papukaijat • suoranokat • kaijuli.fi

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.


Crime of passion...
« : 01.10.04 - klo:20:05:20 »
Moro.

Nyt se sitten tapahtui...

Yhtälö: Murrosikäinen keltaniska-amatsoni + lemmenhuuma + yllättäen olkapäälle lentävä huomiosta kilpaileva jaco = 3 tikkiä + pirun kipee huuli  ;)

Onhan tästä mustasukkaisuudesta aiemminkin ollut elkeitä, mutta viimeistään tänä aamuna, kun annoin "lapsille" lähtöpusuja ennen töihin lähtöä minulle selvisi, minkä takia keltaniskaa pidetään yhdestä ns. hot three lajeista...

Siis vaikka lintu on kuinka umpikesy ja käsiteltävä, niin tällaista näköjään oikeasti saattaa tapahtua, vaikken ikinä olisi omasta kiltistä pikkumussukastani sitä uskonut.

Aivan ihania lemmikkejä nuo amatsonit kyllä ovat, mutta varsin mustasukkaisia ja omistuksenhaluisia, kun sille päälle sattuvat...

Summa summarum: te, jotka olette ottamassa ensimmäistä lintua / isoa lintua, miettikää hetki myös näitä murrosiän oikkuja...  ;D

- J
« Viimeksi muokattu: 01.10.04 - klo:20:07:15 kirjoittanut Wonderboy »
The arch rival and nemesis of Young Nasty Man

Re:Crime of passion...
« Vastaus #1 : 03.10.04 - klo:20:51:12 »
Kerrassaan hieno havaintoesitys aiheesta "amatsoni puree koviten sitä jota rakastaa eniten" :P Taisi reikä olla ihan läpi asti...? Olisit laittanut uistimen, niin olisit varmaan Suomen ainoa raggari jolla olis huulikoru design by Nooa ;) ;D

Tän vois siirtää amatsoneihin... On sen verran tärkeää faktaa, mutta täällä hukkuu kaiken sälän joukkoon... ::)

Milla

Re:Crime of passion...
« Vastaus #2 : 04.10.04 - klo:09:33:50 »
Kuumakalleja: keltaniska, siniotsa ja keltapää

Mutta tietysti riippuu aina yksilöstä ja sukupuolestakin + haaverit omasta ennakoinnista  

Keväthuumia ja mustasukkaisuutta esiintyy toki muillakin kuin tuolla kolmikolla

Hakusanalla "hot three" löytyi muuten ihan hyviä juttuja asiasta forumissa ;)

Re:Crime of passion...
« Vastaus #3 : 13.10.04 - klo:11:47:56 »
Pari päivää takaperin myös Urho (BFA-koiras 4-v) syyllistyi intohimorikokseen.

Se purra täräytti vaimoa alahuuleen kun vieras (naapuri) tuppasi liian lähelle. Ei menny läpi asti, mutta huuli oli komeahko. Tikkejä ei kuitenkaan tarvittu.

Edellisestä veret irrottavasta purennasta onkin mennyt jo vuosi. Tällöin Urho puri vastaavassa tilanteessa isääni nenästä. ;D
Timo

"Pain decreases as nerve damage accumulates" Anonymous physiologist

Re:Crime of passion...
« Vastaus #4 : 06.11.04 - klo:19:24:05 »
Hmm...Nyt täälläkin syyllistyttiin rikokseen mutta rikollinen oli tällä kertaa pahansisuinen undulaatti Leevi ::) En edes tiedä että mitä siinä tapahtui, kun kaikessa rauhassa jutustelin siinä niitä näitä linnuille, niin äkkiä huulessa roikkui pikku piru undulaatti :o Tiedä nyt sitten mikä Leeville tuli, tuolla se nyt istuskelee muina miehinä ;D Pahemmilta vahingoilta kuitenkin säästyttiin; huuli turposi ihan mukavasti ja pieni haavakin siihen tuli, ei pahempaa :)  

-iines  
« Viimeksi muokattu: 06.11.04 - klo:19:26:23 kirjoittanut iines »

Re:Crime of passion...
« Vastaus #5 : 08.11.04 - klo:08:52:45 »
Meillä napsahti perjantaina... Pitkästä aikaa kaivoin matkahäkin esille, ja Ekku sekos sukissaan. Ei siinä mitään, tänttäröi siinä aikansa, kunnes ylivoimainen juttu oli se, että kaivoin kupista pelletit matkakuppiin. Lennähti kädelle ja nakkas täydellä voimalla ranteeseen kiinni, siis siihen peukalonpuoleiseen kuoppaan ranneluun ja peukalon välissä... Mukavasti osui hermoon, vieläkin kun haavaan koskee, tuntuu peukalon päässä saakka... ::)

Muutenkin on noi "silmittömät nipistelykohtaukset" lisääntyneet parin viime viikon sisällä... Väärä vuodenaika ja väärä ikä, mutta uhmaa on ilmassa... ::)

Milla

Re:Crime of passion...
« Vastaus #6 : 08.11.04 - klo:09:18:25 »
Taitaa olla joku vuodenaika juttu... :D Aku ei oo kahtena päivänä nyt osannut olla laisinkaan paikallaan... On kuin murkkuja olis housuissa. Nousee tuolille.. laskee sieltä alas, kiipee häkille, kävelee alas.... Paiskoo tavaroita ja häsää jatkuvasti. Väliajat uhittelee häkin päällä ja esittää lähtevänsä lentoon. Hyppäsi jopa mun päähän kun sohvalla makasin, mutta eipä nokkaa käyttänyt, eli ei ilmeisimmin pahoissa aikeissa... Joskin en jäänyt moista asiaa ihmettelemään vaan vippasin sähkösaappaan jäähylle.

No ainakin rökityslelut saa kunnon pöllytystä...
Käytä vain sulavia sanoja, sillä jo huomenna voit joutua syömään niitä!

Re:Crime of passion...
« Vastaus #7 : 08.11.04 - klo:14:55:10 »
AUTS! voin vain kuvitella miltä tuntuu, tuohon peukalon ja etusormen väliseen nahkaan kun kynsikin tekee jo kipeää :(

Siihen tikkas sitten eilen illalla nukkumaan mennessä... Onneks eri käteen kuin rannepureman.

Mielenkiintoista kylläkin seurailla tätä vuoden kiertoa. Muistaakseni viime vuonnakin oli ekstramäärä uhmaa ilmassa marraskuussa, kun vielä kaiken lisäksi harjoiteltiin valjastusta Messaria varten... 10 vuoden päästä osaa sitten jo varautua etukäteen ;D

Milla
« Viimeksi muokattu: 08.11.04 - klo:15:07:51 kirjoittanut milla »

Re:Crime of passion...
« Vastaus #8 : 09.11.04 - klo:14:03:11 »
Tätä on siis liikkeellä... ::)
Meillä Yrtti on lisännyt kiljuntaa ja sen voimakkuutta.Samoin lentäminen on muutaman viimeviikon aikana maistunut aivan eri tavalla.Siihen kylläkin voi olla syynä uudet siipisulat ;)
Agressiivisuutta ei kylläkään ole täällä näkynyt.

Re:Crime of passion...
« Vastaus #9 : 09.11.04 - klo:21:50:19 »
Täälläkinpäässä tuntuvat piuhat olevan ihan sekaisin ajankohdan suhteen...  :o Punaotsainen kongolainen (ilm.koiras) Kulti juoksuttaa keltaotsaista Zorroa (ilm.naaras) ympäri häkkienkattoja kuin Duracell-pupua, välillä huudetaan kilpaa (mitä ne eivät tee koskaan normaalisti tähän aikaan, eikä juuri muutenkaan) ja sitten lennetään ympäri niin että on kuin helikopterissa elettäisi...  :P  Punarinta Malina raivoaa lattialla ja rosella Veera tiputtelee töikseen kaikki kuppinsa väjäämättä lattialle heti kun ne on nostettu ylös... Onneksi mitään sen kummempaa agressiivisuutta ei ole esiintynyt...
Että se siitä pitkästä kokemuksesta, oppia ikä kaikki  ;D ;D

 - leena  8)
Leena Pätiälä 25.3.1949 - 1.3.2010

Re:Crime of passion...
« Vastaus #10 : 09.11.04 - klo:22:04:50 »
Aika hassua lukea noita juttuja. Mikä noilla isoilla linnuilla sitten aiheuttaa tuon riehumisen tässä syksyllä? Onko sille jokin järkevä selitys? ::)

Re:Crime of passion...
« Vastaus #11 : 10.11.04 - klo:08:21:41 »
Aika hassua lukea noita juttuja. Mikä noilla isoilla linnuilla sitten aiheuttaa tuon riehumisen tässä syksyllä? Onko sille jokin järkevä selitys? ::)

Hormonit... ::) Olisko kenties parin ja reviirin valintaa/puolustusta, kun pesintäkausi on edessä tuossa vuodenvaihteen jälkeen? Käsittääkseni sen pitäisi kuitenkin alkaa kuukauden verran myöhemmin... Osaako kukaan selittää?

Milla

Re:Crime of passion...
« Vastaus #12 : 10.11.04 - klo:10:05:08 »
Jooh...meilläkin Jade, joka yleensä mun kättä kosiessaan ei koskaan pure, vaan ottaa hellästi kiinni, on alkanut rajuilemaan. Elikkä ei puhuta enää edes mistään nipistelystä, vaan nakkaa kunnolla kiinni ja vaikka kuinka kättä ravistelisi, niin siinähän roikkuu. Tätä on kestänyt nyt noin pari-kolme viikkoa.

Keväthuumaa marraskuussa... ???

Olca taas on edelleen oma rauhallinen itsensä...  :)

-t
The early bird may get the worm, but the second mouse gets the cheese.

Re:Crime of passion...
« Vastaus #13 : 10.11.04 - klo:10:18:56 »
Syy käyttäytymiselle löytyy yksinkertaisesti vain vilkaisemalla ulos.. Päivät ovat lyhentyneet ja extrana päälle vuorokausirytmimuuttunut kellon siirtämisen myötä.

Kaikki muutokset, pienetkin, mutta etenkin valo on merkittävässä roolissa hormonitoiminnalle. Keinovalaistuksellahan tätä pystyy säätelemään, mutta normaaleissa asuinolosuhteissa aina vaikuttaa myös ikkunasta tuleva valo. Kirjallisuudessahan tätä puidaan aika vähäsen, mutta harvoinpa tämän alan kirjoittajilla onkaan kokemusta pohjolan pimeyksistä.

Eipä ole mitenkään epätavallista, että pariutumisia syntyy myös syyshuumassa..

-mika

Re:Crime of passion...
« Vastaus #14 : 10.11.04 - klo:10:30:02 »
Syy käyttäytymiselle löytyy yksinkertaisesti vain vilkaisemalla ulos.. Päivät ovat lyhentyneet ja extrana päälle vuorokausirytmimuuttunut kellon siirtämisen myötä.

Noin yleensähän kirjallisuuden yms materiaalin mukaan hormonien pitäisi hyrähtää käyntiin valon lisääntyessä... Sillä tämä kummastuttaakin: ulkona senkun pimenee, päivät lyhenee ja linnut senkun riekkuu vaan. Kellojen kääntö osuu kyllä juuri kohdalleen. Olisko siis se oleellisin juttu, että juuri aamulla on valoisampaa...?

Pitäis varmaan alkaa harrastaa asteittaista kellon kääntöä - 5 minuuttia päivässä ;D

Milla