jos suurempi on saatava niin korkeintaa kauluskaijoja taikka senegalia, mutta että kakadua???? Taatusti papukaijoista vaiken lajiryhmä! Parhaimmassa tapauksessakin rutiini sellaisella linnulla on raskasta puuhaa. Sen kokoisen linnun kesyttäminenkään ei ole helppo homma...Sillä on ISO nokka ja vahva tahto. Ottaisit nyt hiukan pienemmän kaverin ensin ja harjoittelisit sillä ensimmäiset vuodet. Itselläni on ensimmäisen vuoden aikana tapahtunut elämässä hirveästi muutoksia: On tullut vakituinen tyttöystävä, joka onneksi pitää Jaskastani, siis amazonistani. Entä jos tuleva tyttö/poikaystäväsi ei siedäkkään lintuja? Entä jos saat häädön pienestä opiskelijaboxistasi kakadusi takia, niiltä nimittäin lähtee KOVA ääni. Sinuna ehdottomasti odottaisin opiskeluvuodet yli ja sitten vasta elämän "rauhotuttua" hankkisit kakadusi, jos se vielä silloin kiinnostaisi!

Re:mitä maksaa??
« Vastaus #17 : 18.06.04 - klo:10:08:00 »
korkeintaa n senegalia

hmmm....senegali on pienenkokoinen lintu, mutta sillä on tooosi iso ego  ;) joten en ihan sitäkään ekaksi linnuksi suosittelisi...

The early bird may get the worm, but the second mouse gets the cheese.

Re:mitä maksaa??
« Vastaus #18 : 18.06.04 - klo:14:39:42 »
korkeintaa n senegalia

hmmm....senegali on pienenkokoinen lintu, mutta sillä on tooosi iso ego  ;) joten en ihan sitäkään ekaksi linnuksi suosittelisi...En minäkään ;), mutta sekin kaiketi parempi vaihtoehto kun kultatöyhtö kakadu??? Tai joku muu iso kakadu

Re:mitä maksaa??
« Vastaus #19 : 19.06.04 - klo:09:32:17 »
Lainaus

En minäkään ;), mutta sekin kaiketi parempi vaihtoehto kun kultatöyhtö kakadu??? Tai joku muu iso kakadu

onjuu, senegali ei pure niin lujaa, eikä sillä ole (ihan) niin kova ääni, jos sen onnistuu kasvattamaan pieleen  8)
The early bird may get the worm, but the second mouse gets the cheese.

Re: mitä maksaa??
« Vastaus #20 : 01.04.05 - klo:21:00:38 »
Mutta tuli vain mieleen, saako mistään muusta papukaijasta kasvatettua (?) semmoista 'sylivauvaa', kuin kakaduista. Juuri tämän takia olen itsekin alkanut luopumaan jaco toiveista (älkää nyt alkako napisemaan, olen päättänyt että sitten aikuisena, kun elämä on jo vakituisilla raiteillaan..), harkitsin amatsoniakin, ja nyt alkaa kakadut kiinnostamaan, ennen (lapsena) se oli se puhe ja temput, nyt itse lintu, ja sylilinnun kyllä haluaisin. (Liittyykö tämä tähän mitenkään..)

Re: mitä maksaa??
« Vastaus #21 : 04.04.05 - klo:23:44:22 »
Kyllähän sitä mistä tahansa linnusta, siis käsinkasvatetusta saa sylilinnun, ei sen tarviste olla kakadu. Toinen juttu sitten onkin se, että onko siinä mitään järkeä. Pitää muistaa, että kesy ja sylilintu ovat ainakin minun mielestäni ihan, tai no ei ehkä ihan täysin, mutta jokseenkin eri käsite.

Kun se sylilinnuksi opetettu lintu sitten on se sylilintu 24/7, niin alkaa ehkä jossain vaiheessa tulla mieleen, että ei se ehkä ihan niin järkevä ajatus ollutkaan. Se tarkoittaa ihan aikuisten oikeasti sitä, että lintu on vaatimassa huomiota ihan koko ajan, eikä jätä rauhaan hetkeksikään, mikäli vain mahdollista, olitpa sitten laittamassa ruokaa tai istunnolla siinä huoneessa, jossa kuninkaatkin käyvät yksin... Ja kun nämä sylivauvat jostain syystä - joskus sellaisia tilanteita vääjäämättä tulee - eivät saakaan kaikkea sitä huomiota, johon ovat tottuneet, tulee helposti ongelmia muun muassa perään huutaminen ja kiukuttelu jne.

Itselläni on kolme kesyä isoa, joista yksikään ei luojan kiitos ole aivan sylivauva, mutta umpikesyjä ja huomionkipeitä kuitenkin. Viimeksi tänä iltana sain kokea mustasukkaisuuspuuskan, kun ensin leikin amatsonin kanssa ja siirryin sen jälkeen rapsuttelemaan araa. Takaisin amatsonin luo palattuani sainkin sitten verisesti kokea mitä seuraa liiallisesta seurustelusta kilpakosijan kanssa. Tällä kertaa sentään ei huuli mennyt halki, niinkuin pari kertaa aiemmin on tapahtunut. Vanhakin koira siis on oppinut kantapään kautta uuden tempun: Älä pidä mustasukkaista amatsonia huulten läheisyydessä.

WB
The arch rival and nemesis of Young Nasty Man

Re: mitä maksaa??
« Vastaus #22 : 05.04.05 - klo:00:57:40 »
Juuh, no onneksi yleensä isojen kakadujen kasvattaja myy niitä ihan kelle tahansa ;) Varsinkaan ensi linnuksi tai lapselle.

Re: mitä maksaa??
« Vastaus #23 : 05.04.05 - klo:12:34:05 »
Meidän eka lintu oli neitokakadu. On ikävä sitä vieläkin, vaikka aikaa kulunu jo yli vuosi. Meille Kake tuli ihan punkkarina ;) Kesyyntyi nopeasti ja oppi puhumaan, ihan liiankin kanssa :-[ Ei tarvinnut olla varpaillaan, kun tuli vieraita.
Uskon minäkin että tunnollinen kasvattaja ei myy isoa kakadua (eikä mitään lintua) lapselle. Mutta onhan niitä välittäjiä...jotka vain sen rahan haluaa. Olenkin kai hyväuskoinen, mutta suurin este taitaa onneksi olla se raha. Isot papukaijat on kalliita!! Hyvä sinänsä, mutta myös huono,mie haluisin toisen ::) Hitsi, asia karkas vähän...
Entäpä jos se uusi iso kaija onkin tosiaankin vihainen?? Meille tullessa Carlos kävi useasti mun kimppuun,ihan oikeesti. Iso lintu, iso nokka ja iso parku ja perk...Entä jos käykin kavereiden kimppuun. Niinku meillä on pidettävä vieraiden naisten kanssa varansa. Yleensä Carlos häkissään ihan kavereiden turvallisuuden vuoksi. Ja häkkiaresti on sitten pahin, mitä hälle voi tapahtua, kun pitäs päästä  tutkii ja tarvittaes sit kimppuun, niin on meinaan meteli!! Kuten on jo puhuttu isojen kakaduiden äänikapasiteetista, se on vielä pahempaa!!! Tervetuloa vaan meille kuuntelee ja tutustumaan!  Hmm..ysillä, pe-iltan, tai la-iltan kylil...seuraavan aamun alkaa klo 06 meteli ;D Aikusena viel ravinteli,seuraava aamu :-X ja kakaduherätys ;D
Tellu

Re: mitä maksaa??
« Vastaus #24 : 05.04.05 - klo:15:49:31 »
Mutta tuli vain mieleen, saako mistään muusta papukaijasta kasvatettua (?) semmoista 'sylivauvaa', kuin kakaduista. Juuri tämän takia olen itsekin alkanut luopumaan jaco toiveista (älkää nyt alkako napisemaan, olen päättänyt että sitten aikuisena, kun elämä on jo vakituisilla raiteillaan..), harkitsin amatsoniakin, ja nyt alkaa kakadut kiinnostamaan, ennen (lapsena) se oli se puhe ja temput, nyt itse lintu, ja sylilinnun kyllä haluaisin. (Liittyykö tämä tähän mitenkään..)

Noh.. Kakaduhan tämäkin on. Meidän Nelli on aivna täydellinen sylivauva. Tampereen lintupäivilläkin se vaan häkin katolla kerjäs ohikulkijoilta rapsutuksia, ja kaipas syliin paapimaan ja rapsutuksia saamaan.. Kyseessä on siis käsinkasvatettu neitokakadu.
Taloudessa töyhtöpäät Nelli ja Alpo!

Re: mitä maksaa??
« Vastaus #25 : 06.04.05 - klo:17:13:34 »
Niin, no ei nyt ihan kokonaan syli vauva olisi tuosta tekstistä päätellen niinkään mukava, mutta jotenkin tuntuu, että kakaduille rapsutukset ovat aina tervetulleita, mutta (jostain kuulin), että jaco ei rapsutuksia kaipaa, ennekuin se tulee itse niitä kerjäämään tms... Onko näin..? Aroista, amatsoneista yms, en sitten tiedä...  :-\

Re: mitä maksaa??
« Vastaus #26 : 06.04.05 - klo:17:52:14 »
Lainaus
Niin, no ei nyt ihan kokonaan syli vauva olisi tuosta tekstistä päätellen niinkään mukava, mutta jotenkin tuntuu, että kakaduille rapsutukset ovat aina tervetulleita, mutta (jostain kuulin), että jaco ei rapsutuksia kaipaa, ennekuin se tulee itse niitä kerjäämään tms... Onko näin..? Aroista, amatsoneista yms, en sitten tiedä... 

Tämä on täysin yksilökohtaista. Kakaduilla saattaa olla suurempi taipumus tämän tyyppiseen käyttäytymiseen, mutta erittäin paljon tälläisissä asioissa vaikuttaa linnun poikasena saama kasvatus, omistajan suorittama käsittely ja tapa pitää lintua, sekä linnun yksilöllinen luonne ja mieltymykset. Hyvänä esimerkkinä toiminevat kaksi umpikesyä, käsinkasvatettua  amatsonia, kultaposki Dada ja siniotsa Ekku, joiden käyttäytymistä oli jännä seurailla ja vertailla viime viikonlopun lintupäivillä ja tapahtuman jälkeen "vapaammissa oloissa. 8)

Ekku pitää enemmän muunlaisesta, aktiivisesta ja verbaalisesta puuhailusta ihmisten kanssa kuin suorasta koskettuelusta tai rapsuttelusta, jota ei siedetä varsinkaan vierailta ihmisiltä, vaikka näiden kädelle astutaankin kiltisti ja käyttäydytään kaikin puolin oikein avoimesti ja reippaasti. Dada taas tykkää äärimmäisen paljon rapsuttelusta, ja kerjää hyvänäpitoa monesti vierailtakin nostamalla niskahöyhenet pystyyn. Lintua saisi lääppiä, palluttaa ja pusutetella vaikka kuinka paljon, jos vaan haluaisi investoida siihen kaiken aikansa linnun levottomampien kohelluspuuskien ulkopuolella. Mikään ei siis taaskaan ole kovin yksinkertaista... Tälläiset erot ja piirteet tulevat varmasti linnuissa esille sitä mukaa, kun linnun kanssa eletään ja ollaan. Vaikka tietynlaiset ominaisuudet olisivatkin tyypillisempiä toiselle lintulajille kuin toiselle, niin tästä huolimatta yksilökohtaisten erojen suuri merkitys tekee mahdottomaksi linnun käyttäytymisen ja luonteenpiirteiden vähänkään tarkan ennustamisen yleistyksien perusteella. Eläköön ne suuret pienet erot, jotka tekevät yksilöistä persoonia! ;)
"Why doth the Parrat cry a Rope, a Rope? Bacause hee's cag'd in a prison out of hope" J. Taylor 1630

Re: mitä maksaa??
« Vastaus #27 : 19.06.05 - klo:07:29:19 »
Lueskelin koko keskustelun läpi ja missään ei mielestäni mainitta isojen kakadujen hintaa??? kun eikös se ole vähän niinku otsikkona :D
ara ararauna, amazona albifrons, nymphicus hollandicus

Re: mitä maksaa??
« Vastaus #28 : 19.06.05 - klo:20:28:09 »
No siis eikö ne yleensä maksa jtn 1000-2000 euroa? En oo iha 100% varma mutta näin muistelisin. :P
Hanski, Elmo, Reiska, Paavo ja Uuno <3

Re: mitä maksaa??
« Vastaus #29 : 12.07.05 - klo:12:34:17 »
Lueskelin koko keskustelun läpi ja missään ei mielestäni mainitta isojen kakadujen hintaa??? kun eikös se ole vähän niinku otsikkona :D

kyllä se siellä oli ;)

esim. celebesinkakadu maksaa n. 1600 euroa + häkit sun muut rensselit
salla.

The early bird may get the worm, but the second mouse gets the cheese.